Butterfly, Mansinthe, Pernod laver nogle gode absinter, men Jade VS 1898 er fuldstændig himmelsk (link). Ved 1:3 dannede oliesporene en tyk og dejlig louche i en herskende balance mellem aromaens introduktion til den søde afslutning, givende en frisk, spids og på sin vis alkoholdæmpende smag. Kompleks og enestående!
Ellers har jeg ikke smagt specielt mange gode absinter, men den næste, jeg vil prøve kræfter med, er Doubs Mystique Carte d´or (link), som skulle være rigtig god.
Mærker som Bairnsfather, Mr. Jekyll, Neto Costa og Staroplzenecky smager af helvede til, men der florerer godt nok meget dårligt absint rundt, der sælger sig selv på alkohol-procent, thujon-indhold og smarte bohème-etiketter. Derfor er det ikke så blasfemisk igen, at disse afbrændes på en sukkerknald i diskotekernes mørke, imens folket danser fordrukne rundt til dubstep, uvidende om deres smagsløgs helbred...
Jeg har kun, og få gange, smagt absint på den forkerte måde. Dette var dog en fornøjelse, så det lyder til jeg en dag burde prøve de raffinerede metoder.
Jeg har kun, og få gange, smagt absint på den forkerte måde. Dette var dog en fornøjelse, så det lyder til jeg en dag burde prøve de raffinerede metoder.
Dryphaner er måske en anelse raffineret, men man skal for alt i verden opløse sin absint langsomt. At ødelægge smagsoplevelsen med afbrændt sukker er absurd. Man skal være hardcore masochist, hvis man giver 500 kroner for en flaske absint, og sætter ild til den.
At diskotekerne sætter ild til diverse substanser, de kalder for absint, er en anden historie. Så længe de holder sig til L.O.C.-sange* og pseudo-absint fra Tjekkiet går det nok. :)
#1 Antlion 13 år siden
Hvilke mærker vil I anbefale eller fraråde?
#2 Antlion 13 år siden
Ellers har jeg ikke smagt specielt mange gode absinter, men den næste, jeg vil prøve kræfter med, er Doubs Mystique Carte d´or (link), som skulle være rigtig god.
Mærker som Bairnsfather, Mr. Jekyll, Neto Costa og Staroplzenecky smager af helvede til, men der florerer godt nok meget dårligt absint rundt, der sælger sig selv på alkohol-procent, thujon-indhold og smarte bohème-etiketter. Derfor er det ikke så blasfemisk igen, at disse afbrændes på en sukkerknald i diskotekernes mørke, imens folket danser fordrukne rundt til dubstep, uvidende om deres smagsløgs helbred...
#3 Antlion 13 år siden
Amazon UK link:
http://www.amazon.co.uk/Absinthe-Doubs-Mystique-65...
#4 davenport 13 år siden
#5 Antlion 13 år siden
En god ormekur har
aldrigaltid skadet nogen.#6 davenport 13 år siden
#7 Muldgraver 13 år siden
Tjek dit Jade VS 1898-link ;)
Jeg har kun, og få gange, smagt absint på den forkerte måde. Dette var dog en fornøjelse, så det lyder til jeg en dag burde prøve de raffinerede metoder.
#8 DarkLight 13 år siden
#9 Antlion 13 år siden
Ja, jeg rodede desværre rundt i de mange links. :)
Jade VS 1898:
http://www.amazon.co.uk/Jade-VS-1898-Absinthe-65/d...
Doubs Mystique Carte d´or:
http://www.amazon.co.uk/Absinthe-Doubs-Mystique-65...
Dryphaner er måske en anelse raffineret, men man skal for alt i verden opløse sin absint langsomt. At ødelægge smagsoplevelsen med afbrændt sukker er absurd. Man skal være hardcore masochist, hvis man giver 500 kroner for en flaske absint, og sætter ild til den.
At diskotekerne sætter ild til diverse substanser, de kalder for absint, er en anden historie. Så længe de holder sig til L.O.C.-sange* og pseudo-absint fra Tjekkiet går det nok. :)
*Det er et mærkeligt fascinerende nummer:
Kommentarerne ligeså.
#10 Bruce 13 år siden