Gravatar

#2441 jessup 10 år siden

Skeloboy (2439) skrev:
Menuen nytårsaften:

Starters:
Grissini med tapanade og lidt østers

Forret:
Bisoncarpaccio med feldsalat, citronrelish og parmesan

Ganerenser:
Champagnegranite

Hovedret:
24-timers bøf med tilbehør

Dessert:
Gateu Marcel

Kl. 24:
Kransekage og hjemmelavet flødeboller


Jeg glæder mig til at høre om bøffen.
This is just until June
Gravatar

#2442 Skeloboy 10 år siden

Det er en Heston-opskrift
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Skeloboy
Gravatar

#2443 jessup 10 år siden

Ja, jeg googlede det. Det bliver det ikke mindre spænende af.
This is just until June
Gravatar

#2444 Skeloboy 10 år siden

Jeg sprang fra til den nytårsaften, fordi jeg hellere ville være sammen med kæresten.

Så skal nu til en anden nytårsaften, hvor jeg slet ikke skal lave mad - det skal en veninde, som er uddannet kok :)

Så det bliver:
Kold mandelsuppe med ostebrød

Oksetykkam med øl og kirsebær, laurbærkartofler og gulerodsråkost med porno(appelsin og krydderurter)

Kanelis med havregrynskager og karamelæblebåde

----

And now to something completely different:
Er der nogen, der har erfaringer med madplaner? Vil gerne spise sundere og smide mindre ud, så det der er madplaner en god ide. Men hvad gør man, når man får uventet gæster eller virkelig ikke har lyst til det mad, man har planlagt?

http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Skeloboy
Gravatar

#2445 dyg 10 år siden

Nytårsmenu
Cremet hummersuppe med crépin på hummer, selleri, æbler og gran
*****
Kold terrin af torsk med brunet smør, jordskok, karl johan og estragon
*****
Glaseret kalvemørbrad med morkler, gulerødder, trøffel og kartoffel
*****
Variation af chokolade med citrus, limetærte, bavaroise og sprød is creme


Vi gider dog ikke selv lave maden, så vi har bestilt den ved Frederikshøj. Jeg er meget spændt på kvaliteten af "varm-op gourmet mad".
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#2446 davenport 10 år siden

Min chef har inviteret os over til nytår. Vi har noget ud-af-huset, så vi laver bare noget mere, og så er den middag i hus ad libitum. Skal bare møde ind til middag, og så skal vi gå og hygge med noget rødvin, og lave nogle lækkerier.
Skal nok blive hyggeligt :)
Min fars fætter, har bare mødt John Williams! Æh, Bæh!!
Gravatar

#2447 dyg 10 år siden

Forsøgte mig med en omgang "pulled beef", en tykkam smidt i vores römertopf med en paprika-rub. I topfen var der også gulerod, løg, hvidløg, ingefær, oksefond og det meste af en dåse chipotle.

Det fik lov til at stå i topfen i 8 timer (havde ikke tid til mere), og så blev væden kogt ind til en sauce, smagt til med citron og lidt sukker.

Med et par timer tilbage smed vi nogle pastinakker i topf'en, der blev brugt som tilbehør, og derudover lavede vi lidt ovnkartofler.

Det smagte sgu godt!
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#2448 knipsknips 10 år siden

Har lavet jordskokke suppe med bacon her til aften.

4 store kartofler
1 pose jordskokker
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 hønse boulion terninger
salt/peber
Olivenolie
1/4 fløde

Smagte rigtig godt og var lækker cremet.
Gravatar

#2449 Skeloboy 10 år siden

mmm...jordskokkesuppe er dæleme lækkert! Kan snildt laves med rodfrugtechips, rugbrødscroutoner, kammuslinger eller serrano-skinke også...men Bacon er selvfølgelig bedst :)

Har fået nuddelsuppe i aften, og det var virkelig lækkert.

En lille opskrift får I da også - der skal dog lidt mange ting i.

----

2 skefuld sesamolie(eller en neutral olie)

Fiskesauce
Soya
1 Lime - saften fra

1 knold ingefær - hakket fint
½ chili - hakket fint
2 fed hvidløg - hakket fint
1 tsk rød karrypasta

1½ liter grøntsagsbouillon
4 gulerødder - skåret groft
1/4 knoldselleri - skåret groft

1 rød peber - skåret i strimler
1 bundt forårsløg - skåret i ringe
1 bakke bønnespirer
1 pakke sukker-ærter

2 firkanter nudler

----

1) Kog nudler som anvist - stil til side

2) Ingefær, chili, hvidløg svitses i olie

3) 1 tsk rød karrypasta tilsættes og svitses kort med

4) Tilsæt bouillon, gulerødder og knoldselleri og kog i 10 minutter. Blend det fint.

5) Tilsæt rød peber, forårsløg, bønnespirer og sukker-ærter. Kog i 5 minutter

6) Smag til med fiskesauce, soya og saften fra limefrugt

7) Hæld nudlerne ned i suppen og æd

----

Dog er jeg ret sikker på, at gulerødderne og sellerien kan udelades rent smagsmæssigt, men det giver dog lidt mere fylde.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Skeloboy
Gravatar

#2450 Kochie 10 år siden

Jeg lavede min livret: Kylling. Brunet på panden, stegt i ovnen i en times tid. Jeg får det ikke alt for ofte, da det koster en del og levner en del opvask, men det er let at lave og smager fantastisk.

Skriv ny kommentar: