Angående nytårsaften er vi nogle stykker, der egentlig godt kan lide at lave mad og godt kan lide at lave mad til semifine aftener. Vi har dog ikke gjort så meget i det endnu, og da vi samtidig er rigtig glade for rødvin, har vi i år sat ambitionsniveauet efter at kunne lave så meget af maden på forhånd og oveni det holde det rimelig enkelt i forbindelse med nytårsaften.
Til forret skal vi have sandwich med fire forskellige slags fyld. Til hovedret oksemørbrad smurt med krydret smør, gratinereet kartoffelmos med forårsløg og bacon og rødvinssauce. Til desert Missisipi Mud Pie.
Forretten fungerer også som natmad, vi forventer at have overskud og kan derfor servere sandwich for folk, når de engang er for fulde til ikke at være snasksultne.
Hovedretten er baseret på ideen om, at både kartoffemos og grundsovsen kan laves dagen før. Nytårsaften skal vi derfor kun gratinere kartoffelmos og lave sovs færdig.
Deserten har vi udlicitereret til omgangskredsen bagemester og kransekagen ankommer fra tredje instans.
Derfor er der rigelig tid til rødvin og høj musik også.
#2431 Skeloboy 11 år siden
Gerne lidt sundt.
EDIT: nevermind, fandt ud af det :)
http://www.saesonforgodsmag.dk/opskrifter/salat-me...
#2432 davenport 11 år siden
#2433 davenport 11 år siden
#2434 HelmerJ 11 år siden
Hovedret
Brunkål m. Kålpølser og flæsk
Jernbyrd fra Jelling Bryghus
Kvæde fromage m. Egen sauce og sylt
Valnødebrændevin
Kaffe fra Holy Bean
Nu er det jo svært at være objektiv når man er venner med ejeren, men fordælen hvor ligger maden højt på en skala fra 0 - God mad
#2435 davenport 11 år siden
#2436 Skeloboy 11 år siden
En med frisk tomat og basilikum
En med bisoncarpaccio, revet parmesan, rucola og dryppet med lidt frisk citron.
Det skal sgu nok blive godt :)
#2437 Skeloboy 10 år siden
Frokost: wraps med and i hoisin sauce og wraps med rejer og hjemmelavet mayo
Snack til eftermiddag: pizzasnegle med skinke
Aftensmad:
Rispapirsruller med grøntsager og penautbutter-dip
Ratatouille
Ris a la mande med kirsebærsauce
Den røde tråd er med udgangspunkt i ungkarlens favoritter - derfor det retterne måske lidt rodet :)
#2438 Skeloboy 10 år siden
#2439 Skeloboy 10 år siden
Starters:
Grissini med tapanade og lidt østers
Forret:
Bisoncarpaccio med feldsalat, citronrelish og parmesan
Ganerenser:
Champagnegranite
Hovedret:
24-timers bøf med tilbehør
Dessert:
Gateu Marcel
Kl. 24:
Kransekage og hjemmelavet flødeboller
#2440 Kochie 10 år siden
Til forret skal vi have sandwich med fire forskellige slags fyld.
Til hovedret oksemørbrad smurt med krydret smør, gratinereet kartoffelmos med forårsløg og bacon og rødvinssauce.
Til desert Missisipi Mud Pie.
Forretten fungerer også som natmad, vi forventer at have overskud og kan derfor servere sandwich for folk, når de engang er for fulde til ikke at være snasksultne.
Hovedretten er baseret på ideen om, at både kartoffemos og grundsovsen kan laves dagen før. Nytårsaften skal vi derfor kun gratinere kartoffelmos og lave sovs færdig.
Deserten har vi udlicitereret til omgangskredsen bagemester og kransekagen ankommer fra tredje instans.
Derfor er der rigelig tid til rødvin og høj musik også.