Gravatar

#21 filmz-Bruce 18 år siden

#20 Så er det jo fint du snart kan få dem billigt og godt :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#22 ks 18 år siden

#21 - Det var nu mere Ingmar Bergmans film jeg tænkte på. Ejer allerede de Hitchcock film jeg gerne vil have, undtagen North by Northwest, Vertigo og Strangers on a Train.
Gravatar

#23 filmz-Bruce 18 år siden

#22 Ja, så er det nok til lommerne :)

Her måske?
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#24 ks 18 år siden

Hehe. CD-WOW og Axelmusic har også en del, men de er desværre allesammen en smule dyre, og så indbringende er en SU desværre heller ikke :)
Gravatar

#25 filmz-Dennis 18 år siden

Angels in America (AiA)

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at se dette HBO producerede værk, instrueret af Mike Nichols. Serien er baseret på et Broadway stykke fra starten af halvfemserne og har flere stjerner på rollelisten, som Al Pacino, Meryl Streep og Emma Thompson.

Historien udfolder sig i 80´ernes New York, under Reagans anden runde og under skyggen af en ny verdenstruende sygdom AIDS.

Vi følger en gruppe homosexuelle mænd, både uden for og inde i skabet. Deres forhold imellem, religion, AIDS, familie, karriere, døden osv.

Da serien er baseret på et teaterstykke er talen og teksten meget unaturlig, men samtidig også utroligt flot og næsten melodisk.
Skuespillerne gør et helt fantastisk stykke arbejde og det er primært i dialogerne imellem dem at serien løfter sig.
Mange af tingene i serien er implicitte og jeg følte at der er lag nok til at kunne se den flere gange.
På overfladen drejer det sig meget om homosexuelles forhold og miljø i 80´erne og den altoverskyggende nye frygtelige sygdom.
Men under overfladen tror jeg også den tager simple ting som modvillighed til forandring og andre små ting i hverdagen op til revision.

Serien er som sagt lidt "speciel" og ikke særligt realistisk. Men dens stillistiske brug af sprog og billeder gør, at temaet og budskabet kommer til at stå meget skarpere.

Det skal siges at Pacions advokat Roy Cohn og

det spøgelse der forfølger ham, Ethel Rosenberg, åbenbart er noget der er sket i virkeligheden. Har ikke fået det slået op.


Alt i alt en god serie, som helt sikkert vil vinde på gensyn.

PS.:

Og hvis man er til gammel frække damer, for man muligheden for at se Streep og Thompson kysse med hinanden
"Say hello to my little friend"
Gravatar

#26 jessup 18 år siden

Jeg så Before Sunset og Before Sunrise. Sunset må være en af sidste års aller bedste film.
This is just until June
Gravatar

#27 filmz-Kadann 18 år siden

Firefly

Som Bruce, har jeg netop taget hul på denne serie, efter moderat fysisk pres fra DarkLight og jeg må sige at jeg føler mig underholdt.

Til at starte med var jeg ret skeptisk, da jeg ikke havde den store fidus til Joss Whedon, selvfølgelig p.g.a. "Angel" og "Buffy" som jeg bestemt ikke er til, men min skepsis er helt forsvundet.

Det er en lækker gang nytænkning som fænger med det samme, hvor jeg f.eks. skulle en halv sæson igennem "Stargate SG-1" før det samme skete.

Gode karakterer, flotte effekter, udemærkede skuespillere, selvom Doug Savant som fancy rumkaptajn lige fik mig til at miste fokus et øjeblik, da han mest af alt mindede om Zapp Brannigan.

Jeg vil ikke kalde serien et mesterværk, men den er klasser over en del andre serier derude, incl. nogle af Joss' egne produktioner. Jeg ser ihvertfald frem til de næste afsnit i denne serie og filmen der næsten er på trapperne.

4/6
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#28 filmz-Bruce 18 år siden

36 Quai des Orfèvres
Fransk thriller/action film, som har premiere på Copenhagen Film Festival, med de to franske filmstjerner Gerard Depardieu og Daniel Auteuil.

Efter første halvdel af filmen tænkte jeg uvilkårligt "sådanne film laver man ikke i Hollywood mere". Det er et interessant plot, særdeles interessante karakterer og hårdkogt action. Derudover tager filmen en særdeles overraskende retning midtvejs i filmen. Der er meget inspiration hentet fra "Heat". Ganske lidt plotmæssigt, men meget i stilen. Der er et ordentligt "showdown" midtvejs, hvor kuglerne flyver ud gennem højttalerne.

Men omkring halvvejs går tempoet af filmen. Til en start uden betydning, men så begynder den at få passager, som synes lige langsomme nok, mest pga. at plottet bliver lidt for forudsigeligt. Slutningen føltet lidt som et antiklimaks.

Synd ovenpå en særdeles potent og kraftfuld første time. Jeg vil vove at påstå, at med andre sidste 45 minutter, kunne dette let have været et mesterværk, som ikke ville ligge under for Heat.

De sidste 45 er dog ikke dårlige, niveauet var bare meget højt lagt fra start og filmen forbliver seværdig og har nemt ved at toppe det bedste i genren fra USA for tiden.

Film: 7.3/10

Billed og lyd
Denne R3 version fra CDWOW har DTS 6.1 ES lyd og det kan høres. Der er fuld rulle i surround og baghøjttalerne og subwooferen får godt med "umph". Skudkampene lyder lige så godt som de tilsvarende fra "Heat" gjorde i biografen og bedre end de gjorde på "Heat" dvd'en. Billedet står klart, skarpt, med dæmpede farver og med meget fin kontrast.

Der er ikke meget at klage over her.

DVD: 9/10
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#29 filmz-Bruce 18 år siden

Oldboy
Tja, mesterværket måtte ses for 6. gang, denne gang i Ultimate Edition. En film hvor plot, skuespil, klipning og cinematografi går op i en højere enhed og man sidder i ave med åben mund og polypper. i mine øjne 2003's bedste film.

Film: 10/10

Billed og lyd
UE versionen har et ved første øjekast bedre billed. Skarpt, klart, lidt såkaldt grain, ingen edge enhancements (skygger) og så naturlige farver. Dette var blot ikke instruktørens vision, som lavede den oprindelige version i et grønligt skær. Det har dog ingen indflydelse på at nyde denne film. Filmen har et DD5.1 lydspor mod originalens DTS og umiddelbart er det jo underlegent. Men efter at have set den oprindelige 5 gange og UE'eren 1, er UE'eren bedre til detaljer og surround effekter. Lyder lidt sært, men det var min oplevelse.

DVD: 9/10
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#30 filmz-sanjo 18 år siden

Det var draaben, kan ikke klarer det mere. Nu ryger Oldboy i kurven :)
"If there is no struggle, there is no progress"

Skriv ny kommentar: