Forresten, nogen her der har stiftet bekendtskab med "Strong Suffolk" fra Greene King?
En af mine absolut favorit ales - en øl der bliver lagret på tønder i op til 2 år, til den når 12%, så blander de den med en anden ale uden alkohol de laver, og opnår en slags hybrid på 6%, og den er BARE herlig!
Jeg fik mig også et par pivos igår. Startede med en tjekkisk Bernard Cerne Pivo. En mørk lager på 5.1%. Lækker mørk og upasteuriseret. Den er en smule bitter, dejlig røget, med mild smag af lakrids, chokolade - og måske lidt rosin. Det er helt sikkert ikke sidste gang den er at finde i køleren :)
Derefter blev det til en Staropramen Černý 4.4% - også en mørk øl. Lidt citrus/karamel-agtig i smagen. Udmærket øl, men ikke så fantastisk efter først at drukket den langt mere komplekse Bernard Cerne.
"This beer enjoys considerable prestige among the public and among brewers. Strongly alcoholic, blond top-fermentation beers are not infrequently given the ‘tripel’ epithet, which means no less than the best in the series. The Westmalle Tripel can also be called the mother of all tripels without false modesty - a world classic thus.
In the glass, the tripel has a warm golden blond colour. The surprising fine and abundant bubbles are reminiscent of champagne (this beer is also given the pet name of the champagne of the Campine). The head is white, fine, creamy and abundant, and after a few sips it leaves behind a fine lace pattern on the glass.
The tripel is a complex beer: in the aroma, fruitiness (overripe banana), fine hop bitterness and soft maltiness fight for attention. The flavour range is just as complex: the beer feels creamy in the mouth, delicately sweet without coming across as sticky, and also fruity with a bitter orange taste. The aftertaste is long, dry and pleasantly bitter. Its hop character gives the beer an appetising nature"
Jeg skal til London om en uges tid, og det bliver mere eller mindre en 'druktur', så er der nogen der kan anbefale hvor de gode pubber er lokaliseret?
Udover en god, og populær, Guinness Stout Draught vil jeg da også gerne finde nogle steder, hvor de serverer brygge som Black Sheep Ale, Black Sheep Riggwelter, Samuel Smith's Old Brewery Pale Ale, Smithwick's Draft Ale (bedre end Guinness!), St. Peter's English Ale, Timothy Taylor's Landlord m.fl. :)
Ledte også efter en god pub sidst jeg var der, lykkedes ikke. Ét sted vi var inde, havde de fire fucking forskellige varianter af Carlsberg på fad, jeg sukkede højlydt og fældede en tåre.
Jeg skal være der i én uge, så mon ikke jeg er heldigere end dig? Der vil i hvert fald ikke være noget mere kedeligt end at få serveret en tynd dansk øl derovre.
#65: Ja, det skal de sgu ha'. Gad godt at lægge vejen forbi nogle af de klostre dernede - og se hvad de crazy monks render og laver.
Kan lige smide lidt beer-trivia man kan brilliere sidemanden med under et pub-besøg.
Der er 171 Trappist-klostre i verden - hvoraf kun 7 har slået sig på brygkunsten (som vi andre har mulighed for at smage)- Achel, Rochefort, Chimay, Orval, Westvleteren, Westmalle og Tilburg aka La Trappe (Seks belgiske og et hollandsk). I modsætning til "almindelige" kloster/munke øl - så er det kun de 7 bryggerier der må kalde deres bryg for Trappist-øl.
For at kunne opnå retten til at smække Trappist på etiketten, skal bryggeriet efterleve tre krav. Øllet skal være brygget indenfor murene af Trappist-kloster, af Trappist-munke - eller under vejledning af dem. Bryggeriet, brygmetode og kommerciel retning skal tydelig afhænge af ordenens eksistens. Bryggeriets økonomi og overskud må ikke gå til profit, men til velgørende formål. Sidstnævnte er dog vist blevet gradbøjet en del undervejs i historien :)
#61 dyg 15 år siden
#62 chronaden 15 år siden
En af mine absolut favorit ales - en øl der bliver lagret på tønder i op til 2 år, til den når 12%, så blander de den med en anden ale uden alkohol de laver, og opnår en slags hybrid på 6%, og den er BARE herlig!
#63 davenport 15 år siden
#64 Tommy Kristensen 15 år siden
Derefter blev det til en Staropramen Černý 4.4% - også en mørk øl. Lidt citrus/karamel-agtig i smagen. Udmærket øl, men ikke så fantastisk efter først at drukket den langt mere komplekse Bernard Cerne.
Den sidste blev en Westmalle Trappist Tripel, 9,5%. Verdensklasse.
Ølskribenten Jef van den Steen skriver:
"This beer enjoys considerable prestige among the public and among brewers. Strongly alcoholic, blond top-fermentation beers are not infrequently given the ‘tripel’ epithet, which means no less than the best in the series. The Westmalle Tripel can also be called the mother of all tripels without false modesty - a world classic thus.
In the glass, the tripel has a warm golden blond colour. The surprising fine and abundant bubbles are reminiscent of champagne (this beer is also given the pet name of the champagne of the Campine). The head is white, fine, creamy and abundant, and after a few sips it leaves behind a fine lace pattern on the glass.
The tripel is a complex beer: in the aroma, fruitiness (overripe banana), fine hop bitterness and soft maltiness fight for attention. The flavour range is just as complex: the beer feels creamy in the mouth, delicately sweet without coming across as sticky, and also fruity with a bitter orange taste. The aftertaste is long, dry and pleasantly bitter. Its hop character gives the beer an appetising nature"
Jeg var solgt. Helt igennem perfekt :)
#65 chronaden 15 år siden
#64 drikker ofte selv Quadruple'en på den lokale pub, fanme gur de westmalle trappister!
#66 Antlion 15 år siden
Udover en god, og populær, Guinness Stout Draught vil jeg da også gerne finde nogle steder, hvor de serverer brygge som Black Sheep Ale, Black Sheep Riggwelter, Samuel Smith's Old Brewery Pale Ale, Smithwick's Draft Ale (bedre end Guinness!), St. Peter's English Ale, Timothy Taylor's Landlord m.fl. :)
#67 chronaden 15 år siden
Ledte også efter en god pub sidst jeg var der, lykkedes ikke. Ét sted vi var inde, havde de fire fucking forskellige varianter af Carlsberg på fad, jeg sukkede højlydt og fældede en tåre.
#68 filmz-Utyske 15 år siden
#69 Antlion 15 år siden
Jeg skal være der i én uge, så mon ikke jeg er heldigere end dig? Der vil i hvert fald ikke være noget mere kedeligt end at få serveret en tynd dansk øl derovre.
#70 Tommy Kristensen 15 år siden
Kan lige smide lidt beer-trivia man kan brilliere sidemanden med under et pub-besøg.
Der er 171 Trappist-klostre i verden - hvoraf kun 7 har slået sig på brygkunsten (som vi andre har mulighed for at smage)- Achel, Rochefort, Chimay, Orval, Westvleteren, Westmalle og Tilburg aka La Trappe (Seks belgiske og et hollandsk). I modsætning til "almindelige" kloster/munke øl - så er det kun de 7 bryggerier der må kalde deres bryg for Trappist-øl.
For at kunne opnå retten til at smække Trappist på etiketten, skal bryggeriet efterleve tre krav. Øllet skal være brygget indenfor murene af Trappist-kloster, af Trappist-munke - eller under vejledning af dem. Bryggeriet, brygmetode og kommerciel retning skal tydelig afhænge af ordenens eksistens. Bryggeriets økonomi og overskud må ikke gå til profit, men til velgørende formål. Sidstnævnte er dog vist blevet gradbøjet en del undervejs i historien :)