Gravatar

#1 filmz-Kadann 15 år siden

Da vi er flere der bygger computere til afspilning af film og andet godt, kom nayze med forslaget om vi skulle lave en tråd til formålet, så her er den. Del ud af jeres erfaringer. :)

Min maskine ser sådan ud:

Hardware:
AMD Athlon 64 X2 4800+ EE
Gigabyte GA-MA78GM-S2H bundkort
2 GB DDR2-RAM
80 GB SATAII-harddisk
Toshiba HD DVD drev
LG combo-drev (læser både HD DVD og BD, samt skriver DVD)
Antec Solution Series NSK2480 kabinet

Software:
Windows Vista Home Premium 64-bit
PowerDVD 7.3
AnyDVD HD

Og så er der installeret forskellige afspillere, udover ovenstående og en røvfuld codecs, så jeg er dækket godt og bredt ind.

I øjeblikket bruger jeg optisk kabel til mit anlæg, hvilket selvfølgelig ikke er den optimale løsning, men da bundkortet/grafikkortet kun understøtter PCM 2.0 og ikke 5.1/7.1 og da jeg ikke har flere ledige HDMI-indgange i min receiver, er det en midlertidig løsning, indtil jeg får købt kabler til analog 5.1-lyd i stedet, hvilket gerne skulle give mulighed for at høre de lossless lydformater.

Opgraderinger bliver en ½-1 TB harddisk, da maskinen også skal bruges til backup, en ny CPU-køler på sigt og muligvis 2-4GB RAM ekstra, da det jo er Vista jeg kører med. Det er også muligt at jeg skifter til WinDVD i stedet for PowerDVD, men det finder jeg ud af ved en senere lejlighed.

Fjernbetjening bruger jeg ikke endnu, men blot tastatur og trackball via et lagt USB-kabel - jeg svinger lidt mellem at bruge en rigtig fjernbetjening eller fjernstyre maskinen via VNC fra en af mine bærbare computere, da de alligevel kører, når jeg er i stuen.

Vista har været lidt af en pain at køre med, men efter lidt tid med Google, fandt jeg en del tips til hvordan man slår en masse af det overflødige snask fra, hvordan man automatisk logger ind, slår Windows Search o.s.v. fra, så harddisken ikke kører konstant og så maskinen bliver en del mere støjsvag. Generelt virker det som om at 64-bit-udgaven kører mere "smooth" end 32-bit-udgaven - hvordan er lidt svært at forklare, men jeg kan helt klart bedre lide at køre med den.

Grunden til Vista er, at visse grafikkort ikke spiller godt sammen med XP mht. HD-afspilning p.g.a. driverne og grafikkortet på mit bundkort er et af disse. Da jeg afprøvede XP på maskinen, var HD-afspilning et rent lysbilledshow, selvom CPU'en skulle være kraftig nok - efter skiftet til Vista, uden servicepacks eller noget som helst (Fuck MS, fordi det tager en FUCKING TIME at installere en servicepack på Vista), kørte HD-afspilningen glat og lækkert.

Med hensyn til netværk, har jeg en lille gigabit-switch stående ved anlægget, hvor min PS3, HD DVD-afspiller og HTPC er sluttet til - den er så sluttet til en anden gigabit-switch, der står ved min router, så der er fuld knald på netværket mellem min stationære PC (der står i soveværelset) og enhederne i stuen. Trådløst netværk er fint nok til visse ting, men skal man overføre store mængder data mellem maskinerne, er det bare for sløvt og ustabilt.

Maskinen afspiller BD/HD DVD/DVD helt fint, drevene er forholdsvis stille og der er et minimum af fuzz ved at bruge maskinen i det hele taget. Jeg har endnu ikke afprøvet hvor god den er til regionskodet BD-skiver, men det kommer i den nærmeste fremtid.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#2 DarkLight 15 år siden

Øhm. Har du ikke et tunerkort i?
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Gravatar

#3 filmz-Kadann 15 år siden

Nope, ikke endnu og jeg ved ikke om jeg smider et i, da jeg meget sjældent ser tv. Desuden synes jeg ikke det er specielt overskueligt at finde et godt kort, når man skal tage højde for HDTV, DVB-T/C o.s.v.

Hvis nogen har erfaring med sådan et kort, så smid det endelig op, det kan jo tænkes at der er andre der har brug for det. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#4 DarkLight 15 år siden

Ok.
Jeg bruger en Mac Mini. Intet opsætning. Bare med OSXBMX(Plex). Bingo. Det virker bare. Den larmer ikke og går aldrig ned. Og så fylder den igenting.
This weekend will be filled with staring out of windows while holding a glass of scotch.
Gravatar

#5 dyg 15 år siden

Godt initiativ Kadann, jeg var selv for doven :)

I min higen og søgen efter information er jeg faldet over denne tråd på avsforum, hvor der er en masse god input til hardware dele.

Efter at have læst en smule og snakket med nørdede venner, så er jeg kommet frem til følgende valgmuligheder:

Kabinet:
Thermaltake DH-1 VF7001BNS
Antec Fusion Black 430

Tastatur:
Logitech diNovo Mini

Fjernbetjening:
Logitech Harmony One
Logitech Harmony 550

Optisk drev:
Plextor PX-B300SA
LG GGCH20L Super Multi Blue

Harddisk:
Western Digital Caviar Blue - 250gb

RAM:
Er ikke sikker, men muligvis 4gb fra Corsair, det er enormt billigt for tiden.

Og nu det sjove: Bundkort og CPU. Med de to løsninger jeg kigger på vil det ikke være nødvendigt med lydkort og grafikkort, da begge løsninger indeholder ret så kompetente onboard kort.

Løsning 1:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H
AMD Athlon™ X2 Dual-Core

Løsning 2:
ASUS P5Q-EM eller Gigabyte GA-EG45M-DS2H
Intel® Core™2 Duo E8200 - Denne er jeg dog ret meget i tvivl om.

Jeg håber på at kunne benytte en følgende passive køler til at køle cpu'en:
Scythe NINJA mini SCMNJ-1000, men hvis det ikke er nok må jeg på jagt efter en meget støjsvag blæser-kølet køler.

Senere køber jeg nok en større harddisk som lagerdisk, men jeg vil lige finde ud af, om jeg får brug for det. Det afhænger også af, om jeg får købt et tv-kort engang.


Men selvfølgeligt skal man også have software til en HTPC, jeg påtænker at købe følgende:
Windows Vista Home Premium
AnyDVD HD - Man vil vel gerne kunne se Region A BD-udgivelser :)
Total Media Theatre - Kan integreres i WCE, hvilket ikke kan gøres med PowerDVD eller WinDVD.

Jeg er ved at have mistet overblikket over, hvad jeg har skrevet, men så vidt jeg lige kan se, så har jeg været inde på de fleste punkter. Nu mangler jeg bare at få solgt min PS3, så jeg har kontanter til at sætte dette projekt i gang :)
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#6 filmz-Kadann 15 år siden

#5 -

Umiddelbart ser Antec-kabinettet ud til at have samme layout som mit og det er virkelig praktisk. God køling og virkelig fiks montering af harddiskene. De to 120mm. blæsere i siden på kabinettet kan sagtens køre ved laveste indstilling og holde systemet køligt, så støjen holdes til et minimum.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#7 dyg 15 år siden

#6 - Det er også det kabinet jeg hælder mest til (af økonomiske årsager). Det er 400kr billigere end TT-kabinettet og så indeholder det endda en af deres Earthwatt psu'er.
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#8 filmz-Kadann 15 år siden

#7 -

Jeg har haft fingrene i to Antec-kabinetter og selvom de kan virke lidt "plastik", er de altid voldsomt praktisk indrettet og PSU'erne er af fin kvalitet, selvom de er billige og de støjer ikke alverden.

Jeg regner med at når jeg får monteret en CPU-køler vil min PC støje mindre end min PS3, så det er til at leve med.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#9 Razzia 15 år siden

8 skrev:
#7 -

Jeg har haft fingrene i to Antec-kabinetter og selvom de kan virke lidt "plastik", er de altid voldsomt praktisk indrettet og PSU'erne er af fin kvalitet, selvom de er billige og de støjer ikke alverden..


Enig.. Jeg er på mit 3. Antec kabinet i træk.. de forstår at lave et kabinet som der virker. Det skal dog siges, den ene af PSU'erne døde efter et par års brug.

Lige for tiden har jeg Antec P180 og Antec NSK1380.
"hehe, you got no code, no porn and you're ugly. Let's dance!"
Gravatar

#10 El vez 15 år siden

Jeg kan kun støtte op om Antec. Bruger et Antec Solo til min alm pc (som også benyttes som HTPC med et x-box hd-dvd drev tilsluttet) og det har jeg været meget tilfreds med.
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

Skriv ny kommentar: