I 1999 skrev Tess Gerritsen en bog med titlen “Gravity”. Den bog er den centrale inspirationskilde til Warner Bros.’ film med samme titel fra 2013, mener forfatteren. Derfor burde hun være blevet krediteret med en ’Baseret på'-markering samt en masse penge. Det er hverken Warner Bros. eller domstolene enige med Gerritsen i.

Se også: Kortfilm baseret på “Gravity”-samtale kan nu ses online

Vulture skriver således, at forfatteren nu for anden gang har tabt en sag ved retten om at blive anerkendt som inspirationskilde til Alfonso Cuarons populære film.

Det virkede ellers til, at Tess Gerritsen havde en god sag. I 1999 købte New Line rettighederne til bogen “Gravity”. Dengang var det også Alfonso Cuaron, som skulle instruere. Projektet blev ikke til noget, og siden hen blev New Line opkøbt af Warner Bros., der dermed også overtog rettighederne, uden dog at ville godtgøre Gerritsen tilstrækkeligt.

Forfatteren har imidlertid klaget over dommen, der ifølge hende selv er principiel:

”Konsekvenserne af denne kendelse kan blive ødelæggende for alle forfattere, der arbejder for medier som film, tv og udgivelser.”

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Moog 9 år siden

Sådan som jeg forstår det er hun blevet betalt en gang af New Line som siden er blevet opkøbt, hvorfor vil hun så have penge igen?
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 9 år siden

#1 Der var åbenbart tale om et beløb dengang i 1999 og så en aftale om yderligere penge, når New Line fik lavet filmen. Det gjorde de som bekendt ikke, men derimod det opkøbende selskab, Warner Bros.
Gravatar

#3 Pingvin 8 år siden

Sjovt som rettigheder osv. kun går en vejr :)

Kender ikke hele historien, men synes da bestemt, sådan som jeg forstår det, at det havde klædt WB at betale. Hun skrev historien. De har lavet en film om den og tjent penge herpå.


Skriv ny kommentar: