Racisme-satiren “Blazing Saddles” får nu en intro-forklaring på HBO Max.

Der bliver sagt ‘Nigger’ flere gange i western-komedien “Blazing Saddles” fra 1974 – på dansk “Sheriffen skyder på det hele” instrueret af Mel Brooks.

Med Cleavon Little og Gene Wilder i hovedrollerne er “Blazing Saddles” kendt for at udstille de dumme racister. Men det er tilsyneladende ikke alle HBO Max-brugere, der har opfattet satiren.

Derfor har HBO Max udstyret “Blazing Saddles” med en intro, hvor filmprofessor Jacqueline Stewart forklarer, at selv om der bliver brugt racistisk sprog i filmen, så er det ikke ensbetydende med, at filmen er racistisk – tværtimod er den det modsatte.

Men det mener HBO Max altså ikke, at brugerne selv kan gennemskue:

”Introen blev tilføjet for at sikre, at filmen blev placeret i sin rette sociale kontekst,” udtaler en talsperson fra HBO Max til The Hollywood Reporter.

Læs også ‘“Borte med blæsten” tilbage på HBO Max med advarsel – benægter slaveriets rædsler‘.

Det er den anden HBO Max-film, som Jacqueline Stewart giver kontekst igennem en obligatorisk intro. Første tilfælde var “Borte med blæsten”.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

What!!! Der er intet racistisk i den film. Jeg har længe overvejet at anskaffe mig Mel Brooks samlede værker. Måske er det på tide at gøre det, så man slipper for alle disse ubrugelige disclaimers for folk der ikke kan tænke selv, eller endnu værre, at de begynder at ændre på filmene.
Gravatar

#2 Nagash 1 år siden

#1 - Ja, det burde folk sgu godt nok selv kunne regne ud. Men vi skal selvfølgelig huske på, at det er en amerikansk tjeneste. Det er jo nok lidt for høje krav, at de skal tænke selv derovre :-)
Gravatar

#3 Gridlock 1 år siden

Det er en ting der gør at de fysiske medier stadigvæk er de digitale overlegne på det punkt i hvert fald.
Når de først er udgivet og folk har købt dem kan man ikke ændre på dem.
Det er også lidt der diverse Torrent Sider og ulovlige streaming tjenester, trumfer de lovlige streaming tjenesterne.
Da de er fuldstændig ligeglade med hvad der er racistisk eller ej, når det først er udgivet og smidt op på torrent eller streaming tjenesten bliver den der, og den bliver IKKE ændret på noget tidspunkt.

Hvor racistisk den nuværende generation af de evig krænkede mener den nu engang er eller ikke er.
Gravatar

#4 OliverDK 1 år siden

Jeg så et interview for nogle uger siden med en 'erhvervs-psykolog'. Hun fortalte, at virksomhederne godt vidste at 'racial bias training' ikke havde nogen dokumenteret effekt i litteraturen og de tidligere indikationer der er kommet frem viser en modsat effekt. Derfor virker det jo paradoksalt, at virksomhederne punger milliarder af dollars ud til den slags.

Svaret skulle i følge hende findes i, at virksomhederne gjorde det pga. det 'sikrede' virksomhederne mod angreb fra sociale medier, aktivister og pressen.

Det er jo sørgeligt, at virksomhederne skal spilde milliarder af dollars på noget der er udokumenteret og der ikke skaber nogen reelt værdi for virksomhederne og samfundet som helhed, men det er den virkelighed særligt amerikanske virksomheder pt befinder sig i.

Jeg tænker det måske er noget ligende der er gældende her. Det er et proaktivt tiltag, der indføres måske for at undgå angreb fra aktivister/pressen og ikke fordi HBO Max ikke ved almindelig kunder ikke selv kan tænke. Derudover er der jo så den lille bonus, at det sikrer dem 'positiv' PR i den nuværende amerikanske presse.
Gravatar

#5 Vakri 1 år siden

OliverDK (4) skrev:

Jeg tænker det måske er noget ligende der er gældende her. Det er et proaktivt tiltag, der indføres måske for at undgå angreb fra aktivister/pressen og ikke fordi HBO Max ikke ved almindelig kunder ikke selv kan tænke. Derudover er der jo så den lille bonus, at det sikrer dem 'positiv' PR i den nuværende amerikanske presse.


Jeg tror du rammer hoved på sømmet der.
det er en forsikring så kan man altid sige se vi gør noget.

hvis folk bliver chokeret over at den måde som folk/race bliver fremvist på, i film der foregår fortiden.
så er det nok begrænset, hvor meget de har hørt efter da der var historie i skolen
Gravatar

#6 nwinther 1 år siden

Utroligt, at der på de amerikanske landeveje, ikke for hver 361 fod, er et skilt som siger, at man skal køre i højre side af vejen.
En gennemsnitsamerikaner KUNNE jo få den opfattelse, at man skal eller kan vælge at køre i venstre side, også selvom der er striber på vejen.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: