Skuespilleren John Callen langer nu ud efter “Hobbitten”-filmene – de manglede hjerte.

Én bog blev til tre film om en hobbit, en troldmand og 13 dværge, hvor John Callen spillede dværgen Oin.

Hvem af de 13 var så Oin? Det kan være svært at huske. For foruden lederen Thorin så fik de øvrige 12 ikke meget at arbejde med.

Efter den første film med titlen “En uventet rejse” blev der nemlig fokuseret på Thorins kamp imod dragen og orkerne, imens fokus forsvandt fra dværgene.

Og det var en fejl, mener Callen:

”På et tidspunkt følte vi os som verdens bedste betalte statister… Jeg synes, de mistede hjertet undervejs,” siger Callen til YouTuberen Lindsay Ellis.

Peter Jackson har da også siden hen indrømmet, at han i store træk ikke anede, hvad han lavede på optagelserne til “Hobbitten”-trilogien.


Vis kommentarer (15)
Gravatar

#1 Justin 2 år siden

"Peter Jackson har da også siden hen indrømmet, at han i store træk ikke anede, hvad han lavede på optagelserne til “Hobbitten”-trilogien."

Det kunne tydeligt ses i filmene, 1 film på 2 time ville have været godt

Gravatar

#2 Gridlock 2 år siden

Problemet var at han stort set ikke fik nogen form for forberedelses tid og det var mere eller mindre GO fra dag et.
Så vidt jeg har forstået var en af grundende til at Hobitten sad fast i development hell så længe var dels at Tolkien familien lagde sag an mod New Line Cinema.
Så vidt jeg har forstået drejede det sig om at de havde skrevet under på en kontrakt, der sagde at de ville få en hvis procentdel af overskuddet, men new line cinema påstod at der ikke var noget overskud.
Peter Jackson var vidst også igang med og ligge sag an mod dem, da han mente, han heller ikke havde fået det beløb de havde lovet ham.

Så da Guillermo del Toro sprang fra og New Line Cinema stod til og miste rettighederne (eller noget i den stil) hvis der ikke snart blev lavet den Hobbit film, fik de hurtigt Peter Jackson til og smække de 3 film sammen.
Hvilke gjorde at Jackson hurtigt skulle igang med og tilpasse Del Toro´s screen play til hans eget.

Når man ser på alt det der forgik i bag forhænget, synes jeg det taler lidt til Jacksons og Andy Serkis (han var vidst også med til og lave instruere filmen) evner at filmen ikke blev være end den var.
Gravatar

#3 Mejse 2 år siden

#1 tja havde været en god løsning, hvis man gik efter en top 5 i dårligste filmatiseringer ever :)
Gravatar

#4 Johnny42 2 år siden

Den første film var faktisk god nok, man kunne måske have skåret lidt ned på action-scenerne hen mod slutningen, men ellers synes jeg faktisk den fungerede.
Men at tage måske 50 til 100 sider fra boge og strække dem over næsten 5 timer, der er lige at stramme den. Og så læsse en masse unødvendigt fyld på. 2 film på i alt ca. 4 timer ville have været fint.
Gravatar

#5 Gridlock 2 år siden

#3 Hobbitten i sig selv, kan nok godt presses ind i en 2½ timers lang film uden at du mister noget af værdig.
Bogen er ikke særlig lang.
Hvad der gjorde at de var i stand til og presse Hobbitten til 3 film var at de tog en masse fra LotR appendikset og sikkert også en smugle fra Silmarillion.
Alt det med det hvide råd og at de smed Saruon ud af Dol Guldur blev ikke nævnt i Hobbitten og Radagast bliver kun nævnt en gang (hvor Gandalf nævner hans navn til Beorn og Beorn siger at han genkender navnet).

Alt hvad vi for og vide er at Gandalf har noget han skal, hvilke er derfor at han må efterlade rejseselskabet ved dunkelskoven, da han allerede er sen på den.
Og senere for vi og vide at han da han høre om hvad Thorin har gang i ved the Misty Mountains skynder han sig afsted mod dem.

Også mange af Radagast scener er direkte fiktion, som sagt blev han kun nævnt i hobbitten og den eneste rolle han har i LotR er at han fortæller Gandalf at Saruman gerne vil tale med ham og Gandalf ber Radagast om og give ørene besked om hvor han er.
Sener under det Elronds råd for vi og vide at Radagast er forsvundet fra sit hjem og det er alt hvad man stort set for og vide om ham i LotR.

Silmarillion går i lidt mere detaljer men kun at den Yavanna den Valar som Radagast hørte til inden under bad Gandalf ta Radagast med ham til Midgård.
Og at Radagast fortrak dyrs selvskab frem for det af elver og mennesker.

I Tolkiens breve for vi desuden og vide at Gandalf, var den eneste der fuldførte sin mission og fik lov til og vende tilbage til det udødelige land, ingen andre.

#4 Yup mange af de action scener der var i filmen var ikke nogen steder i bogen.

Gravatar

#6 Mejse 2 år siden

#5 udemærket godt klar over alt det der, ændre ikke min udtalelse, og helt ærligt så er det faktisk ikke særlig mange minutter, der er hevet ind fra andre ting, de har bare taget meget mere af bogen med end man normalt gør, og ja den kunne sagtens have været en film på 2-3 timer, men den havde ikke været god :)
Gravatar

#7 Justin 2 år siden

Mejse (3) skrev:
#1 tja havde været en god løsning, hvis man gik efter en top 5 i dårligste filmatiseringer ever :)


Er du sikker på at de ikke gik efter det ?
Gravatar

#8 Mejse 2 år siden

#7 nope har jeg ingen ide om, men hvis de gik efter det fejlede de.
Gravatar

#9 Justin 2 år siden

Mejse (8) skrev:
#7 nope har jeg ingen ide om, men hvis de gik efter det fejlede de.

Ingen gang det kunne de klare

Der findes film der er så dårlige at det gør dem gode
Også er der den her triologi der bare er dårlig
Gravatar

#10 Mejse 2 år siden

#9 tja nu har jeg slet ikke udtalt mig om, filmene var gode eller dårlige, kun om deres evner som filmatiseringer af bøger, men som altid er dit input værdsat og underholdende, lidt ligesom de der film der er så dårlige de er gode ;)

Skriv ny kommentar: