Så er den gal igen. Hollywood har igen udskiftet en oprindelig ikke-vestlig karakter med en kendt, vestlig skuespiller. Denne gang er det Scarlett Johansson, der er castet som japanske Major Kusanagi i filmatiseringen af anime-klassikeren “Ghost in the Shell”. Det møder nu voldsom kritik.

Se også: Se billedet: Første kig på Scarlett Johansson i “Ghost In The Shell”

Det er The Guardian, der skriver, at valget af Johansson anklages for at være såkaldt ‘hvidvaskning’, hvilket over 65.000 protest-underskrifter nu er enige i.

Også skuespiller-kollegaen Ming-Na Wen, der spiller rollen som Melinda May i “Agents of S.H.I.E.L.D.”, langer ud efter valget af Hollywood-stjernen:

”Jeg har intet imod Scarlett Johansson. Jeg er faktisk en stor fan. Men jeg har alt imod af denne hvidvaskning af asiatiske roller,” skriver Wen på Twitter.

“Ghost in the Shell” er en japansk manga-franchise, som første gang udkom i 1989. Scarlett Johansson skal spille lederen af en task-force af cyborgs kaldet Section 9, som skal stoppe cyber-terrorister med The Laughing Man i spidsen.

Danske Pilou Asbæk spiller næstkommanderende for cyborghæren som karakteren Batou, der er den bedste kæmper i Section 9.

“Ghost in the Shell” får premiere d. 30. marts i 2017.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (24)
Gravatar

#1 Boyer 6 år siden

Hvad siger skaber af tegneserien til det. Det er vel det vigtigste og hvad med Pilou Asbæk?

Hvis jeg lige husker rigtig er Batou mere en cyborg, så han blir vel bare cgi eller hvad?
Gravatar

#2 JimmyLarsenDamsgaard 6 år siden

Det er da også et besynderligt valg.....
hvorfor ikke en Ziyi Zhang eller Bingbing Fan?
Gravatar

#3 Geekalot 6 år siden

Dobbelt moralsk af h til det her. Folk går amok (også mig selv) når de laver hvide roller om til sorte eller anden hudfarve, men det gælder sq også den anden vej. Hvide skal heller ikke tage de"gules" farve i film.
Gravatar

#4 kblood 6 år siden

Jeg bliver ved med at undre mig. Skulle Major i Ghost in the Shell nogensinde forestille at være Asiat? Det er så vidt jeg ved ret normalt at flere karaktere i anime film og serier faktisk ikke er asiatisk af udseende, og mit indtryk har altid været at hun ikke skulle forestille at være asiat. Ikke fysisk i hvert fald, men nu er hun også cyborg så meget at hun vidst egentlig selv kan vælge hvordan hun vil se ud.

Jeg har prøvet at søge på det, men ingen steder kan jeg finde at det bliver udtrykkeligt beskrevet at hun skulle være asiat på nogen måde. Bare se ham der er "rookie" i Section 9, han skal da i hvert fald ikke forestille at være asiat. Heller ikke hackeren, og Batou ser heller ikke specielt asiatisk ud.

Synes godt nok lige man skal vide hvad det er man brokker sig over, inden man brokker sig når det gælder sådan noget her. Hvis det er tro mod anime filmen, så må det vel være det vigtigste?
Gravatar

#5 Nagash 6 år siden

#4 - Prøv at se mit svar til dig i den tidligere nyhed om filmen. Man skal vist være mere en normal naiv, hvis man tror de omtalte karakterer skulle forestille at være af europæisk eller amerikansk afstamning.
Gravatar

#6 Munchkim 6 år siden

Motoko Kusanagi er originalt fra Japan, så jeg kan godt følge folk der siger at det er en underlig hvidvaskning de har lavet med karakteren. Jeg husker hende også som værende mere asiatisk udseende i den originale tegneserie. Masamune Shirow har dog sagt at de med vilje gjorde hende mere androgyn af udseende i anime filmene.
Ret skal dog være ret, Kusanagi er Cyborg, så nationaliteten styrer ikke nødvendigvis hendes udseende.

Under alle omstændigheder, så glæder jeg mig dog til at se resultatet.
Gravatar

#7 LeroyJenkins 6 år siden

Jeg har ikke noget imod det, jeg kan bedre lide film med hvide skuespillere.
Gravatar

#8 Kaversmed 6 år siden

LeroyJenkins (7) skrev:
Jeg har ikke noget imod det, jeg kan bedre lide film med dygtige skuespillere.


Fixed
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#9 Kviesgaard 6 år siden

Personligt er jeg neutral i den her sag.

Regner med at se Scarlett Johansson udgaven, hvis den da ikke sables ned af anmelderne. Og når alt kommer til alt, så har jeg stadig Anime-versionen hjemme i reolen og vist også et par eksemplarer af tegneserien.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#10 kblood 6 år siden

Det svar så ud til at være at fordi hun har et Japansk navn, så skal hun spilles af en Japaner? Giver nu heller ikke meget mening for mig. Ja, Major Motoko kunne være asiatisk, specielt når man ser den første Ghost in the Shell hvor hun så vidt jeg husker har helt sort hår

Fandt endelig noget fra den originale film uden jeg skulle til at hive min blu ray frem.

http://38.media.tumblr.com/05a7d4d3d91315adb0e3a43...

Hun har endda blå øjne og de ser ikke specielt asiatiske ud. Synes ikke de er blege for at få folk til at se asiatiske ud i filmene.

Men fordi hun har et Japansk navn, så vil du have en Japansk skuespiller til at spille hende?

Synes der skal være mening med galskaben. Det er da vel vigtigst at det er en god skuespiller som helst også gerne ligner karakteren? Scarlett Johansson er den højeste betalte kvindelige skuespiller og jeg vil mene at det ikke er uden grund.

Skriv ny kommentar: