En række homoseksuelle interesseorganisationer i USA har udtrykt bekymring over filmen “Brüno”, hvor Sacha Baron Cohen spiller den flamboyante østrigske modedesigner.

Organisationerne frygter, at filmen vil forstærke de negative stereotype forestillinger, som mange amerikanere har om bøsser.

”Vi tror, at filmskaberne har de rette intentioner – satire kan afsløre homofobi – men på samme tid kan det forstærke folks negative følelser,” siger Rashad Robinson fra organisationen Gay and Lesbian Alliance Against Defamation.


Robinson har derfor bedt filmselskabet Universal om at indsætte en besked fra Sasha Baron Cohen i filmen, der kommenterer vigtigheden af tolerance og homoseksuelles rettigheder.

Det har Universal dog ikke ønsket at gøre. Filmselskabet mener, at de fleste biografgængere vil kunne forstå filmens positive intentioner.

”‘Brüno gør brug af provokerende komedie til på effektiv vis at belyse absurditeten af mange forskellige former for intolerance og uvidenhed, inklusive homofobi,” udtaler en talsperson fra Universal.

“Brüno” folder sig ud i danske biografer 10. juli.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 HighFlyer15 12 år siden

Tror heller ik at de ville få Sascha til at skrive "hey, alt det her er jo bare for sjov.. lighten up, folks!"
Han ER sine karakterer og det ville Brüno aldrig gøre mod sin egen film.. xD
Gravatar

#2 the_paki_don 12 år siden

Jeg kan faktisk godt forstå, at GLAAD (som hvis man bare siger det lige ud, faktisk lyder ret hyggeligt... Hvis det ikke var for Defamation...) er bekymrede, men lige netop med Sascha Baron Cohen så ER det jo en helt anden sag.

Han opererer indenfor et meget højere og ja, farligere lag af komik, men den efterfølgende debat NÅR filmen endelig kommer, vil forhåbentlig være en tjeneste FOR GLAAD i stedet for imod dem. Det håber jeg da i hvert fald.
Gravatar

#3 MOVIE1000 12 år siden

grinede Homoerne måske ikke af dem fra kasakhstan da Borat udkom lige meget hvad så skal den her film ses bare ikke lige i en biograf
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#4 jeppe1991 12 år siden

alt hvad den mand laver, skal man da være bekymret over .. : D
Gravatar

#5 Riqon 12 år siden

Organisationerne frygter, at filmen vil forstærke de negative stereotype forestillinger, som mange amerikanere har om bøsser.


Jeg tror, at diverse bøsseorganisationers egne årlige parader allerede gør skade nok på det punkt. Men ja, de kan vel også få gavn af det, hvis de bruger anledningen, som #2 siger.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#6 evermind 12 år siden

riqon (5) skrev:
Jeg tror, at diverse bøsseorganisationers egne årlige parader allerede gør skade nok på det punkt.


Tænkte præcis det samme!
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#7 Astralaz 12 år siden

Hmm...kunne altså også være fedt, at se en film, hvor homoseksualitet ikke gøres stereotyp eller 'problematiseres' på den ene eller anden måde...

f.eks. en mordkrimi hvor detektiven tilfældigvis er bøsse...kunne være nice...

Jeg giver #5 & #6 ret i, at gay parade ofte latterliggør homoseksuelle og fremstiller sig selv på en firkantet og stereotyp måde...

Gravatar

#8 evermind 12 år siden

#7
Willem Dafoe i The Boondock Saints! :)
"nå jeg er i biffen så er der alt tid en der skal sparke i det sæd jeg sidder i"
Gravatar

#9 PredatorX 12 år siden

#7

Transporter 3.

Hvilket ikke ligefrem er faldet i god jord.

Det er noget man skal træde meget varsomt med. Jeg har personlig ikke lyst til at finde ud af, at Indiana Jones pludselig springer ud som homoseksuel.
thecleansing.net : you call we kill
Gravatar

#10 filmz-Altana 12 år siden

Vi tror, at filmskaberne har de rette intentioner - satire kan afsløre homofobi - men på samme tid kan det forstærke folks negative følelser,"


Dette er netop den slags udtalser der vækker negative og irriterende følelser..

Skriv ny kommentar: