“Indiana Jones”-franchisen har altid været lig med makkerparret Steven Spielberg og George Lucas. Lucas havde idéen til historien, som Spielberg så instruerede. Men sådan bliver det næppe med den femte film i rækken om Indy.

Se også: Disney-chef: Der kommer endnu mere “Indiana Jones”

Det er manuskriptforfatter på “Indiana Jones og krystalkraniets kongerige”, David Koepp, der også skriver denne femte film, som nu afslører, at George Lucas ikke er med mere:

”Det er han ikke, så vidt jeg ved. Jeg har ikke haft nogen kontakt med ham,” siger Koepp til Collider.

Og det er måske ikke så overraskende. Det er jo som bekendt Disney, der har købt Lucasfilm, og de havde ingen interesse i at lytte til Lucas i forbindelse med “Star Wars: The Force Awakens”.

Den trend ser altså ud til at fortsætte med “Indiana Jones 5” også, hvor Spielberg nu må lære at flyve solo.

“Indiana Jones 5” får premiere i 2019.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 David Munch 6 år siden

Efter at have set TFA siger jeg øv. Efter at have siger IJ4, siger jeg yay.
Gravatar

#2 Mads47 6 år siden

Thank the Maker!
Gravatar

#3 nathue 6 år siden

Jeg forslår ny nyhed: "Indiana Jones 5" bliver alligevel med George Lucas

Citat fra SELVSAMME Collider artikel: "Spielberg subsequently said Lucas would serve as an executive producer on the film."

Lucas er altså producent på filmen som han altid har været, og dermed en af de kreative kræfter bag.
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#3 Intet tyder på, at Lucas får en aktiv rolle at spille. Executive producer-titlen er ofte til pynt og må ikke blandes sammen med en reel producer.
Gravatar

#5 cain 6 år siden

Men de beholder den elendige bladsmører der skrev Indy 4?
Gravatar

#6 nathue 6 år siden

#4 Du har ret i, at Executive Producer-titlen ofte er til pynt, men netop i Lucas' tilfælde har han været stærkt involveret som Executive Producer på alle tidligere Indy film og Indy-tvserien, hvor han bl.a. var med under optagelserne og i post-produktionen. Det er derfor ren gisning, at han ikke får en aktiv rolle i den nye.

Executive Producer er en meget meget bred titel, der går fra overhovedet ikke at være involveret udover at lægge navn til, til blot at kaste penge ind i et projekt, og til at være 100% engageret og beslutningstagende. Så det at Lucas er Exec. Producer betyder i hvert fald, at han er med ombord i et eller andet omfang.
Gravatar

#7 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#6 Til forskel fra Indy 1-4 har han denne gang intet med manus at gøre, og ham, der netop skriver, mener ikke Lucas er med (i en betydende rolle). Sammenholdt med, at de nye ejere af Lucasfilm ingen stor stjerne ser i Lucas, så er det vist lidt mere end en gisning.
Gravatar

#8 Lard Hanson 6 år siden

Lucas sidder hjemme i sin kælder og laver små eksperimenterende film, som vi ikke må se, så han har slet ikke tid til sådan noget Indy-pjat.
Det har han i hvert fald sagt i interviews de sidste 20 år.
Gravatar

#9 moulder666 6 år siden

Morten Vejlgaard Just (7) skrev:
#6 Til forskel fra Indy 1-4 har han denne gang intet med manus at gøre, og ham, der netop skriver, mener ikke Lucas er med (i en betydende rolle). Sammenholdt med, at de nye ejere af Lucasfilm ingen stor stjerne ser i Lucas, så er det vist lidt mere end en gisning.


Hvor læser du det? Det eneste jeg kan læse er, at han ikke er involveret i manuskriptet. "in speaking with Koepp, the screenwriter revealed that Lucas is not involved in the story of Indiana Jones 5". Så er der vel stadig (ud fra hvor meget han har været involveret tidligere) en stor risiko for, at han stadig er en del af samarbejdet?

Jeg håber dog personligt, at han holder sine ewok-tilbedende snitter og forhåbentligt også Shia langt væk fra Indy 5.
Min kritik er 100 procent berettiget i enhver redaktionel sammenhæng, og hvis du ikke kan se problemet, er du i benægtelse.

Gravatar

#10 Morten Vejlgaard Just 6 år siden

#9 Muligheden/risikoen er der naturligvis - i teorien.

Det, man skal huske på, er, at i Indy 1-4 har ejeren af Lucasfilm - George Lucas - selv bestemt, hvad George Lucas skulle lave. Han var hovedarkitekten bag historierne og derfor også en naturlig medspiller senere i klipperummet, samtidig med at han har haft fokus på at finansiere.

Dette er første gang, at Lucas ikke er med omkring historien. Og ejerne har ikke nogen stor fidus til Lucas og hans input. Derfor er det mest realistiske, at han har fået en pyntetitel af vennen Spielberg, der dermed også sikrer imod negative udtalelser fra Lucas, som vi så det med 'Episode VII'.

Det kan Disney naturligvis ikke melde ud, men jeg bider mærke i, at Lucas ikke har været med på pressemøderne - det var kun i en sidebemærkning, at Spielberg lige fik nævnt, at Lucas var med som ex. producer. Disney har ikke nævnt ham. Intet tyder på, at Lucas får nogen central rolle at spille, selv om han ellers har masser af tid, forlyder det.

Skriv ny kommentar: