Døren der reddede Kate Winslets karakter Rose men hvor der ikke var plads til stakkels Jack spillet af Leonardo DiCaprio,/ er netop blevet solgt på aktion.

Den skæbnesvangre klods af balsatræ fra 1997’s Titanic indbragte en svimlende sum af $718.750 under Heritage Auctions’ “Treasures from Planet Hollywood” event og var den genstand, der indbragte den højeste sum – og overgik ikoniske rekvisitter som Indiana Jones’ pisk fra “Temple of Doom” og Jack Nicholsons økse fra “The Shining”.

Mens den ofte omtales som en dør, bemærker auktionen, at den ornate struktur faktisk var “en del af dørkarmen lige over indgangen til første klasse loungen på skibet.”

Derudover blev Winslets chiffonkjole, som hun bar under filmens sidste akt, solgt for $125.000.

Fans har diskuteret, om både Jack og Rose kunne have passeret på panelet, hvilket i teorien ville have reddet Jack fra at fryse ihjel i filmens sidste øjeblikke. Sidste år, på filmens 25-års jubilæum, testede instruktøren James Cameron sammen med videnskabsfolk og stuntmen, om Jack og Rose kunne have været der.

Konklusionen: “Jack kunne have overlevet, men der er mange variabler”… “[og] Jeg tror hans tankegang var, jeg vil ikke gøre noget, der bringer hende i fare. Og det er 100 procent i karakter.”

Andre rekvisitter, der blev solgt på auktionen var:

– Harrison Fords pisk fra “Temple of Doom” satte rekord som den mest værdifulde rekvisit fra franchisen ($525.000). Der blev også solgt et sæt på tre Sankara-sten fra filmen ($100.000), samt den Hellige Gral fra “The Last Crusade” ($87.500).

– Bill Murrays røde bowlingkugle med rosen fra “Kingpin” ($350.000).

– Jack Nicholsons økse fra “The Shining” ($125.000).

– Tobey McGuires sorte symbiotdragt fra “Spider-Man 3” ($125.000).

– Den snedige barberskumsspraydåse, Wayne Knight bruger til at smugle dinosauræg i “Jurassic Park” ($250.000).Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: