Klovnen Pennywise fra “It” er ikke altid en klovn. Han kan skrifte form efter sit offers største frygt. “It”-instruktør Andy Muschietti overvejede at udnytte den egenskab ved at lade ham inkarnere en af 80’ernes store horror-ikoner: Freddy Krueger fra “Nightmare on Elm Street”.

Se også: De amerikanske anmeldere: Ni ud af 10 er voldsomt godt skræmt af “It”

I Stephen Kings bog udspiller første del af “It” sig i 50’erne. Dengang var flere af monstrene fra Universals stald øverst på mange børns lister over deres største frygt. Monstre som Dracula, Frankenstein og Mumien.

I Andy Muschiettis filmatisering er handlingen flyttet til 1980’erne. Derfor var det en mulighed at udnytte 80’er-horror som “Nightmare on Elm Street”. Det fortæller instruktøren i et interview til Ain’t It Cool News:

”Naturligvis overvejede vi det, men jeg var ikke så interesseret i at involvere Freddy Krueger i filmen. Jeg elsker historien, og hvordan Stephen King skaber et portræt af barndommen i 50’erne. Han er meget oprigtig, når han gør Universals monstre til en del af inkarnationens repertoire, for det er det, børnene er bange for. Det ville have været den naturlige vej at forsøge at genskabe det i 80’erne, men jeg var altså ikke vild med at bringe folk som Freddy Krueger ind i historien [..] Det er forvirrende, og det føltes bare ikke rigtigt,” forklarer Muschietti.

“It” kan fortsat ses i de danske biografer.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: