Interview: Nordisk Film Biografer svarer igen på Bornedal-kritikken


Nordisk Film Biografer svarer nu igen på kritikken, der tidligere på dagen blev fremlagt af adm. direktør fra SF Film A/S, Michael Fleischer, der kaldte det bekymrende og brandærgerligt, at Nordisk Film Biografer har valgt ikke at vise Ole Bornedals nye film, “Fri os fra det onde”, der får premiere 3. april.

Da Filmz fanger John Tønnes, direktør i Nordisk Film Biografer, på telefonen, fortæller han, at han er overrasket over, at SF Film vælger at melde ud med en så voldsom pressemeddelelse i medierne.

Han forklarer, at man allerede i november meddelte SF Film, at premieredatoen 3. april var optaget, og man foreslog en række alternative datoer – deriblandt 17. april samt en stribe senere datoer. Dette afviste SF Film, da man ønskede at bibeholde den oprindelige dato, så “Fri os fra det onde” kunne køre over påsken.

Om årsagen til, at Nordisk Films egne film “Kærestesorger” og “Mænd der hader kvinder” kører i biograferne i samme periode, forklarer Tønnes, at “Kærestesorger” er en del af Biografklub Danmarks program, som man ikke kan lave om på, når det først er lagt, og at “Mænd der hader kvinder” ikke kan tages af plakaten til fordel for f.eks. Bornedals film, da den er en stor succes, som stadig tiltrækker publikummer.

På spørgsmålet om John Tønnes forventer, at affæren vil påvirke det fremtidige samarbejde med SF Film, svarer direktøren: ”Det håber jeg ikke. Den konkrete ageren med halve sandheder giver anledning til betydelig forundring… Men jeg forventer, at SF film vil agere ligeså professionelt, som vi agter at gøre.”

John Tønnes siger desuden, at han ikke har set Bornedals film, men at den er blevet set af to professionelle filmbookere fra Nordisk Film Biografer. Det gav dog ikke anledning til at finde plads til filmen i det fyldte program til fordel for en anden film. ”Det var ikke så stor en dansk film, at det ændrede vores forhåndsvurdering,” afslutter Tønnes.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 Riqon 12 år siden

Nice billede ...
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#2 filmz-jonasgr 12 år siden

God stil af Filmz. Rart at se at I også nogle gange selv kan lave nyheder. Og det sætter jo hele situationen i et andet perspektiv.
"I was afraid, I'd eat your brains
'Cause I'm evil"
Gravatar

#3 MOVIE1000 12 år siden

rigtig godt gået filmz

jeg har så meget respekt for jer alt det i har lavet

det er pinligt at filmland.dk kalder sig selv for danmarks største film website (men vi ved bedre)
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#4 Kaizer Soze 12 år siden

Rigon ;-D

Aha... Nogen er stædige ;) Bare de finder ud af det...
Gravatar

#5 Graversen 12 år siden

#3 jeg har aldrig hørt om filmland.dk, men efter at have set deres hjemmeside glemmer jeg dem også hurtig igen ;)
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#6 BN 12 år siden

#3:

det er pinligt at filmland.dk kalder sig selv for danmarks største film website


Det må man vist sige ja til! Der er ingen - absolut INGEN - af de andre film-websites, der har blot tilnærmelsesvis den samme aktivitet eller den samme bredde som man finder her på filmz.dk.

http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#7 Spanner 12 år siden

Det må man vist sige ja til! Der er ingen - absolut INGEN - af de andre film-websites, der har blot tilnærmelsesvis den samme aktivitet eller den samme bredde som man finder her på filmz.dk.


Og slet ingen med samme dækning af bacon og dværge.

For at komme på tilbage på topic, så tror jeg at "Fri os fra det onde" har været for smal en film til at NF vil lade den gå påsken over. Det er jo ikke fordi Kærestesorger og Mænd der hader Kvinder er de eneste film, der kunne have været ofret til fordel for FOFDO.

Påsken er én af de allerstørste uger forbiografbranchen og det er her familiefilmene og animationsfilmene råder i dagtimerne og cafe latte filmene og de danske dramaer som de to ovennævnte råder om aftenen.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#8 rasmusv 12 år siden

Jeg synes SF/Film og Bornedal skulle få foretaget et realitytjek. Hallo Hallo, paradigmeskift i 2001, paradigmeskift i 2005, paradigmeskift i 2006, paradigmeskift i 2007, paradigmeskift i 2008. Flertallet af danskere er færdige med den tosseromantiske multikulturalistiske selvhader-ideologi.

Uanset om filmen så er fantastisk, så har Bornedal begået den fejl at melde åbenlyst ud, at dette er et frontalangreb på det nuværende paradigme. Det er et personligt politisk partsindlæg maskeret som film. I stedet for bare at holde sig til at lave gode film. Dumt, at fornærme os potentielle kunder af produktet og tro vi ikke fatter politiseringen og fornærmelsen af os.
Dertil kan man addere at de her "ny i byen - rednecks må tæve ham" film er set i et utal. Der er ikke noget nyt at komme efter, bortset fra bornedals "fordanskede" tosseromantiske multikulturalistiske selvhader-ideologiske fantasterier.

Klart hans film skal på lærredet i stedet for to produkter som man allerede ved er hæderlige...
Gravatar

#9 BN 12 år siden

#1:

"I'm a Barbie girl in a Barbie world. Life in plastic ..."

;-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#10 Riqon 12 år siden

#9 - Havde faktisk ikke set det var hende.
The only way to beat a troll is to not play their game.

Skriv ny kommentar: