Disneys “Star Wars”-film har opgraderet på kvindesiden. Rey, Leia, Jyn Erso og senest Rose og Holdo i “The Last Jedi” har tilføjet mere og flere handlekraftige kvinder til stjernekrigs-universet. Og det vil fortsætte.

Se også: ”Wonder Woman”-instruktør: Kvinder og superhelte har det svært til Awards

For selv om der har været kritik af det større kvindefokus, så er det ikke noget, som påvirker “The Force Awakens”-instruktør J.J. Abrams, der vender tilbage til den nye trilogis afslutning:

”På ingen måde… Til dem, der klager over for mange kvinder, så er Rey og Poe og Finn og Kylo Ren historien om tre mænd og én kvinde,” siger Abrams til Indiewire.

I stedet mener Abrams, at kritikerne er bange for kvinder:

”Hvis du føler dig truet af kvinder, og du har behov for at lange ud efter dem, så kan du sikkert finde en fjende i ‘Star Wars’.”

“Star Wars: Episode IX” får premiere d. 19. december i 2019.

Følg Filmz på Facebook.


Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Anders E 2 år siden

I "stedet" mener Abrams. Skulle der ikke stå i stedet og ikke i steder?
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 2 år siden

#1 Yes, tak, rettet.
Gravatar

#3 Gridlock 2 år siden

Det er så ikke op til dig Abrams hvis Kejser Mickey/Disney synes at den feministiske tone der kørte i den sidste Star Wars film var det der fik den til floppe i kina, så kan du bande på at de går ind og siger "enten så ændre du Star Wars, så den bliver mere spiselig for kineserne, eller også finder du dig et andet job for du er færdig med og arbejde på Star Wars."

Så tror jeg nok Abrams ændre det, eller at der bliver hyret en som vil.


Med hensyn til truet af stærke kvinder, hvis det var tilfældet ville jeg hverken ha Alien, Aliens, Terminator 1 og 2 samt Robocop 1 og 2 blandt mine favorit film.
Alle klare de fint og ha stærke kvinder i deres film uden og blive til en omgang feministisk pladder.

Der er også Discworld bøgerne der har rigeligt med stærke kvinder i dem, og de falder heller ikke ned på det nivo.

Kort sagt nej vi er ikke truet af stærke kvinder, vi hader bare og se dårligt skrevet karakter, samt propaganda kylet i hovedet.
Hvilke den sidste star wars film havde rigeligt af.
Gravatar

#4 Mejse 2 år siden

#3 Kineserne har slet ikke et problem med den slags :) i hvert fald ikke dem der har mulighed for at gå i biografen :)
Gravatar

#5 Elisha 2 år siden

problemet i the last jedi var mere at historien på mange måder ikke gav mening. Med for mange dumme beslutninger. Hvis målet var at vise at kvinder kan være lige så inkompetente som mænd så ja tilllykke det er lykkedes.
Holdo jeg har en plan men jeg fortæller den ikke til nogen selvom vi kun er rebellerne her om bord og det kunne være godt hvis de vidste at vi ikke flyver planløst gennem rummet hvorefter de panikker og tager dumme beslutninger...

Hishe how it schould have ended sagde det bedst

Gravatar

#6 Johnny42 2 år siden

#5 Jeg så en youtube vide, hvor man snakkede om hvad man kunne gøre, for at gøre TLJ bedre, hvor de snakkede om, at Ackbar skulle ofre sig, frem for Holdo. Den scene ser bare så meget bedre ud, når man ser den i virkeligheden. Its .... AAAAAAA .... TRAP!!!!

I TFA gav JJ Abrams os faktisk en fantastisk kvindelig karakter i form af Rey. Det er hvordan karakteren efterfølgende blev brugt i TLJ, der er problemet. Der var godt nok nogle der snakkede om Mary Sue i allerede i TFA, men det så jeg ikke dengang, netop fordi vi ikke kendte så meget til hendes baggrund. Den måde hun kunne kæmpe gav mening, da hun blev var nød til at forsvare sig nærmest dagligt i minimum 10 år. Hun var også nød til at vide alt om de rumskibe hun undersøgte, for at vide hvad der var værd at indlevere til Unkar Plutt, så alle hendes tekniske kundskaber giver mening. Flere gaange i filmen er der personer, der giver udtryk af at de kender hende, eller i det mindste har hørt om hende. Derfor regnede jeg som minimum at hun som barn er blevet trænet af Luke eller sine forældre, og derfor ville det også give mening at kraften vendte tilbage i hende.

I TLJ derimod, hvis vi altså skal tro den historie vi får fortalt, så stiftede hun første gang bekendskab med kraften få dage tidligere, og kan uden problemer anvende den. Der er nogen der har sagt at Luke også Lærte sig selv kraften stort set uden nogen træning. Der glemmer man så bare at der går 3 år fra han stifter bekendskab med kraften, til man faktisk ser ham bruge den. Og der går flere måneder mellem at han får lidt træning af Yoda til man ser ham force-choke Gamoreans.

For Rey derimod, sker det inden for en uge at hun lærer om kraften og til hun kan bruge den, og det er uden nogen form for træning. Hun har på intet svaghedstegn eller måttet kæmpe for at bruge kraften, og det er grobund for en dårlig og kedelig karakter. I TFA blev hun jo trods alt uden problemer fanget af Kylo Ren, men man ser ikke noget af dette i TLJ. Man kan sådan set sige at alt det gode JJ Abrams byggede op i TFA, har Rian Johnson haft travlt med at rive ned i TLJ. Det er egenlig også mærkeligt at en af hoved-temaerne er at man begår fejl og skal lære af dem, og give de erfaringer videre, men den eneste der ikke begår fejl i TLJ, det er sådan set Rey, så det må vel sådan set alt andet lige vel også betyde at det er hende der lærer mindst i filmen.

Men nu er JJ Abrams heldigvis tilbage, så forhåbentlig kan han bringe det gode tilbage fra TFA. Jeg ønsker ikke han ændrer på sin vision for episode IX, altså det han forestillede sig, da han arbejdede på episode VII. Han skal bare ikke fortsætte i den retning som Rian Johnson har lagt op til med episode VIII. Så ja, problemet er ikke kvindelige karakterer, problemet er kedelige karakterer, karakterer der træffer ulogiske beslutninger, karakterer der tager på dumme side missioner. Det ville have været nøjagtig det samme, hvis det havde været mænd.


Gravatar

#7 danielvestergaard 2 år siden

Stærkt J. J. Abrams - man skal ikke bukke under for modstanden i denne situation! Ligegyldigt om det koster seer og penge. Jeg synes også det var fedt da Disney holdt fast i deres homoseksuelle karakter i Skønheden og Udyret selvom at de mødte modstand. Thumbs Up J. J. Abrams og Disney!
// Daniel Vestergaard

Skriv ny kommentar: