Ligesom ved sidste uges Robert-uddeling så vandt “Jagten” også de helt store priser ved årets Bodil-uddeling. Selvom Thomas Vinterbergs film i modsætning til ved Robert-uddelingen her også var oppe imod Lars von Triers “Nymphomaniac”, så var det ikke nok til at forhindre “Jagten” i at løbe med 4 statuetter.

Se også: ”Jagten” storsejrer ved Robert-uddelingen.

Udover prisen for ‘Bedste film’ så blev Mads Mikkelsen og Susse Wold hædret for henholdsvis ‘Bedste mandlige hovedrolle’ og ‘Bedste kvindelige birolle’, mens Charlotte Bruus Christensen vandt en pris for sin fotografering. “Nymphomaniac” måtte derimod nøjes med prisen for ‘Bedste kvindelige hovedrolle’, mens ‘Bedste mandlige birolle’ gik til Roland Møller for “Nordvest”.

Årets ‘Æres-Bodil’ gik til Jesper Langberg for sin lange karriere som skuespiller, mens årets ‘Sær-Bodil’ gik til dokumentarfestivalen CPH:DOX for at være blevet en populær europæisk dokumentarfilmfestival på kun få år.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 raylewis 8 år siden

at helle fagralid ikke vandt er noget svineri

de danske anmeldere klager over de få gode roller til kvinder,hvorefter de giver en bodil til en fransk kvinde i en "fransk" film.
Gravatar

#2 Kisbye 8 år siden

#1
Nymphomaniac er godt nok en co-produktion med blandt andet frankrig, men at kalde den fransk er noget overdrevet.
Det kan være svært at få finansieret sine film idag, så det er blevet ret normalt at lave co-produktioner. Den nævnte film jagten er jo også delvis svensk.
Hvis man skulle kræve at film skal være rent dansk produceret, så ville der ikke være mange film der kan deltage..
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)

Skriv ny kommentar: