Joker Oscar forbudt vinder alt / Filmz.dk

“Joker” splitter Oscar-medlemmer – bør forbydes eller vinde det hele


Bedste film-prisen ved årets Oscar ser vanskelig ud for “Joker” – Joaquin Phoenix har derimod en god chance.

Oscar-sæsonen er så småt begyndt, hvor Guldløve-vinderen “Joker” allerede nu nævnes som en oplagt kandidat til nomineringer.

DC Films har allerede afholdt en visning af “Joker” for Akademi-medlemmerne, som er splittede over filmen om Jokeren:

”Jeg ved ikke, om den burde forbydes eller vinde alle priser!” siger anonymt medlem af Oscar-akademiet til The Hollywood Reporter.

Den udtalelse dækker meget godt reaktionerne fra de stemmeberettigede til Oscar, som senest valgte “Green Book” som årets bedste film.

Netop den kategori kan blive vanskelig at vinde for en film som “Joker”.

Bedste film-kategorien er kendetegnet ved et særligt stemmesystem, hvor det ikke nødvendigvis er den mest elskede film, som vinder, men derimod den med færrest fjender.

Her rangeres de nominerede film, hvilket gør det svært for en film, der splitter.

Anderledes er det i de andre kategorier – heriblandt Bedste mandlige hovedrolle, hvor Joaquin Phoenix har en god chance.

Flere Oscar-medlemmer roser Phoenix, der tidligere har været nomineret tre gange til Oscar (“Gladiator”, “Walk the Line”, “The Master”), men har endnu aldrig vundet.

Her er det den kandidat med flest stemmer, der vinder prisen, hvilket gør det nemmere for “Joker”-skuespilleren i kampen om en Oscar.

Læs også ‘Marvel satser på 12 Oscars til “Avengers: Endgame” – tror ikke på Robert Downey Jr.‘.

Oscar-showet afholdes d. 9. februar.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Dalgaard 1 år siden

Hvis ikke han bliver nomineret som det mindste, og i mine øjne vinder. Så ved jeg simpelthen ikke hvad de kigger efter ved godt skuespil. Han spiller bedre end han har gjort før og kan ikke se nogle der skulle komme tættere på end ham
Gravatar

#2 Johnny42 1 år siden

Nu må de altså holde op med at være så sarte i Hollywood og anerkende en fantastisk film. For mig virker det som om nogle af de voldsomste scener er skåret til eller klippet ud. Forhåbentlig kommer der en extended udgave eller deleted scenes. På samme måde som med Once upon a time ... in Hollywood er det bare en af de film der bliver bedre og bedre jo flere gange man ser den.
Gravatar

#3 Justin 1 år siden

#1
af medvirke i en "rigtigt" film giver bonus point

#2
Den vinder ikke fordi det ikke er en "rigtigt" film
Gravatar

#4 Dalgaard 1 år siden

Og come on. Helt ærligt, så voldelig var den da overhovedet ikke. Jeg havde da håbet på langt mere.

Og der er da film som er langt mere voldsomme og voldelige
Gravatar

#5 OliverDK 1 år siden

Det handler om politik og PR set fra mit synspunkt.

Problemet er nogle stærke mediekræfter i USA og England har udtrykt en larmende og endeløs kritik af Jokeren og den forherligelse af vold. Grundløse og groteske ja set fra mit synspunkt, men hvornår har det holdt medierne tilbage fra at forsøge at skabe frygt i de lande, så længe de kunne tjene penge på det.

De samme medier vil nok gå i selvsving skulle filmen tage den ene Oscar efter den anden og her vil særligt nok de progressive medier ikke være milde i deres angreb på Hollywood og Oscarakademiet skulle Jokerfilmen stjæle natten og den negative PR er måske ikke hvad Oscarakademiet lige går og drømmer om i disse tider.

Er man iøvrigt i tvivl om mediers magt, så tænkt tilbage på Kevin Hart affæren.

Problemet for Oscarakademiet er dog, at folk har jo set filmen og de fleste er enige om den er et mesterværk, hvorfor folk tænker den er en oplagt Oscar vinder for bedste mandlige skuespiller, bedste instruktør, osv.

Så det er en hård nød af knække, som jeg ser det, men mon ikke de finder en gylden middelvej.
Gravatar

#6 Justin 1 år siden

#5
Jeg tror ikke de finder en gylden middelvej , beklager men min tiltro til Hollywood er bare ikke særlig stor.

Gravatar

#7 Vince 1 år siden

Fuldstændig for sindssyg crazy film, i blandt de 3 bedste jeg nogensinde har set og jeg har set flere tusinde. Har heller aldrig set en så gennemført skuespiller præstation. Puha sikke dog en oplevelse, gjorde stærkt indtryk på mig. En stor fordel at have indsigt i psykiske lidelser og diagnoser, som jeg selv personligt kæmper med. Ham her Joker har det virkelig skidt, vil ikke sige meget mere. Der er sikkert mange som ikke fatter denne film og ikke syns om den, filmen kræver et trænet øje for detaljer såsom musik og manuskript mm, men for mig er det nok det bedste jeg har været vidner til. Joaquin Phoenix eller Leonardo i Once upon a time in hollywood, kæmper om oscar denne gang, jeg vil klart mene at Joaquin vinder den. Joker får 10/10 fra mig
En vaske ægte filmnørd

Skriv ny kommentar: