Det er et af tidens hotte emner, ligestilling. LucasFilm ønsker flere kvinder i deres film, og flere reboots med kvinder som erstatning for mænd i hovedrollerne er på vej. Men det er danske Mads Mikkelsen totalt ligeglad med.

Se også: Ny undersøgelse: Ligestillingen i Hollywood halter også i 2015

Det fortæller den svenske feminist Ellen Tejle, der har taget initiativ til den svenske A-märkning, der gives til film, som består Bechdel-testen. Det betyder, at der mindst er to navngivne kvindekarakterer som taler sammen om andet end mænd med i en film.

Men da Tejle ville diskutere ligestilling med Mads Mikkelsen på den aktuelle filmfestival i Cannes, hvor Mikkelsen selv er jurymedlem i hovedkonkurrencen, så blev hun afvist:

”Hvis det her handler om en eller anden svensk feministisk ting, så er jeg ikke interesseret,” fortæller Tejle til SVT, at Mads Mikkelsen skulle have sagt, da han blev spurgt om den svenske A-märkning.

Burde Danmark indføre en A-mærkning af film?

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 spedisci 6 år siden

Det her med "... flere reboots med kvinder som erstatning for mænd i hovedrollerne..." er simpelthen så åndssvagt. Rollerne var jo lavet med mænd i tankerne i sin tid og at forcere kvinderoller ind på mandlige karakterer, med det ene formål at kvinderne ikke skal føle sig trådt på er så absolut ikke ligestilling - i bedste fald er det bare åndssvagt, men i værste fald er det jo en skævvridning over i den anden kløft.

Skal Dirty Harry så være Dirty Harriette? Bare fordi der skal være en kvinde?

Drop reboots og accepter at de film stammer fra en periode med mange maskuline hovedroller.

Skab da i stedet nye film, som er bygget op om stærke kvindelige karakterer, så det giver mening.
Gravatar

#2 Sklertic 6 år siden

#1
Fuldstændig enig.
Gravatar

#3 Nagash 6 år siden

Enig med #1. Det er komplet latterlig.

OT: Hatten af for Mads. Han fik lige en stjerne i min bog.

Og som svar på spørgsmålet, så NEJ! Vi danskere skal ikke være så hjernedøde som svenskerne. Sådan en mærkning bidrager netop bare til den skævvridning den anden vej, som #1 taler om. Rigtig ligestilling kræver netop ingen mærkning. Rigtig ligestilling er lig med mandlige roller hvor det passer, kvindelige roller hvor det passer, homoroller hvor det passer, dværgeroller hvor det passer, transroller hvor det passer osv. Ingen grund til at uddele mærker, der enten intet gør for filmen alligevel, eller faktisk forværrer den, fordi producenterne helst gerne vil leve op til nogle tossede kvoter.
Gravatar

#4 Sklertic 6 år siden

Vil endda påstå, at folk der ville vælge en film fra udelukkende pga. manglende a-mærkning har en skrue løs.
Gravatar

#5 Geekalot 6 år siden

De der politisk korrekte folk burde sq snart få en lige i sylten. Nu jeg langt fra voldelig, men jeg er godt nok ved at være trætte af dem.
Samfundet idag er simpelthen kørt sådan op at det næsten ikke er til at begå sig uden at træde en eller anden selv udnævnt kloghed skal rette på en eller føler sig trådt på...
Gravatar

#6 Alex12 6 år siden

Selvfølgelig er der mangel på ligestilling indenfor filmbranchen. Dog vil man aldrig kunne få ligestilling ved at reboote gamle populære serier og så udskifte de mandlige karakterer ud med kvindelige. De nye kvindelige ghost busters vil altid anses for værende andenrang i forhold til det originale team. Det er da ikke ligestilling.
Det er som #1 siger, hvis man gerne vil have mere ligestilling, så skab noget nyt frem for det andet nonsens. Hvis man gerne vil have en kvindelig hemmelig agent så skab en ny karakter, tilføj et nyt twist så det føles originalt. Vi har jo allerede mindst tre mandlige hemmelige agenter (Bond, Bourne, Hunt), så hvorfor ikke en fjerde..
Gravatar

#7 cain 6 år siden

svenskerne er verdens mest pussified folkefærd. tror ikke der er nogen jeg er mere hamrende ligeglad med end den flok dobbeltmoralske idioter. plus 1000000000 respekt til Mads
Gravatar

#8 Hive 6 år siden

Haha det er fandme for fedt gjort af Mads! Respekt for at sige stop til feministisk pjat i en tid, hvor ingen andre gør.
Gravatar

#9 Elvira39 6 år siden

spedisci (1) skrev:
Rollerne var jo lavet med mænd i tankerne i sin tid og at forcere kvinderoller ind på mandlige karakterer, med det ene formål at kvinderne ikke skal føle sig trådt på er så absolut ikke ligestilling
Du har så meget ret. Det er at tale ned til kvinder hvis du spørger mig.
Gravatar

#10 Gasivodo 6 år siden

Commando(1985) Har Filmz et par kandidater? Og hvorledes klarer vi Junior(1994) "I'm all woman"!
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(

Skriv ny kommentar: