Efter en række racistiske bemærkninger imod den vietnamesisk-amerikanske “The Last Jedi”-skuespiller Kelly Marie Tran har hun forladt Instagram – nu kommer Mark Hamill hende til undsætning.

Hun blev den første ikke-hvide kvinde i en central rolle i “Star Wars”-universet.

Kelly Marie Tran spillede rollen som Rose Tico i “The Last Jedi”, hvilket affødte en række racistiske angreb på Trans Instagram fra sure “Star Wars”-fans.

Derfor har hun nu slettet sin Instagram.

At det har været nødvendigt, får nu Mark Hamill ud af busken i et forsvar for Kelly Marie Tran og i et angreb imod de racistiske fans.

View this post on Instagram

What's not to love? #GetALifeNerds

A post shared by Mark Hamill (@hamillhimself) on

Også “The Last Jedi”-instruktør Rian Johnson kritiserer de racistiske “Star Wars”-fans. Han understreger, at der er tale om få, uheldige elementer.

Disney er aktuelt også involveret i en anden racisme-sag.

Her har man set sig nødsaget til at droppe serien “Roseanne” efter et racistisk tweet fra seriens hovedrolle-indehaver.Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Gridlock 6 år siden

For en gangs skyld er jeg enig med Rian Johnson ja der er altid den slags nørder på Twitter der ikke kan adskille skuespilleren fra rollen og angriber hende på grund af den karakter hun spillede var så dårligt skrevet at den var til og åbne op og skide i.
Den slags folk er der og vil altid være der, og de vil altid være der lige så snart du for et kendt ansigt vil du få den slags folk i hælende.
De er ikke hovedparten af fans, men en lille højt råbene minoritet.
Gravatar

#2 Bishop 6 år siden

#1
Enig man kan mene hvad man vil om filmen, personligt synes jeg den var lidt ligegyldig, men at begynde at svine folk med racistiske udtalelser fordi de ikke kunne lide hendes karakter er fuldstændigt ude i hampen.
Der er virkelig nogle "nørder" der burde få sig et jo, en kæreste og så flytte ud af deres mors garage.
Gravatar

#3 Justin 6 år siden

Det er da helt fint at syntes at hendes rolle er den værste i Star Wars universitet

Så længe man husker at rette sit had mod Rose Tico

Da jeg ikke har set filmen vil jeg rette mit had mod betegnelsen “vietnamesisk-amerikanske” hvis hun er fra Vietnam så skriv det, hvis hun ikke er fra Vietnam men ser som en derfra så skriv det.

“vietnamesisk-amerikanske” lyder som en person der er så bange for at være racistisk at personen er røget helt ovre i den modsatte grøft
Gravatar

#4 Mejse 6 år siden

#3 men hun er vietnamesisk-amerikansk, hendes forældre er vietnamesere, hun er født i USA, hun har muligheden for dobbeltpas og alt muligt gøjl, hun er vietnamesisk-amerikansk.
Gravatar

#5 Geekalot 6 år siden

Man kan vel også bare kalde hende for en amerikaner. Hun er da født der.
Gravatar

#6 Mejse 6 år siden

#5 kan man sagtens men det er en dansk mentalitet, ikke den amerikanske, hvor deres "tidligere" kultur har meget større betydning.

man kan vel også bare kalde hende jordboer da hun jo er født på jorden, men det er bare ikke rigtig sådan man gør :)

det er okay at sætte sig lidt ind i andre landes kultur :D
Gravatar

#7 Johnny42 6 år siden

#6 Selv om man kender andre landes kultur, kan man jo stadigvæk godt have en holdning til det, og mene at noget er forkert. Det at sætte mærkater på folk er for mig lidt småracistisk, og det vil jeg aldrig gøre. Hvis man ikke kender folk og ikke ved hvor meget de har med den kultur at gøre, så er det mærkeligt at definere dem som vietnamesiske, bare fordi de ligner folk fra det område.
Gravatar

#8 Mejse 6 år siden

#7 enig enig, men det er der jo heller ikke nogen der gør :) hun har 100% vietnamesiske forældre og er derfor ligeså vietnamesisk som amerikansk :) jeg snakker kun om Justins vietnamesisk-amerikansk kommentar, selvfølgelig skal man ikke kalde nogen vietnamesere fordi de ligner en vietnameser, men det er der jo heller ikke tale om, vi snakker om et land hvor der er 100 forskellige kombinationer af amerikanere, fordi at de er et gryderetsland og altid har været det, desuden er vietnamesere ikke en race så det kan aldrig være racistisk :D

selvfølgelig kan man have en mening og mene det er forkert, men det er bare en ret urelevant mening, når det foregår i et land med helt andre omstændigheder på området, det er helt okay at have meningen, har jeg på intet måde sagt det ikke er.

i forhold til mærkater så bliver alle stemplet 13151 gange om dagen, problemet er ikke mærkater, problemet er hvis hun siger "jeg er AMERIKANER" og andre så siger "eeej du er altså vietnamesisk-amerikaner" det er ikke okay, at sige hun er vietnamesisk-amerikaner når det nu engang faktuelt er det hun er, og hun ikke har modsagt sig dette, er ikke et problem....ligesom det ikke er et problem jeg kalder en jeg møder kvinde hvis hun er en kvinde, men det så viser sig at hun indentifcere sig som mand eller hvad man nu ellers kan, og jeg så siger "nej nej du er en kvinde" så er det et problem.

Skriv ny kommentar: