Disneys krav til Sony for en forlængelse af Spider-Man-aftalen er uspiseligt – det viser Box Office-tallene.

“Spider-Man: Far From Home” er den største “Spider-Man”-film nogensinde. På tredjepladsen er “Homecoming” – begge produceret af Marvel Studios.

De to seneste Sony-producerede “Spider-Man”-film – “The Amazing Spider-Man” og “The Amazing Spider-Man 2” – har derimod solgt billetter for 200-300 millioner dollars mindre end MCU-filmene.

Derfor kan det umiddelbart virke skørt, at Sony Pictures nu trækker Spider-Man ud af MCU-samarbejdet med Disney og Marvel Studios. Men det er det ikke.

Det forlyder, at Disney forlanger 50 procent – mod de nuværende 5 procent – af billetsalget for at forlænge “Spider-Man”-aftalen med Sony – til gengæld vil Marvel Studios så også finansiere halvdelen af omkostningerne.

Men accepterer Sony det krav, så vil det bedre kunne betale sig at producere “Spider-Man”-filmene selv.

“Far From Home” har således solgt biografbilletter for 1,1 milliarder dollars. Hvis der skulle afregnes i forhold til de nye Disney-krav, så ville Sony få 550 millioner dollars – og det er før skat og udgifter til produktionen.

Til sammenligning har den mindste “Spider-Man”-film (live-action) fra Sony – “The Amazing Spider-Man 2” – solgt biografbilletter for 709 millioner dollars, som Sony altså helt selv kunne råde over, men også selv betale for.

Derfor vil de nye Disney-krav koste Sony som minimum 50 millioner dollars per “Spider-Man”-film i forhold til at fortsætte uden for MCU.

Til gengæld skaber det kommende MCU-exit for Spider-Man store fortællemæssige problemer for både Marvel og Sony – læs om det her.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 JimmyLarsenDamsgaard 4 år siden

Ikke helt samme formulering af ny aftale der fremstilles andre steder. Det er vist lidt noget gætværk, har primært set:
Gammel aftale: Sony dækker alle udgifter, og beholder 95% af overskudet
Så hvis filmen koster 300mil at lave, og indspiller 1 milliard, promovere mv. så skal Disney/Marvel have 5% af de resterende 700 millioner (35 mil) dvs. 665 millioner overskud til sony
Ny aftale: Alt deles 50/50, dvs. Disney/marvel betaler i samme situation 150 mil af produktionen, men skal til gengæld have 50% af den 1 milliard.
Det giver Sony en fortjeneste der er 315 mil lavere.

Kan man forstå, Sony ikke synes det er en god ide? - Ja, det kan man godt.
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#1 Den delte produktionsomkostning skal naturligvis medregnes, tak.
Gravatar

#3 White shadow 4 år siden

De skal nok komme til enighed.
Det er typiske forhandlinger.
Disney stiller højt og ender sikkert med 10-20%
Gravatar

#4 JimmyLarsenDamsgaard 4 år siden

White shadow (3) skrev:
De skal nok komme til enighed.
Det er typiske forhandlinger.
Disney stiller højt og ender sikkert med 10-20%


Så skal de nok gå tilbage til at Disney ikke betaler omkostninger, som i den gamle aftale, eller dække samme omkostning procentuelt måske.

10% af omkostningerne og 10% af overskudet; 30 mil ud, 100 mil ind, 70 mil i kassen hos Disney - stadig det dobbelte af nu, men lyder trods alt spiseligt for Sony (men meget lang fra hvad Disney "forlanger")
Gravatar

#5 Diskriminanten 4 år siden

Du har glemt i din beregning, at filmproducenterne kun får omkring halvdelen af pengene fra solgte biografbilletter.
Gravatar

#6 Pistolprinsen 4 år siden

Med til billedet hører osse, at Disney har merchandise-rettighederne i den nuværende aftale, og dem ville Disney ikke dele ud af, sammen med det andet, men stadig beholde 100%.

Jeg forstår godt Sony.
Lidt trold er man vel altid :-)
Gravatar

#7 nathue 4 år siden

Diskriminanten (5) skrev:
Du har glemt i din beregning, at filmproducenterne kun får omkring halvdelen af pengene fra solgte biografbilletter.


Præcist!
Men oven i det skal medregnes, at studioerne (både Sony og Disney) ikke bare er produktionsselskaber, men også ejer store dele af det amerikanske distributions- og exhibitionsled, altså herunder biografer (heraf navnet “filmstudioer”=studioer der har alle tre led i fødekæden). Så regnestykket er faktisk uhyre uigennemskueligt.
Gravatar

#8 Mejse 4 år siden

det er fuldstændig 100 procent umuligt at regne ud, hvor meget de kommer til at tjene på den ene eller anden aftale, det er et alt for kringlet regnestykke, når man ikke engang har halvdelen af den information man skal bruge, hele den industri er så indgroet at de har dele og fingrer i alt, det er praktisk talt umuligt selvom i gør gode forsøg :D
Gravatar

#9 BlackJesus 4 år siden

Kunne i lave en feed med alle spiderman nyhederne, forsiden er fyldt med næsten kun spideman nyheder
Gravatar

#10 steadi07 4 år siden

Har der været noget ude om Tom Hollands kontrakt, og hvad den dækker?

Hvis de her ændringer betyder, at kontrakten nu skal genforhandles, så tænker jeg, at pengeposen er lidt større end sidst..

Skriv ny kommentar: