Første sæson af Marvels “Jessica Jones” på Netflix var en stor succes. Derfor er der en ny sæson på vej, der dog får en markant ændring i forhold til første omgang med den kvindelige superhelt.

Se også: Kvindelig instruktør: For mange film er lavet af mænd om mænd til mænd

Det er Variety, der skriver, at showrunner Melissa Rosenberg har besluttet sig for, at sæson 2 udelukkende får kvindelige instruktører.

Første sæson havde ellers både mænd og kvinder som ansvarlige på de enkelte episoder, men anden sæson bliver uden instruktør-mænd, hvilket Marvel støtter op om.

Vi må dog vente til 2018, før resultatet af den nye strategi kan opleves. Inden da vil Jessica Jones dog kunne opleves som en del af “The Defenders” i 2017.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 Juiceren 6 år siden

*facepalm*
Gravatar

#2 rauhe 6 år siden

Hvordan dælen kan man sige, at man kun vil have kvindelige instruktører, uden at det er forskelsbehandling? Hvis man vender det om og siger at man kun ville ansætte mandlige instruktører til en serie, ville det da vække ramaskrig.
Gravatar

#3 Mr AC 6 år siden

rauhe (2) skrev:
Hvordan dælen kan man sige, at man kun vil have kvindelige instruktører, uden at det er forskelsbehandling? Hvis man vender det om og siger at man kun ville ansætte mandlige instruktører til en serie, ville det da vække ramaskrig.


Der er fordi "ligestilling" i mange vestlige lande ikke længere handler om ligestilling, men om positiv særbehandling af kvinder.
Eksempel: Der skal indføres kvoter på hvor mange procent kvinder der findes i lederstillinger
...men der skal f.eks. ikke indføres kvoter på hvor mange kvinder der er ansat som kloakarbejdere eller skraldemænd.

On topic:
Jeg så hele første sæson af Jessica Jones og jeg synes faktisk at serien var kedelig - der var for meget snak og for lidt action - jeg manglede simpelthen noget mere superhelteagtigt.
Skuespillet var godt, men jeg synes ikke den havde noget som mindede mig om at det var en Marvel-serie.
Jeg er ikke sikker på jeg skal se sæson to af JJ.
I felt a great disturbance in the Force, as if millions of voices suddenly cried out in terror and were suddenly silenced.
Gravatar

#4 Geekalot 6 år siden

#2 fuldstændig enig. Har ikke noget imod kvinders ligestilling, men det skal gøres uden forskelsbehandling.
Gravatar

#5 Star Trek fever 6 år siden

Så blev sæson 2 af JJ lagt i graven. Gider ikke den positive særbehandling af kvinder. Ligestilling ja. Men sku ikke det her
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#6 Wrigley 6 år siden

Der kan sku nå at ske mange endringer på 18 måneder. Særbehandling er forkert, men jeg er sku ret ligeglad. Faktisk glæder jeg mig lidt til at se hvad et team a kvinder kan gøre med en superhelte serie uden maskulint input.

Om intet andet bliver det da noget nyt.
Gravatar

#7 nwinther 6 år siden

Virtue-signaling?

Jeg fristes til at sige "Så lad dog pigebarnet". Hvad er det værste der kan ske? Der er vel næppe noget mere ligegyldigt, end hvem der laver film og TV?

Jeg ved godt, at der er masser af serier, hvor det kun har været mandlige instruktører. Men showrunners på dé serier, har aldrig udtrykt, at det var med vilje - altså de valgte mandlige instruktører, fordi de havde en tissemand. Fruen kan vel bare ansætte instruktører med en tissekone. Hvorfor fortælle om det til gud og hver mand? Medmindre man altså gør det for opmærksomhedens skyld (på egen person, forstås)?

Men hvorfor stoppe ved instruktøren? Hvorfor ikke lave en produktion, hvor det kun er kvinder som står for lyssætningen? Eller kun er kvinder, som står for elektrikerarbejdet? Eller...

Som Mr. AC siger, så er det bemærkelsesværdigt, at det kun er i de magtfulde stillinger - altså dér, hvor du beder andre om at gøre noget - som kvinderne søger kvoter for. De arbejder, hvor det er surt slid, er ikke så interessante. Hvorfor mon ikke?
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#8 rauhe 6 år siden

#3 Jeg er bange for at du har ret i at "ligestilling" faktisk betyder "positiv særbehandling til kvinder" :(
Gravatar

#9 123456789 6 år siden

Så bliver der nakkes slemme mænd hele tiden haha
Gravatar

#10 Foxxander 6 år siden

I sidste ende er det gudhjælpemig da ligegyldigt om det er en kvinde eller en mand der instruerer et afsnit af en serie eller en film. Synes det er helt fint med denne beslutning - specielt i en serie som Jessica Jones hvor kvinderne er de mest centrale karakterer. Det skaber sikkert en hel anden dynamik som kun bliver forfriskende at opleve. Desuden findes der utallige mere end kompetente kvindelige TV-instruktører. Folk som Michelle MacLaren og Lesli Linka Glatter hører til blandt den absolutte elite i TV-regi.

Skriv ny kommentar: