Det har primært været sorte repræsentanter fra Hollywood, der har protesteret over endnu et år udelukkende med hvide skuespiller-nomineringer til Oscar. Nu følger instruktør Michael Moore så op – han er også klar til boykot.

Se også: Oscar anklages for at være for hvidt

Meldingen fra den kontroversielle dokumentarist og medlem af Oscar-akademiet kommer efter Oscar-præsident Cheryl Boone Isaacs officielt beklagede nomineringernes ensidighed, og at hun ville tage initiativ til at få Oscar-akademiet ændret. Alligevel støtter Moore stadig op om protesten:

”Det er ikke bare et PR-stunt fra Akademiets side. Men at vi nu for andet år i træk, hvor 40 skuespillere i alt kunne blive nomineret og ikke én af dem er sort, det er bare skørt,” siger Moore til The Wrap.

Oscar uddeles d. 28. februar.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Noz 5 år siden

Næste år kommer det til at afspejle film i 1990'erne - der vil være den ene person/film nomineret vi godt alle ved kun er det for at fylde en kvota med at have mindst en sort i en rolle.
Gravatar

#2 Pistolprinsen 5 år siden

Måske skulle de sorte skuespillere bare spille bedre skuespil?
Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?
Gravatar

#3 Geekalot 5 år siden

#1 der er der hvert fald en sort med i hver film !!! den første der dør. hehe
Gravatar

#4 Ménner 5 år siden

Jeg tror sgu ikke at det er Oscar som er problemet. Alle dem som er nomineret er jo gode skuespillere i gode roller? (har dog ikke set hver eneste). Men problemet ligger nok mere i at der ikke blover lavet nok film, med sorte (eller andre racer) i hovedrollerne. I så fald hjælper det sgu da ikke at boycutte et awardshow...
Does he look like a bitch, mr. Frodo!? - Samwise L. Jackson
Gravatar

#5 Geekalot 5 år siden

#4 true, men man laver film ligsom hvad folk vil se. Det er ligsom alt andet er.
Gravatar

#6 kblood 5 år siden

Der har jo været flere "sorte" der har været nomineret og også har fået en Oscar. Og da der er færre farvede skuespillere end hvide så gør det jo også at man må forvente at det er mindre sandsynligt at farvede skuespillere bliver nomineret.

Jeg undrer mig også lidt over, hvilke roller i år menes der at der skulle være blevet nomineret? Star Wars? Jeg har ikke set den endnu, så aner ikke om det var Oscar materiale.
Gravatar

#7 Gasivodo 5 år siden

Rap fyr's.. "Mor" er ikke helt enig med black power boycott:
http://underholdning.tv2.dk/kendte/2016-01-20-mode...
"..are there any women here today?.."

'Life of Brian'(1979) = fra dengang, man GODT måtte... :-(
Gravatar

#8 Sklertic 5 år siden

Det er så latterligt. Hvem skulle de have nomineret istedet for en af de valgte? Sure forkælede børn, det er så barnligt.
Gravatar

#9 kblood 5 år siden

Hvis de skulle brokke sig så skulle det vidst være over for få hovedroller i film i Hollywood. Men når langt de fleste af de helst store film ikke har farvede skuespillere i hovedrollen og sådan, så begynder der at være en ret lille chance for at blive nomineret.

Og har de foresten ikke deres eget award show KUN for farvede skuespillere eller kunstnere? Ved ikke hvorfor det er i orden, men det burde vel opveje for det?
Gravatar

#10 Geekalot 5 år siden

Skal man lave film for minoriteter kan være med i dem ? eller skal man lave film folk vi se og de kan tjene penge på ? Jeg ved hvert fald godt hvad jeg ville vælge

Skriv ny kommentar: