Inspirationen til den snart biografaktuelle “Fasandræberne” har amerikansk forbillede. Det afslører filmens instruktør, Mikkel Nørgaard.

Se også: ”Fasandræberne”-instruktør: Den her scene kan jeg ikke lide

Og det er ikke et hvilken som helst forbillede, som den danske thriller har sig. Mikkel Nørgaard er nemlig vild med David Finchers “Se7en”.

Han forklarer, hvad det er, som “Se7en” kan: ”Det handler om følelsen af at træde ind i en stemning. Jeg kan huske, at jeg havde en samtale med fotografen, som spurgte, om det skulle være dag eller nat i en scene. Jeg svarede, at jeg var ligeglad med døgnets kontinuitet. Vi skal have det lys, der bedst skaber den stemning, som vi gerne vil formidle.”

Men det er ikke kun stemningen, der tiltaler Mikkel Nørgaard ved den amerikanske thriller-klassiker. Det er også dens forhold til realisme og gradbøjningen af den. Det er det, han kan lide ved “Se7en” og thriller-genren generelt. I thrilleren må man lidt mere, fortæller han.

”Det kan man i den her genre, ligesom man kan tillade sig i “Seven” at lade det pisse ned hele filmen, selvom det foregår i Los Angeles, hvor det nærmest aldrig regner,” siger Mikkel Nørgaard om forbilledet.

“Fasandræberne” får dansk biografpremiere den 2. oktober.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: