Den amerikanske stat Georgia vedtager ny antiabort-lovgivning – Netflix vil bekæmpe den.

Abort og filmproduktion har umiddelbart ikke så meget med hinanden at gøre. Og dog.

Staten Georgia er nemlig et af de centrale steder for den amerikanske filmproduktion på grund af fordelagtige skatteforhold.

Også Netflix producerer i Georgia, og streaming-tjenesten vil ikke se passivt til, imens staten forringer mulighederne for abort:

”Vi vil arbejde sammen med American Civil Liberties Union og andre for at bekæmpe det i retten. Da lovgivningen endnu ikke er blevet gennemført, vil vi fortsætte med at optage der, samtidig med vi støtter partnere og kunstnere, der ikke ønsker at gøre det samme. Træder det nogensinde i kraft, vil vi gentænke alle vores investeringer i Georgia,” siger Netflix-chef Ted Sarandos til Variety.

Georgia har tidligere forsøgt at gøre det vanskeligere for homoseksuelle at blive gift, hvilket førte til protester fra blandt andre Marvel Studios, der truede med boykot – læs om det her.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Mejse 4 år siden

godt for dem :)
Gravatar

#2 Geekalot 4 år siden

Fandme også noget svineri st lave en lovgivning om. Hvis kvinden vil have en abort, så har hun dælme ret til det..
Gravatar

#3 Gorman 4 år siden

#2 total enig i dit udsagn. Men det er jo “blot” politik, og selvfølgelig er det tilladt at ændre på loven, det er jo det vi vælger politikere til/for. Så Trump vælgerne får nøjagtig det de har stemt på, da han har lovet det i valgkampen, og han netop forleden indsatte en gammel stokkonservativ højesteretsdommer hvis holdning netop er modstand mod abort og politikken føres nu ud i livet. Du har da rost Trump i flere tidligere tråde, så vidt jeg husker? Så undrer mig over dit udsagn nu, når han blot “leverer varen” Jeg husker måske forkert? Men respekt for Netflix for at de tør tage et (fornuftigt :) standpunkt og melder ud. Men selvfølgelig er det også forretningstaktik :)
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#4 Geekalot 4 år siden

I hans økonomiske politik er han en dygtig mand, tror jeg. Alt andet er han total værdiløs.
Gravatar

#5 Alex 4 år siden

Ja, det noget dumt lovgivning Georgia har gang i. Syntes dog ikke at Netflix skal blande sig for meget i politik, uanset hvor usympatisk det end kan være.

Abort modstanderne vil nok sige at de kæmper for det ufødte barn's ret til at leve. Men tror de virkelig på at en abort bare er en nem beslutning..
Gravatar

#6 Mejse 4 år siden

#5 firmaer har altid blandet sig i politik, gennem enten donationer eller andet, at de gør det mere åbenlyst og tager et ståsted, og at det bliver gjort omkring andet end forretningsmæssig politik, synes jeg bestemt kun er positivt :)

at der selvfølgelig sikkert også er andre ting der spiller ind, er en anden sag, det er der altid og vil der altid være.
Gravatar

#7 OliverDK 4 år siden

Ubegavet og uigennemtænkt efter min mening, men forståeligt udfra et forretningsmæssigt synspunkt. Netflix var endt i krydsilden hos den progressive presse og Twitter korstoget skulle nok følge med kort herefter. Nu får de i stedet positiv omtale, MEN reelt kommer dette med stor sandsynlighed til at modarbejde kvinders ret til fri abort i mange USA stater.

Hvorfor? Jo fordi at der i USA er en stigende opmærksomhed blandt vælgere og politikere på visse type virksomheders (med stor indflydelse på den offentlige debat) har en tendens til at gå imod alt højrefløjen står for.

Det betyder, at traditionelle konservative stater styrkes, at svingstater presses mod højrefløjen og sidst, men ikke mindst, at centrumvenstre-vælgerne ved ikke hvilke fod de skal stå på, da de traditionelt er mod store virksomheders indblanding i politik.

Dermed sikres det højest sandsynlig, at andre stater kommer nok til at følge efter med ligende lovgivning på den lange bane.

Ergo de facto modarbejder Netflix sandsynligvis inddirekte kvinders rettigheder til fri abort blot for kortsigtet positiv presse.

Personligt mener jeg det havde været langt klogere, såfremt man faktisk ønsker kvinder ret til at bestemme over egen krop, at forholde sig neutralt i den sag. Store virksomheders indblanding i en så brændvarm kartoffel, som fri abort er i USA, kommer der næppe noget godt ud af i det land.

Skriv ny kommentar: