Den danskproducerede dokumentar “Into the Deep” får måske alligevel ikke premiere på Netflix.

Dokumentarfilmen “Into the Deep” om Peter Madsens mord på Kim Wall fik tidligere på året verdenspremiere på Sundance med henblik på global premiere på Netflix senere i 2020. De planer er nu skrottet.

Det erfarer The Guardian efter, at en række medvirkende i filmen er stået frem med kritik af “Into the Deep”-instruktør Emma Sullivan.

Således hævder en Anja Olsen, at hun medvirker i “Into the Deep” mod sin vilje, og at hun frygter helbredsproblemer, hvis hun ikke bliver klippet ud af filmen før en eventuel Netflix-premiere.

Emma Sullivan begyndte på den danskproducerede dokumentarfilm i 2016 med fokus på den nu morddømte Peter Madsens værksted og hans forsøg på at blive den første amatørastronaut i rummet.

Men præmissen for “Into the Deep” ændrede sig radikalt et år inde i optagelserne, da Madsen om bord på sin ubåd dræbte den svenske journalist Kim Wall – et drab, som Madsen siden er blevet dømt for.

Efter mordet begyndte Emma Sullivan i stedet at følge værkstedets unge hjælpere og deres udvikling fra livet før forbrydelsen til tiden efter, hvor de langsomt begynder at forstå Madsens sande natur.

To af de medvirkende i “Into the Deep” hævder imidlertid, at de ikke har medvirket frivilligt, hvilket siden er blevet afvist af Emma Sullivan.

Læs også ‘Dansk Netflix-film om ubådssagen har fået premiere – her er reaktionerne‘.

Netflix har dog valgt at lytte til kritikken, hvilket betyder, at “Into the Deep” i første omgang ikke får premiere på streamingtjenesten. Netflix vil dog ikke afvise, at dokumentarfilmen kan få premiere i en redigeret udgave.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: