Den danskproducerede Netflix-dokumentar “Into the Deep” får ros efter verdenspremieren på Sundance Film Festival.

Netflix-filmen “Into the Deep” om Peter Madsens mord på Kim Wall har fået verdenspremiere som en del af World Cinema Documentary Competition på Sundance, hvor i alt 12 film dyster om prisen som bedste internationale dokumentar.

Det er den australske instruktør Emma Sullivan, der står bag den danskproducerede dokumentar, som hun begyndte på i 2016 med fokus på den nu morddømte Peter Madsens værksted og hans forsøg på at blive den første amatørastronaut i rummet.

Men præmissen for “Into the Deep” ændrede sig radikalt et år inde i optagelserne, da Madsen om bord på sin ubåd som bekendt dræbte den svenske journalist Kim Wall.

Herefter begyndte Emma Sullivan at følge værkstedets unge hjælpere og deres udvikling fra livet før forbrydelsen til tiden efter, hvor de langsomt begynder at forstå Madsens sande natur.

Nu har Sundance-pressen set filmen, og anmelderne er begejstrede:

”Folk kommer til at tale om den her fra det minut, den får premiere på Netflix senere i år. Hold øje med den,” skriver Brian Tallerico på RogerEbert.com.

”Et unikt bæst… En must-watch for enhver med den mindste nysgerrighed for begivenhederne omkring denne bizarre og tragiske forbrydelse,” skriver Vanyaland.

”Begynder som én ting og ender som noget langt mere vigtigt,” skriver Vulture.

”Vækker minder om den berygtede slutning på ‘The Jinx’, og den fik publikum til at gispe efter rulleteksterne,” skriver Birth.Movies.Death.

Læs også ‘Danske stjerner annonceret til serien om drabet på Kim Wall – her er hele rollelisten‘.

“Into the Deep” får premiere i 2020 på Netflix.



Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Geekalot 4 år siden

Kommer nok ikke til at se den. Har heller ikke set Utøya endnu. Syntes ikke de filmfolk her har helt den respekt for hvad der er sket..
Gravatar

#2 Bishop 4 år siden

#1

Det ved jeg nu ikke, hvis det handler om at man ikke burde eksponere de berørte, så står samtlige danske medier til en røvfuld. Jeg har personligt svært ved at se den moralske forskel mellem en dokumentarfilm og en massiv mediedækning af en begivenhed.

Utøya er ganske rigtig nok en spillefilm, men den er stadig lavet i samtykke med repræsentanterne for de efterladte og endda godkendt af samme før den fik premiere. Utøya gjorde også det rigtige ved slet ikke at ha' brevik i fokus, han blev kun skildret som en utydelig skikkelse i et enkelt klip.

Men jeg forstår dig godt når du siger at du ikke ønsker at se den, det er du sikkert ikke ene om. Da jeg så Utøya i biografen, var det bestemt ikke en behagelig oplevelse, her var der flere som begyndte at græde og enkelte forlod endda også forestillingen.
Gravatar

#3 nwinther 4 år siden

Jeg mener der er den forskel, at Utøya var en politisk motiveret forbrydelse (i en eller anden forstand), mens mordet på Wall var langt mere personligt - privat, om du vil. Utøya skulle ses - Wall skulle skjules.

Ud fra et filmisk perspektiv - underholdningsperspektiv, om ud vil - finder jeg Utøya relativ uinteressant. Alt er åbenbaret og fortælingen bliver en repetition af det skete, muligvis tilført noget teatralsk patos.
Wall-mordet, derimod, er langt mere mystisk. Hvad skete der egentligt i den ubåds? Hvad var motivet. Det kunne der - med tiden - blive en hel række spillefilm ud af.

Jeg er klar over, at Into the Deep er dokumentarisk. Men jeg kunne sagtens forestille mig en rigtig gyser eller thriller eller noget, ift. Wall-mordet. Netop fordi det skete under fordækte omstændigheder, og fordi der på et tidspunkt var seriøs tvivl om, hvorvidt Madsen kunne slippe med en lille - eller slet ingen - straf. Der er så mange dramatiske vinkler i den historie at man kunne bygge et helt filmsselskab op omkring det:
En horror-agtig historie, om kvinden der bliver brutalt myrdet og parteret, og hvor politiet til sidst anholder ham.
Et sorg-drama, hvor kæresten og familien kæmper med tabet af sin elskede.
En krimi-thriller om efterforskerne, som kæmper mod tiden og havet, i jagten på beviser.
Et retssagsdrama om en anklager, der er presset på juraen.
Og sikkert meget mere...
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: