Efter at den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldaus amerikanske gennembrud med hovedrollen i tv-serien “New Amsterdam” blev stoppet brat, da serien blev aflyst efter blot en enkelt sæson, så det ud til, at Coster-Waldaus amerikanske eventyr måske allerede var nået enden.

Dette har dog ikke været tilfældet, da skuespilleren nu har fået en af de større roller i kabel-kanalen HBO’s kommende tv-serie “Game of Thrones”, der står til at gå i gang med optagelser til oktober i Irland.

“Game of Thrones” kommer til at have “Ringenes herre: Eventyret om ringen”-stjernen Sean Bean i hovedrollen i, hvad der kommer til at blive en fantasy-serie sat i middelalderen. Desuden medvirker bl.a. BAFTA-vinderen Jennifer Ehle (“Pride and Prejudice”), Mark Addy (“Det’ bare mænd”) og Peter Dinklage (“The Station Agent”).

Serien, som er baseret på George R.R. Martins bogserie af samme navn, vil handle om syv kongeriger i krig, hvoraf to styrende familier kæmper mod hinanden om kontrollen over Jerntronen – en genstand, som vil sikre dem overlevelse igennem den 40 år lange vinter, der ligger truende i horisonten.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#1 Nikmi 14 år siden

(1) skrev:
Serien, som er baseret på George R.R. Martins bogserie af samme navn, vil handle om syv kongeriger i krig, hvoraf to styrende familier kæmper mod hinanden om kontrollen over Jerntronen - en genstand, som vil sikre dem overlevelse igennem den 40 år lange vinter, der ligger truende i horisonten.
Det var dog den mest upræcise beskrivelse af hvad bogen rent faktis handler om jeg nogle sinde har set.. og håbløst ukorrekt. Men nok kildens skyld :)

Ud over det er det fedt nok han får en chance I den tv serie. jeg ser personligt meget frem til at se en tv serie baseret på disse bøger :)

Ud over det må jeg sige som trofast fan af bog serien at jeg faktis finder ham som et udemærket valg til rollen som Jaime Lannister.! Ikke helt så "Pretty boy" som jeg altid har forstillet mig ham men uden tvivl værdig ^^ og det er ikke bare baseret på at han er dansker jeg siger dette.
Gravatar

#2 Nicki52 14 år siden

FEDT! Var så ked af New Amsterdam stoppede, var ikke fanget af den, men facineret. Håber jeg bliver fanget af denne her serie, og den får sikkert mange seere.
"I haven't told you everything..." Sophia Maguire fra "The Event"
Gravatar

#3 kasperfmn 14 år siden

#1 Det må være kilden der er upræcis om hvad bøgerne omhandler så, da det er derfra jeg groftset har taget beskrivelsen. Det kan også være, at det er det som serien er blevet kogt ned til, som bøgerne til dels omhandler måske? Det får vi vel at se :-)
Gravatar

#4 Nikmi 14 år siden

Kasper F. Nielsen (3) skrev:
#1 Det må være kilden der er upræcis om hvad bøgerne omhandler så, da det er derfra jeg groftset har taget beskrivelsen. Det kan også være, at det er det som serien er blevet kogt ned til, som bøgerne til dels omhandler måske? Det får vi vel at se :-)
Jeg havde tænkt mig at prøve at være behjælplig ved at give en bedre beskrivelse af bøgerne, ud fra hvad jeg har læst på nettet er det en ret upræcis forklarning af handlingen.. Men handlingen er svær at forklare i få ord :)

Men basicly der er kun et kingdom.. med forskellige adels familier der slås for magt :). De har indelt dette kingdom i flere forskellige områder som hver adels familie har magt over men der er kun en konge.. Og der er ingen "Jern trone" de slås om :) ikke en fysisk genstand anyway.. Det er en meget politisk fantasy serie der i en stor grad fokuserer på magtkampen imellem de store adels familier (Primært The Starks og The lannisters) Og den "ukendte" trudsel der ubevidst for de fleste er ved at slå ned på westeros fra det ukendte nordlige land.

Kan selvfølige ikke sige hvor præcist de vil følge bogens plot med siden forfatteren selv er involveret i projektet og ud fra hvad min research på nettet siger mig. Har de ikke ændret på de centrale plot elementer.
Gravatar

#5 kasperfmn 14 år siden

#4 Tak for din insight, du kan meget vel have ret, men vil dog ikke lige ændre i plotsynopsis uden noget fast fra større kilder, så indtil videre må jeg tage The Hollywood Reporters beskrivelse for gode ord, selvom de måske viser sig at være galt på den. De plejer generelt at være ganske pålidelige nemlig :-)
Gravatar

#6 Nikmi 14 år siden

Kasper F. Nielsen (5) skrev:
#4 Tak for din insight, du kan meget vel have ret, men vil dog ikke lige ændre i plotsynopsis uden noget fast fra større kilder, så indtil videre må jeg tage The Hollywood Reporters beskrivelse for gode ord, selvom de måske viser sig at være galt på den. De plejer generelt at være ganske pålidelige nemlig :-)


Helt iorden. Havde ikke forventet en forandring men nu er der ihvertfald en mere præcis plot beskrivelse i kommentarer ;) (Ifølge min egen humble oppinion hehehe)
Gravatar

#7 colaholic 14 år siden

Fedt..HBO laver nogle kickass serier :)
Gravatar

#8 ks 14 år siden

Simpelthen de bedste bøger, jeg nogensinde har læst.

Desværre er de meget overset herhjemme, og heller aldrig oversat. Jeg prædikerer dog ufortrødent til højre og venstre for at konvertere så mange som muligt.

Det skal da i øvrigt tilføjes, at Nikolaj's rolle er meget, meget central - og blot vil blive vigtigere for historien, desto længere ind i bøgerne de når (altså flere sæsoner).
Gravatar

#9 Mauipigen 14 år siden

Jeg går ud fra at det er denne tekst bid du har fundet hos HWR og oversat:

Hollywood Reporter skrev:
The books revolves around a battle among seven kingdoms and between two ruling families for control of the Iron Throne, the possession that ensures survival through a 40-year winter to come.


The Seven Kingdoms er et andet navn for landet Westeros, som i gamle dage var 7 forskellige kongeriger, indtil at "Aegon The Conqueror" samlede kongerigerne til et rige. Ca 300 år før Game of Thrones begynder. (Jaja, Dorne kom først til lidt senere, men det er ikke relevant her).

"The Iron Throne", er ganske rigtigt tron stolen i hovedstaden "Kings Landing" og bøgerne omtaler tit det at være konge som at "to sit the Iron Throne". Tronen har dog ingen magt eller magi, den hedder The Iron Throne fordi at den er lavet af jern. Alle de folk som faldt da "Aegon The Conqueror" indtog Westeros, deres sværd blev taget og grovft smeltet om til The Iron Throne.

A Wiki of Ice and Fire skrev:
Aegon I had the throne constructed at the beginning of his reign. It is forged from the swords surrendered by his enemies. It took 59 days and the fires of Balerion the Black Dread to hammer 1,000 swords into the shape of a throne. The blades are still sharp, and those who sit the throne will cut themselves if they are not careful. This was Aegon's desired effect, as he believed that no king should sit comfortably on the throne. It is said that the throne itself has caused the deaths of several people.


og slutteligt, den sidste store fejl i original repotagen... den længste vinter i westeros's historie varede 12 år.. Det der for os et et kvartal, rent årstidmæssigt, varer i westeros normalt mellem 1 og 4 år. Totalt uregelmæssigt. Men en 40års winter har aldrig eksisteret i Westeros.

(og hvis man skal blive helt flueknepper, så handler serien ikke om de 2 familier der strider om Tronen, men derimod bare om en hel masse folk med forskellige tilhørsforhold, som alle spiller The Game of Thrones).

Cercie Lannister skrev:
When you play the Game of Thrones, you either win or you die. There is no middelground.
Gravatar

#10 Mauipigen 14 år siden

Og angående Nicolai Coster Waldau's rolle som Jamie Lannister, The Kingslayer, så er det helt rigtigt som Ks (#8) siger.

I den første bog, Game of Thrones, har Jame Lannister ikke så stor en rolle igen. Han er med meget af tiden, som bystander, i kraft af hans position som Knight of The kingsguarde, men nogen størere rolle spiller hans ikke før bog 3, A Storm of Swords.

Men til bog 3 og bog 4, A Feast for Crows, er han så også en af hovedpersonerne.

Men generelt er hans karakter måske nok en af de vigtigste for historien, selvom at man først rigtigt begynder at følge Jamie og hans gøren fra bog 3 af. Rent plot mæssigt, er Jamie en meget vigtig og central figur allerede fra starten af.

Jamie Lannister, Sidste Replik i Game of Thrones Pilot afsnittet. skrev:
The things I do for love.

Skriv ny kommentar: