Nikolaj Lie Kaas er ikke enig i kritikken af, at han som hvid mand lægger stemme til den afroamerikanske hovedkarakter i “Sjæl”. 

Kritikere har sat spørgsmålstegn ved, om det er rimeligt, at Nikolaj Lie Kaas lægger stemme til afroamerikanske Joe i Pixars “Sjæl”, når Kaas nu selv er hvid.

Læs også: “Sjæl”-kritik: Nikolaj Lie Kaas bør ikke lægge stemme til sort hovedkarakter

Nu har Nikolaj Lie Kaas svaret på kritikken i et længere opslag Facebook:

“Min holdning mht. til hvilket som helst job, er meget enkel. Lad den kvinde, mand, etc., der kan udføre arbejdet bedst muligt, få jobbet. Det plejer at blive det bedste resultat,” skriver Kaas, der altså ikke er enig i, at en stemmeskuespiller nødvendigvis bør have samme hudfarve som den karakter, der lægges stemme til.

Han anerkender dog samtidig, at der kan være situationer, hvor det er et relevant hensyn. Han mener bare ikke, at “Sjæl” er sådan et tilfælde:

“I den danske version har dygtige mennesker som Remee, Melvin Kakooza og Al Agami givet den gas, men nogen deler den holdning, at tiden ikke mere er til at en animeret karakter med én hudfarve kan spille en anden hudfarve. Det er jeg faktisk i nogen tilfælde tilbøjelig til at give dem ret I. Ikke generelt, men I meget karikerede eller i udleverende tilfælde. Lige hér dog undrer det mig, og faktisk udvander debatten, at en karakter som “Joe”, som netop er et godt eksempel på, at det er fuldstændig ligegyldigt hvilken etnicitet din hovedkarakter er, skal gøres til et racespørgsmål,” skriver Kaas videre.

“Sjæl” kan streames nu via Disney Plus.

Hej venner. Som jeg nok havde forestillet mig kunne ske, er der begyndt at florere en debat vedrørende min rolle i den…

Slået op af Nikolaj Lie KaasTirsdag den 5. januar 2021Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 Pistolprinsen 3 år siden

Ser aldrig film med synkroniseret tale alligevel - original sproget er nu engang det bedste - selv for børn - er selv opvokset med, at være "tvunget" til, at se tegnefilm på original sproget, og tildeler til dels dette for, at jeg er rimelig stabil til sprog i dag...
Lidt trold er man vel altid :-)
Gravatar

#2 Dalgaard 3 år siden

Godt svaret af Kaas. Det er sku blevet for meget alt det her. Hvis dem der styrer showet har valgt ham, ja så er der nok en grund til det.
Gravatar

#3 Ronnie Barnhardt 3 år siden

Det er en lille gruppe, som larmer. Godt at Kaas afviser dem.

#1. Indbefatter det også undertekster på film med originalsprog som du ikke kan?
Gravatar

#4 The_Corrector 3 år siden

Suk, kan vi komme videre, der er større problemer i verdenen end det her.

Skriv ny kommentar: