Big Bio i den københavnske bydel Nordhavn vil fokusere på rummelighed og klima – Hella Joof vejleder i brug af ‘mennesketoiletter’.

Den 18. december åbner Big Bio i Nordhavn med fem sale og i alt 619 pladser. Men fokus bliver ikke udelukkende på den gode filmoplevelse i den nye danske biograf.

Som den første biograf i Danmark er Big Bio Nordhavn LGBT-certificeret, hvilket blandt andet betyder kønsneutrale toiletter.

Med alle køn på samme toilet er der dog brug for oplæring, hvilket Hella Joof står for. Biografen har indgået et samarbejde Hella Joof, som har indtalt en speak til toiletterne, hvor hun vejleder om, hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden, når vi benytter os af ‘mennesketoiletterne’, som hun kalder dem.

Derudover vil den københavnske Big Bio også fokusere på klima og bæredygtighed. Anders Morgenthaler har i den forbindelse skabt en tegnefilm, som fortæller og illustrerer, hvordan biografens gæster skal hjælpe med affaldssortering.

Big Bio Nordhavn har endvidere allieret sig med bæredygtighedsekspert Marie Engberg, der har hjulpet med specialproduceret emballage, som er 100 procent komposterbar. Dette gælder både til sodavand, popcorn, slik og kaffekopper. Det betyder, at en stor mængde af biografens godt 30 tons årlige affald kan omdannes til muld.

Også i caféen har man tænkt på klimaet. Drikkeglassene er lavet af genanvendt glas, vinglassene og bestik er indkøbt hos diverse genbrugsbutikker, ligesom biografens keramikstel er brændt over åben ild ved en økologisk ren produktion i en skov i Letland.

Biografens Onion-lamper fra Verner Panton er andensortering, sofaerne er specialdesignet fra genbrugsstoffer. Endelig er den nye Big Bio blevet ‘guld-certificeret’ inden for bæredygtigt byggeri efter den såkaldte DGNB-standard.

Læs også ‘Verdens største biografkæde lancerer streamingtjeneste‘.


Vis kommentarer (11)
Gravatar

#1 mr.jakel 8 måneder siden

Hjemme hos mig har vi også "mennesketoiletter". Kan mit hus så også blive LGBT-certificeret med en indbygget speak af Hella Joof, så jeg ikke glemmer hvordan man skal side ned og tisser uden at såre nogens følelser?
Gravatar

#2 Star Trek fever 8 måneder siden

Var nødt til at skæve til kalenderen, men ak, 1 april er et stykke væk. Så det er bare vanvittigt.
Toiletterne kunne mærkes "Mænd" , "Kvinder" og "Tvivlere", som Ingemann så fint tegnede det
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#3 Johnny42 8 måneder siden

Hvorfor ikke bare kalde dem for toiletter?
Gravatar

#4 Warbeard 8 måneder siden

Hvad er det for nogle toiletter Hella Joof har hjemme hos sig selv, hvis de ikke er til mennesker?
Jeg synes det er en god ændring at genanvende skrald fra slikbutikkerne, og det ville jeg ønske også blev gjort andre steder.
Når det så er sagt så lyder det her som en hippie-biograf som jeg har mindre lyst til at besøge. Tænk at forsøge at slå en streg mens Hella Joof hvisker dig i øret.
Gravatar

#5 gladiator 8 måneder siden

#2 - Enig...

#3 - Det kan man jo ikke i disse tider... SUK! Det hele handler om køn...

Jeg er i chok... Dette samfund er da helt slukket :D
Stakkels kvinder...
Arbejder på en skole, hvor dette ville skabe stor utilfredshed.. Vi har "kønsopdelte" toiletter. Endda efter indskoling/mellemtrin/udskoling... Det er et ønske fra eleverne selv.. Tror ungdommen kommer til at ændre en masse af disse skøre påfund, når de er ved roret om 10-20 år...

Det bliver ikke en biograf jeg besøger...
Gravatar

#6 Star Trek fever 8 måneder siden

gladiator (5) skrev:
#2 - Enig...

#3 - Det kan man jo ikke i disse tider... SUK! Det hele handler om køn...

Jeg er i chok... Dette samfund er da helt slukket :D
Stakkels kvinder...
Arbejder på en skole, hvor dette ville skabe stor utilfredshed.. Vi har "kønsopdelte" toiletter. Endda efter indskoling/mellemtrin/udskoling... Det er et ønske fra eleverne selv.. Tror ungdommen kommer til at ændre en masse af disse skøre påfund, når de er ved roret om 10-20 år...

Det bliver ikke en biograf jeg besøger...


Enig. Sætter ikke mine ben der. Foretrækker steder der holder fast i virkeligheden
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#7 spawnsterdk 8 måneder siden

jamen så er det da heldigt der også er andre biografer, har intet imod lgbt folk, men at alt den her køns kamp halløj er kørt helt af sporet
Gravatar

#8 eskithekid 8 måneder siden

Johnny42 (3) skrev:
Hvorfor ikke bare kalde dem for toiletter?


Lige mine tanker..

Jeg har ikke noget imod det nye, der sker her og vil besøge den ved lejlighed. Jeg tror ikke det bliver meget fnidder og fnadder, som folk udstiller det til. Det berører godt nok kulturen, men forhåbentlig bliver en firkantet kultur lidt mere rund.

Lad os nu se...
Gravatar

#9 Ryder666 8 måneder siden

Endnu en grund til at fravælge udvalgte biografer.

Jeg har ikke været i biografen i nogle år. Og dette tiltag, øger ikke ligefrem interessen. Noget af det dummeste, jeg længe har hørt.

En biografbillet, koster alligevel det samme som en ny-udgivet film, hvis man kigger de rigtige steder.

Har desuden en projektor der viser i hvert fald 200" og 5.1 surround fra jvc. Har faktisk også en 7.2 surround sound receiver fra pioneer, som jeg aldrig har brugt. Så er godt dækket ind, og kan godt nøjes og vente til de udkommer på dvd eller blu ray.

Men igen, for at vende tilbage til emnet, så er det forkasteligt at der skal være en sådan grotesk toiletforhold. Men vil det så ikke danne mere kø og ventetid på toiletterne, hvis alle køn har lov til at benytte sig af samme toiletter??

Det minder mig lidt ud af kontekst om Denis Leary's ass hole "i use public toilet, i piss on the seat" etc
Gravatar

#10 SublimeKen 8 måneder siden

Samtlige af de uddannelsessteder jeg har gået på (Kvuc, DTU, KU) har der været kønsneutrale toiletter. Jeg har bare aldrig rigtig tænkt over om det var et bevidst tiltag for at være politisk korrekt fra uddannelses stedets ledelse, og der har aldrig rigtig været snak om det da jeg gik de nævnte steder.

Umiddelbart virkede det ikke som et politisk korrekt tiltag - men skal selvfølgelig ikke kunne udtale mig om ledelsens bagvedliggende motivationer til det - det var bare sådan det var.

Det fungerer sådan set udmærket, og folk kan sagtens få det til at fungere selv. Har aldrig hørt nogen klager over det. Så hvis de udfører det på samme måde i denne biograf, kan jeg ikke se hvorfor det ikke skulle kunne fungere. Til gengæld virker den speak fra Hella Joof ret unødvendig, og sætter nok lidt for meget fokus på det. Tror det ville fungere bedre, hvis det var ligesom på de uddannelsessteder jeg har gået, hvor det bare er sådan det er. Den speak snakker lidt ned til folks intelligens.

Skriv ny kommentar: