Thomas Vinterberg overvejede at stoppe instruktør-karrieren, før den var begyndt, fortæller han i en ny dansk filmbog.

Han står bag danske storfilm som “Festen”, “Jagten” og senest “Druk”, der nævnes som en favorit til Oscar.

Men det var tæt på, at disse film aldrig var blevet lavet, afslører Vinterberg nu i en ny interviewbog om Filmværkstedet.

Her fortæller Thomas Vinterberg om sin debutfilm “Sneblind”, som fik en minimal biografpremiere i 1990. Men det skulle have været en stor tv-premiere.

“Sneblind” fik nemlig støtte fra DR, der havde planer om at vise debutfilmen, men droppede planerne, da de så det færdige resultat.

Vinterberg – der i mellemtiden var blevet optaget på Filmskolen – krævede en begrundelse for afslaget, hvilket han fik på ganske ydmygende vis fra en DR-chef:

”Thomas Stenderup er et menneske, der på en eller anden måde har følt et behov for at ydmyge os. Han sendte en telefax til Filmskolen. hvor han skrev, om der var nogen, der gad fortælle Thomas Vinterberg, at…, og så havde han skrevet et par siders grotesk ydmygelse. Det blev hængt op på opslagstavlen,” fortæller Thomas Vinterberg.

Den oplevelse fik instruktøren til at overveje at skifte karriere:

”Det må have været min karrieres største diss, og der har altså været nogle stykker. Men det dér, det gjorde fandeme nas. Der var jeg tæt på at stoppe.”

Læs også ‘“Druk” vinder 4 European Film Award – Danmark er favorit til Oscar‘.

“Friheden til at lave hva’ fuck man vil” er skrevet i anledningen af Filmværkstedets 50-års jubilæum af Sebastian Cordes, der har lavet interviews med 18 danske filmskabere.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 GoyleFromTheFitnessClub 2 år siden

ej, hvor er det synd.
We were somewhere around Barstow on the edge of the desert when the drugs began to take hold
Gravatar

#2 Durante 2 år siden

Det var da også noget mærkeligt noget at gøre... Men for at være i ledelsen hos DR skal man nok også have en del arrogance. Han har vel tænkt "hvor frækt at nogen kræver en forklaring på et afslag... han skal straffes!"

Skriv ny kommentar: