Netflix vil give biograferne flere uger med eksklusivitet for at øge chancen for en Oscar for Bedste film.

Den gik ikke. Netflix-filmen “Roma” fik en begrænset biograf-premiere før årets Oscar-show, hvilket endte med tre priser til “Roma” – dog ikke Bedste film. Det skal ændres til 2020.

Her stiller Netflix med Martin Scorsese-filmen “The Irishman” med Robert De Niro og Al Pacino på rollelisten – se teaseren her.

For at øge Oscar-chancerne for “The Irishman” – og for at gøre Martin Scorsese tilfreds – arbejder Netflix på en ny biograf-strategi.

Flere biograf-eksperter – heriblandt Danske Biografer-formanden Kim Pedersen – vurderede korrekt, at den amerikanske filmbranche ikke ville tildele en Netflix-film Bedste film-prisen.

Det skyldes angiveligt, at Netflix ikke ville spille efter biograf-reglerne og overholde biograf-vinduet. Således var “Roma” på Netflix få uger efter biograf-premieren.

Det skal ændres frem mod 2020. The Hollywood Reporter afslører, at Netflix aktuelt forhandler med biograferne om en løsning, der giver en bredere premiere til “The Irishman” i bytte for flere uger med eksklusivitet til biograferne.

“The Irishman” får premiere til efteråret.


Vis kommentarer (23)
Gravatar

#21 Snipp 1 år siden

#20 det gør det da? Har du overhovedet læst nyheden? Det bliver endda nævnt "ekslusivitet".
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#22 Justin 1 år siden

#5
så lad os spare din tid og bare blive enig om af det aldrig er sket
og ja, det er sikkert meget meget politik idet, som biograferen der piver, folk der ikke gider undertekster og en masse andet der ikke har noget af gøre med om det er god film

Både BAFTA og Venedig, går åbentbart mere op i film end i politik, og det er da dejligt af man i år kan se hvilkent film priser der faktisk er film priser, og man kan så diskuterer hvad man skal kalde den festival de afholder i Cannes

og måske skulle Oscar overveje af omdøbe prisen fra Bedste film til Bedste USA film, så har de både
Bedste USA film
Bedste ikke-USA film


Gravatar

#23 Snipp 1 år siden

#22 hørt hørt
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: