Netflix vil give biograferne flere uger med eksklusivitet for at øge chancen for en Oscar for Bedste film.

Den gik ikke. Netflix-filmen “Roma” fik en begrænset biograf-premiere før årets Oscar-show, hvilket endte med tre priser til “Roma” – dog ikke Bedste film. Det skal ændres til 2020.

Her stiller Netflix med Martin Scorsese-filmen “The Irishman” med Robert De Niro og Al Pacino på rollelisten – se teaseren her.

For at øge Oscar-chancerne for “The Irishman” – og for at gøre Martin Scorsese tilfreds – arbejder Netflix på en ny biograf-strategi.

Flere biograf-eksperter – heriblandt Danske Biografer-formanden Kim Pedersen – vurderede korrekt, at den amerikanske filmbranche ikke ville tildele en Netflix-film Bedste film-prisen.

Det skyldes angiveligt, at Netflix ikke ville spille efter biograf-reglerne og overholde biograf-vinduet. Således var “Roma” på Netflix få uger efter biograf-premieren.

Det skal ændres frem mod 2020. The Hollywood Reporter afslører, at Netflix aktuelt forhandler med biograferne om en løsning, der giver en bredere premiere til “The Irishman” i bytte for flere uger med eksklusivitet til biograferne.

“The Irishman” får premiere til efteråret.


Vis kommentarer (23)
Gravatar

#11 Kim Pedersen 1 år siden

En fremmedsproget film har aldrig vundet en Oscar i "bedste film"-kategorien. "Roma" vandt i "bedste fremmedsproget film"-kategorien. Ingen politik, inden nonsens. Akademiets medlemmer har blot anset "Green Book" som mere værdig end "Roma" til at vinde hovedprisen. Så er den ikke længere.
Gravatar

#12 Snipp 1 år siden

#10 vel nok fordi der er så meget politik og lort og de ikke ser på hvilken film DER ER BEDST. Men jeg synes BAFTA er mere ovre i hvilke film er bedst og mindre politik. Og det er jo deres grund jeg er uenig i. Der er den store hetz mod netflix.

#11 ja og det er der mange som ikker er enige. Derfor må vi vel godt komme med vores meninger ikke.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#13 Mejse 1 år siden

#12 de har andre kriterier for deres valg, og det skal de da have lov til, og det er helt fint du ikke er enig, men igen det er altså en smag og behag ting, og du kan ikke bare konstaterer deres smag er forkert, selvom den måske er bedømt ud fra en anden slags smag end du gør.....jeg synes da heller ikke Roma var årets bedste film, men hvis jeg havde gjort, så havde jeg da stadig godt kunne acceptere andre havde en anden mening.

ja oscaren har et mere politisk aspekt end mange andre award shows....OG HVAD SÅ...det er da fint, at de ikke allesammen er ens, hvad ville pointen i at have mere end et så være ?
Gravatar

#14 Snipp 1 år siden

#13 jeg kan sgu da godt konstatere at deres smag er dårligt. DET ER JO MIN MENING FOR FANDEN. Hvad forstår du ikke ved det. Jeg kan sgu da godt sige det er forkert, som der er så mange andre der siger at spille fortnite er forkert. Det jo det der er så smukt og gør os anderledes som personer. Så ifølge dig må man slet ikke gøre sig til udtryk over for andre fordi man SKAL accepter derea mening. Så skal jeg også accepter at hitler var en god mand fordi nogle mener det og jeg må ikke sige noget om det uden Mejse kommer forbi og æeger politibetjent.

Det er fint de har deres eget show og det men der er jo en grund til de har mistet flere millioner seere og der bliver mindre og mindre folk der er ligeglade med det.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#15 Mejse 1 år siden

#13 har aldrig sagt noget om din mening, den er du helt fri til at have....har bare pointeret at dine grunde er lidt sølle :D men din mening må du hjertens gerne have, men hvis du har tænkt dig at dele den, må du også accepterer den bliver udfordret :)

du skal lige tage et par dybe åndedrag :D det er bare en snak ingen grund til at hidse sig op :)

forstår generelt slet ikke du tager den tilgang til det, hele min pointe har jo hele tiden været, at de dømmer ud fra andre kriterier og meninger, og det er da fint :D og så hiver du "det er jo min mening" grunden op :D
Gravatar

#16 Snipp 1 år siden

#15 jeg fortolkede dine kommentarer som angreb på min mening. Du mener den er sølle. Andre er nok enige men der er også mange der er enige i at oscars her i 00'erne/10'erne har ikke været særligt godt og for meget politik osv. Har jo gjort at de har mistet seerer og folk på bl.a. r/movies synes ikke det er så fedt. Specielt i år.

Men whatever har sagt det jeg skulle sige. P.s fuck pedowood.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#17 Mejse 1 år siden

#16 nej nej på ingen måde :) dine begrundelse manglede dybde og jeg så dem derfor som sølle, men din mening er helt reel og fin fin :D
Gravatar

#18 Snipp 1 år siden

#17 men fuck netflix er også begyndt at blive lort så det er sikkert fint de bøjer sig for at vinde priser men jeg mener stadig ikke ekslusivitet skal sætte en stopper for at vinde priser.

Det er bare træls den film man kan bedst lide ikke vinder :p men er også viggo fan så det fint. Synes snart han fortjener en pris for noget. Han er langt bedre skuespiller end rami.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#19 Mejse 1 år siden

#18 hahahah det er vi helt enige om, det burde ikke være den overvejende grund til at man ikke vinder, men det ved vi jo så heller ikke om det er, selvom at det selvsagt har spillet en rolle :)

det er altid træls :(
Gravatar

#20 Kim Pedersen 1 år siden

#18: Der handler OVERHOVEDET ikke om eksklusivitet. Det handler om at BAFTA og Berlin blot følger deres egne regler i udvælgelsen af film. Fint hvis de vil lave reglerne om. Men indtil det er sket, skal du følge deres nuværende regler.

Skriv ny kommentar: