Filmselskaberne taber samlet set penge ved ulovlig streaming, viser ny undersøgelse.

Universitets-undersøgelsen “Quantifying the Heterogeneous Effects of Piracy on the Demand for Movies” afslører, at filmindustrien taber mange millioner dollars på netpirater.

Forskeren Zhuang Liu har undersøgt sammenhængen imellem ulovlig streaming og salget af biografbilletter over en periode på 40 uger.

På de 40 uger mistede filmselskaberne 231 millioner dollars eller 500.000 dollars per film i USA alene, skriver TorrentFreak.

Målt i procent skader netpiraterne dog ‘home entertainment’-salget endnu mere.

Undersøgelse viser dog også, at netpiraterne skaber en værdi på 68,7 millioner dollars ud fra den omtale, som pirat-kopierne skaber.

Det er dog samlet set ikke nok til at skabe et overskud på netpirat-kontoen for filmbranchen.

Senest er EU-domstolen gået ind i kampen imod netpirater med en principiel afgørelse – læs om det her.


Vis kommentarer (8)
Gravatar

#1 Justin 1 år siden

kun mange millioner dollars ?
jeg var sikker på af det var mange milliarder dollars

https://www.ted.com/talks/rob_reid_the_8_billion_i...
Gravatar

#2 Gridlock 1 år siden

Okay den undersøgelse lugter LANGT væk, af det samme makværk som hele den der russian bots var skyld i dårlig omtalelse af star wars TLJ.
Undersøgelsen antager at hvis folk ikke kunne downloade ulovligt, ville de automatisk ta mere i biografen og købe flere film.

Men det kan selv en anden klasse elever fortælle at det holder ikke stik.
Jeg har ingen planer om og se Ocean 8, Solo eller tv-serier så som STD (star trek discovery) Doctor Who.
Gjorde jeg ikke da de havde premiere og jeg har heller ingen planer om og købe dem på Blue Ray.

Jo vidst hvis jeg fik en ekstern harddisk stukket i hånden med dem ganske gratis, fint nok så kan det være jeg lige glor dem igennem, men ellers ikke.

I følge den her undersøgelse er det øjeblik jeg ser dem = med et tabt salg.
Men hvordan helt præsis kan jeg være = med et tabt salg når den eneste grund til jeg ser dem er fordi jeg fik dem gratis?
Hvis jeg skulle betale for og se dem havde jeg ikke tænkt mig og se dem, dermed ville jeg ikke kunne ha været et tabt salg, da jeg aldrig ville ha købt dem til og starte med.

Det er der fejlen ligger i sådanne undersøgelser, de antager automatisk at et kik uden betaling, er li et tabt salg og sådan fungere verdenen bare ikke.
Det er bevidst hundredvis af gange.
Gravatar

#3 Bjur 1 år siden

#2: Enig. Det er så fordummende at sætte lighedstegn mellem de to ting. Men dem de prøver at overbevise skal nok æde det råt.
Gravatar

#4 Kim Pedersen 1 år siden

Prøv nu lige at læse HELE artiklen, Filmz har linket til, inden I kører deruda'.
Gravatar

#5 Justin 1 år siden

#3
Det må godt nok være nogle dumme mennesker de prøver at overtale
Gravatar

#6 Mejse 1 år siden

#2 du burde nok faktisk læse undersøgelsen og artiklen helt igennem :D men ja det er ofte tilfældet.

Gravatar

#7 Johnny42 1 år siden

Ja folk er godt nok hurtige til at fare til konklusioner. Nu har jeg ikke selv læst rapporten, og får nok heller ikke tid til det. Det er dog rigtigt at man ikke direkte kan overføre det direkte 1:1 at dem der streamer ulovligt svarer til det tilsvarende tabte biografindtægter. Det ved jeg så heller ikke om de har gjort og det kan man ikke vurdere ud fra overskriften alene.
Gravatar

#8 Bishop 1 år siden

#2
Hvordan får du det regnskab til at gå op? Hvis du har set filmen uden at betale, så er det lig en tabt fortjeneste. Det kan godt være du mener at du ikke ville ha’ set produktet hvis du skulle betale, men idet du har været forbruger af produktet uden at betale er det vel et tab for producenten.

Skriv ny kommentar: