Streaming-undersøgelse fra New Zealand tyder på, at problemer med netpirater falder i takt med lovlige alternativer. 

Problemer med netpirater vil dø en naturlig død, konkluderer ny undersøgelse bestilt af Vocus Group NZ.

Det er TorrentFreak, der bringer nyheden om undersøgelsen, som slår fast, at særligt to elementer er afgørende i kampen imod netpiraterne:

”Flertallet bruger ikke længere pirat-alternativer på grund af mængden af tilgængelige, lovlige streaming-tjenester.”

Undersøgelsen understreger, at netpirater ikke har et ønske om at være kriminelle, men er overordnet set villige til at betale for indhold til en rimelig pris.

En anden undersøgelse fra sidste år peger dog på, at netpirater stadig væk koster producenter af film store beløb i tabt fortjeneste – læs om det her.


Vis kommentarer (42)
Gravatar

#1 Snipp 1 år siden

Ja der er også andre der mener at det kun vil øge mængden af trafikken pga. pirater ikke vil punge op til 10+ platforme for at se det de vil se.

"But there’s another interesting tidbit buried in the firm’s report: after years of steady decline, BitTorrent usage is once again growing."

"By 2015, BitTorrent’s share of upstream traffic on these networks had dipped to 26.83 percent (2011 52.01%), largely thanks to the rise in quality, inexpensive streaming alternatives to piracy."

"But Sandvine notes that trend is now reversing slightly, with BitTorrent’s traffic share once again growing worldwide. That’s especially true in the Middle East, Europe, and Africa, where BitTorrent now accounts for 32% of all upstream network traffic.

One major reason for BitTorrent’s rising popularity? Annoying exclusivity streaming deals.

“More sources than ever are producing "exclusive" content available on a single streaming or broadcast service—think Game of Thrones for HBO, House of Cards for Netflix, The Handmaid's Tale for Hulu, or Jack Ryan for Amazon,” Sandvine’s Cam Cullen said in a blog post.

“To get access to all of these services, it gets very expensive for a consumer, so they subscribe to one or two and pirate the rest.” Cullen said."

https://motherboard.vice.com/en_us/article/d3q45v/...
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#2 Justin 1 år siden

"Streaming-undersøgelse fra New Zealand tyder på, at problemer med netpirater falder i takt med lovlige alternativer. "

Næste ting de undersøger, kan så være om vand er vådt
Gravatar

#3 Gridlock 1 år siden

... og det her er så hvad undersøgelse nummer 200 2000 20000? der alle siger det samme.
Du kan lige så godt prøve og overtale en leopard til og ændre sine pletter, film og tv-industrien regere altid med samme omgang.

"Det så enkelt, vi har brug for mere tid.." og så videre og så videre og så fucking videre.
Undskyldninger er der nok af og når det kommer til og kræve penge af formodet pirater er der altid rigeligt med resurser til og gøre det.

Men og faktisk og gøre noget for og reducere mængden af ulovlig download med bedre service... nej det er alt for svært...
Gravatar

#4 Snipp 1 år siden

#3 enig bedre service :)
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#5 OliverDK 1 år siden

Giv kunderne kunderne den service de efterspørger til rimelige penge og de vil komme og købe produktet til fordel for besværlige alternativer. Who on Earth would have thought it would be that simple?

Desværre tror jeg selskaberne ved at brede sig udover for mange tjenester kommer til at skyde sig selv i foden og alternativet vil få en opblomstring igen. Må tiden vise.
Gravatar

#6 Snipp 1 år siden

#5 ehh det er sket i et par år nu mate. Har du ikke læst nin kommentar og den artikel?
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#7 aeries 1 år siden

Jeg er også bange for at #5 har ret i at de mange services er at skyde sig selv i foden.

Da Netflix kom frem, som en eneste aktør på markedet, var det jo helt vidunderligt. Fast pris og så kan man se alt hvad man vil (ja ja, forudsat at det var på 'flix).

Nu skal man jo have Netflix for én serie, HBO for en anden, Viasat for noget tredje og så lige Disney+.

Og samtidig er der stadig det problem at Netflix (og andre som køber film og serier på licens) at det nyeste indhold ikke lige er tilgængeligt her.

Hvis nu man har set sæson 1-4 af en serie på eksempelvis Netflix og så opdager at sæson 5 kun findes i USA? Så forstår jeg udmærket hvorfor folk vælger piratkopien. Specielt hvis man i forvejen allerede betaler for Netflix (eller lignende).

Og med alle de services er det jo ved at blive ret dyrt hvis man ser serier men ikke begrænser sig til en enkelt service.

I dag er det nærmest utopi, men mon ikke en dag man kunne forestille sig nogle paraply-services som dækker flere aktører? Det kan lyde umuligt lige nu, men jeg har da set mærkeligere ting ske :)
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country
Gravatar

#8 Kisbye 1 år siden

Øhh?
Det er som sådan rigtig nok, men problemet er jo at det ikke er blevet nemmere.
Indholdet på Netflix er faldet i de senere år og det er blevet besværligt at omgå geoblocking for at shoppe rundt imellem landene.
Før var der ganske få tjenester der havde meget, nu er det delt ud på mange små, så man idag skal betale for flere tjenester for at få adgang til det samme, som man havde før.
Netflix forsøger at omgå det der rettighedshelvede ved at få produceret dyrt eksklusivt indhold, der ofte er af tvivlsom kvalitet.
Derudover, så risikere man at en streaming tjeneste fjerner film/serier igen i forbindelse med at de mister rettigheder. Med piratkopiering har man jo de ting man har hentet til evig tid, hvis man har lyst.
Når det kommer til tilgængelighed og stabilitet, så er piratkopiering det bedste alternativ. Det er heller ikke så voldsomt besværligt.

Nu har jeg ingen tal på det, men et område hvor jeg tror man har mindsket piratkopiering ved at gøre det smartere, er ved computerspil.
Det supersmart med Steam og lignende tjenester, hvor man hurtigt kan finde og købe næsten alle computerspil.
Man kan slette spilene igen for at spare harddiskplads og så downloade dem igen hvis man får lyst til at spille videre med dem. Samtidig holder spilene sig selv opdateret med nyeste patches.
Tror man skal være ret fattig, for at gide rode med piratkopierede spil og ovenikøbet risikere at få en trojan oven i hatten.

Sagt på en anden måde. Tror ikke på pris er altafgørende. Folk vil gerne betale, men det kræver også at det bliver nemmere og smartere end alternativet.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#9 Geekalot 1 år siden

Tror heller ikke der er det store problem med ulovlige spil idag. Men hvis de mener man skal betale lige så meget for en digital udgivelse som man skal for et fysisk, så er man altså på afveje. Er så mange omkostninger der bliver sparet ved det digitale.
Gravatar

#10 Snipp 1 år siden

#8 det er også ved at gå galt for computerspil. EA, steam, epic, gog osv. Seneste var oprøret med det ye metro game og eklusivitet på epic store. Men der er altid en cracked version ude efter et par dage. Så det marked er stadig kæmpe. Dog skal du husk på at markedet for scamming er kæmpe stort hvilket går ud over spil i forhold til film. Der er mange probmemer med stjålning af kreditkort og bruge penge på keys som man sælger billigt på diverse markeder. G2A er et af dem.

Chancen for trojan og hackning er lig 0 hvis man tænker selv og holder til de teams som er populærer. Og hvis man er i tvivl kan man altid skanne torrenten inden downloading.
I was once in a story... guess what, I was awesome!

Skriv ny kommentar: