Københavns nye filmfestival CPH:PIX kan nu løfte sløret for lidt af indholdet på Københavns nye, store filmevent.

CPH:PIX betegner den kommende festival som en festival for filmelskere. Det er publikum, man har i sigte, og den gode filmoplevelse, der er i centrum, når der fra 16. til 26. april 2009 blændes op for ti dages filmfest med omkring 170 nye spillefilm fra alle kroge af verden.

Langt de fleste vil være film uden for dansk biografdistribution, der geografisk strækker sig fra Kina til Venezuela. Med erfaringerne fra festivalarbejdet på Copenhagen International Film Festival og NatFilm Festivalen i ryggen har festivalledelsen valgt at kigge fremad og sætte fokus på de nye ideer, de nye tendenser og de nye talenter, der tegner filmverdenen anno 2009.

Det sker bl.a. ved at rettet projektørlyset mod debuterende filminstruktører og gennem en række nye tiltag, der afspejler nye kreative veje og samarbejder hen over de vante filmgrænser:

• New Talent Grand Prix: CPH:PIX introducerer et nyt konkurrenceprogram helliget spillefilmdebuterende instruktører. 10-12 film fra hele verden vil blive nomineret og konkurrere om en kontant pris på 50.000 euro som hjælp til instruktørens næste film.

• Film i spil: CPH:PIX sætter fokus på sammenhængen mellem computerspil og film.

• 3D: Den amerikanske filmindustri satser stort på at give den nye digitale 3D-film et gennembrud i 2009. CPH:PIX introducerer en helt ny biografoplevelse med
en række 3D-film.

Programmet for CPH:PIX afsløres 21. marts 2009, men allerede nu røbes det, at bl.a. Nicolas Winding Refns britiske film “Bronson” vil blive vist på festivalen.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Wrangque 15 år siden

Fokus på sammenhængen mellem computerspil og film. Det er der ligesom ingen grund til... det er der så vidt jeg ved ikkek kommet noget godt ud af endnu.
Gravatar

#2 blahblah 15 år siden

Der er ikke kommet nogle gode film baseret på spil endnu. Det betyder ikke at der ikke er kommet noget godt ud af de to mediers indflydelse på hinanden, eller at det ikke er interessant at diskutere sammenhængen.
Gravatar

#3 Outbound Sith 15 år siden

Og de tager hul på 3D-film i Danmark... Lovende...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder

Skriv ny kommentar: