Til den nylige premiere på “Pirates of the Caribbean 2: Død mands kiste” kunne Anna Popplewell, der i Narnia-filmene spiller Susan Pevensie, den ældste pige i søskendeflokke, give en update om den kommende fortsættelse til “Narnia”, “Prince Caspian”.
”Jeg er sædvanligvis den sidste til at få noget at vide om disse ting, men jeg ved at producerne er på udkig efter lokationer for tiden,” fortæller Popplewell.
Hun fortsætter: ”Jeg har fået fortalt, at optagelserne starter i starten af næste år. For så vidt angår børnene, tror jeg alle de kendte ansigter vender tilbage. Vi er i forvejen ivrige efter at lave ‘Caspian’.”
Disney satser på at have fortsættelsen klar til sommeren 2008.
#11 Slettet Bruger [2233470756] 18 år siden
Eftersom ordet "lokationer" ofte dukker op, må der være en del mennesker, som tror, at der er tale om et reelt dansk ord, som "legalt" kan benyttes, og det er vel (håber jeg i hvert fald)bare menneskeligt at lave den slags fejl.
Jeg tror nu også, at ordet før eller siden vil være at finde i en nudansk ordbog.
Og mht. argumentationenen "at andre gør det samme", så kan den da udemærket bruges her. Den udbredte fejlstavning af ordet mayonnaise førte eksempelvis til, at man i dag "må" stave ordet m-a-j-o-n-æ-s-e.
#12 kasper0204 18 år siden
Håber de laver alle 7 :)
#13 Patroklos 18 år siden
Angående statistikken fra #8, så kan man jo passende "google" "lokalitet" til sammenligning. Jeg synes, de 2,9 mio. resultater på "lokalitet" blegner ift. de 415.000, der blev nævnt for "lokation". Jeg har desværre ikke længere fjernadgang til Infomedia, men jeg tør alligevel godt vædde en pæn sjat penge på, at et tilsvarende billede vil vise sig, hvis man laver en sammenligning dér. 18 resultater i Infomedias enorme arkiver synes jeg i øvrigt siger alt om udbredelsen - eller manglen på samme - af ordet "lokation".
Men at "lokation" en dag havner i en ordbog er hævet over enhver tvivl. Deri er jeg helt enig, men jeg giver mig fandme ikke uden kamp!
#14 filmz-Narniabæver 18 år siden
#15 Bohemian 18 år siden
#16 jessup 18 år siden
#17 keitel 18 år siden
#18 enfilmnørd 18 år siden
Glæder mig mmeget, syntes etteren var god, og holdt meget af bøgerne(læste dem for 10 år siden). Syntes de 4 hovedpersoner er godt valgt, udemærket skuespil.
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
#19 Slettet Bruger [2233470756] 18 år siden
Tror absolut ikke det har noget med at ville være smart at gøre.
Personligt prøver jeg på at skrive så godt og korrekt dansk som muligt, men jeg læser flere engelske bøger end danske, ser flere film fra USA end fra Danmark, snakker engelsk med et par af mine venner osv., så jeg kan da sagtens komme til at starte en sætning med at skrive "well" eller bruge et engelsk ord eller udtryk. Det er da absolut ikke, fordi jeg tror, at jeg fremstår som værende smartere ved at gøre det; det er en integreret del af mit sprog.
Jeg kan selvfølglig ikke sige, at det samme gælder for alle andre, men jeg håber da, at ikke folk tror, de er smarterere, fordi de kan bruge noget amerikansk slang. Kan absolut ikke se, hvad argumenterne for dette skulle være.
I øvrigt synes jeg, det er sjovt, at du bruger engelske udtryk i din beskrivelse af dig selv, hvis du synes, at dette er generende;o)
#20 Slettet Bruger [2233470756] 18 år siden
Dog må jeg erkende, at jeg ikke vidste at diskussionen for dig var etisk - jeg har altid troet, at fortalerne for korrekt sprogbrug alene tænkte æstetisk. Jeg må nok indrømme at det danske sprog ikke rigtigt betyder noget for mig, og ihvert fald slet ikke nok til, at jeg kan se et grundlag, for at diskutere sprogbrug etisk, men det er vel også derfor, der overhovedet er en baggrund for denne diskussion, og det er også grundlaget for, at diskussionen ikke rigtigt kan føre til noget.
Personligt synes jeg, at stavemåder som "majonæse" o.lign. generer øjnene, men jeg ser hellere, at vores sprog er overdynamisk og tilpasser sig brugerne i lidt for høj grad, end at sproget er for statisk.