Officielt: Disney køber 20th Century Fox


De har forhandlet igennem flere uger. Nu er det officielt. Disney har købt alle filmrettigheder fra Fox, hvilket med afstand gør Disney til verdens største filmselskab. Prisen er 52,4 milliarder dollars.

Se også: ”Logan”-instruktør om Disneys køb af Fox: Slut med R-ratede superhelte

Det er Variety, der skriver, at Disney nu køber Fox, hvilket gør, at Disney kommer til at sidde på 30 procent af filmmarkedet.

Konkret får Disney nu ejerskabet over “X-Men”, “Avatar”, “Deadpool”, “Kingsman”, “Alien”, “Abernes planet”, “Ice Age” og “Fantastic Four”.

På tv-siden er der også store franchises på vej til Disney. “The Simpsons”, “Family Guy” og “The Gifted” bliver alle en del af Disney-familien.

Dermed vokser Disney ikke kun dramatisk på filmfronten, men gør sig samtidig klar til den kommende streaming-krig, når Disney om et år åbner sin egen streaming-tjeneste, der eksklusivt vil vise Disneys franchises.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 The_Corrector 3 år siden

En trist dag for filmhistorien. Et køb som for alt i verden skulle have været undgået, desværre vinder penge i sådanne situationer.
Gravatar

#2 MartinEH 3 år siden

Er der nogen informationer om købet indeholder F4 (som i har beskrevet i en tidligere nyhed, at det måske ikke gjorde) eller er det endnu ikke afklaret?

For mig, at se, så vil det rykke ved streaming-markedet, men forhåbentligt køber de Netflix, så man ikke behøver 20 forskellige abonnementer og tjenester man skal logge ind og ud af, for at se hvad der er tilrådighed. Man mangler en paraply app, der screener ens abonnementer og giver overblik over og adgang til det katalog man har abonnement på. Lidt ligesom Sonos, hvor man kan have forskellige musiktjenester tilkoblet.
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 3 år siden

#2 Det er nu bekræftet, at FF4 også går til Disney.
Gravatar

#4 Mejse 3 år siden

#2 Netflix er vurderet til 84 milliarder dollars, sådan rundt regnet, så tror det er optimistisk at tro at selv disney punger ud, især når de er ved at lave deres egen streaming service, man er bestemt enig i at en "se hvad du har adgang til nemt og hurtigt" app ville være guld værd :)
Gravatar

#5 LarsMan89 3 år siden

Plot twist: Disney har ikke lyst til at barnliggøre superhelte. De ejer bare selskabet, og der sker umiddelbart ikke noget med indholdet og kvaliteten af filmene.
Gravatar

#6 Snipp 3 år siden

Utroligt at konkurrencestyrelsen ikke kan se at 30% er al for meget. Det ville ikke ske i f.eks. Danmark. Men kapitalisme længe leve.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#7 Mejse 3 år siden

#6 tror måske du overvurderer konkurrencestyrelsen.
Gravatar

#8 Bishop 3 år siden

Men så overtager Disney også distributionsrettighederne til den første Star Wars trilogi (de oprindelige versioner) så mon ikke de bliver genudgivet.
Gravatar

#9 [ikke godkendt bruger] 3 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
"I love the smell of napalm in the morning..."
Gravatar

#10 Mads47 3 år siden

#8 Tror aldrig vi skal gøre os nogen forhåbninger om at se de originale thearter cuts blive genudgivet. Det skulle ikke undre mig hvis Lucas har sørget for det som en del af aftalen mellem Lucasfilm og Disney. Der er et meget spinkelt håb.

Skriv ny kommentar: