Vi ser stadig mest almindeligt tv, når vi skal underholdes derhjemme, men ny undersøgelse viser, at on-demand-forbruget er stærkt stigende på verdensplan.

Se også: Netflix-chef: Flow-tv er dødt om 20 år

Den årlige Ericsson ConsumerLab TV & Media Report viser, at forbrugerne nu bruger seks timer om ugen på at streame serier, programmer og film on-demand. Det er mere end en fordobling siden 2011, hvilket betyder, at en tredjedel af det samlede tv-forbrug udgøres af on-demand-tjenester.

Samtidig viser rapporten, at brugergenereret indhold tager en stadig større del af forbrugernes tid foran skærmen. Knap en ud af ti forbrugere ser YouTube mere end tre timer dagligt.

”Den fortsatte stigning i forbruget af on-demand medieindhold viser, at forbrugerne på tværs af alle alderstrin selv vil bestemme, hvor og hvornår de vil se film og tv,” siger René Skytte Christoffersen, strategisk direktør hos Ericsson Danmark, om rapportens konklusioner.

Følg FILMZ på FACEBOOK.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 Gridlock 6 år siden

Ser for det meste TV hvis jeg bare skal falde ud, og slappe af.
Hvis jeg derimod vil se en bestemt tvserie er det på nettet.
Så ja on demand tjenester er bedre en alm tv.
Okay jeg kan vælge og se ID´s Kvinder der dræber kl 23:00, eller jeg kan se det når jeg har tid på nettet.
Samme med andre tv serier som The Flash, Doctor Who og ligne kan "vente" med og se dem til de er vist på tv eller jeg kan se det når jeg har tid på computeren.

Tror det er det der gør at tv on demand vinder over alm tv. Ved alm TV er det på deres præmisser du ser det når DE siger du kan se det.
Tv on demand er det når DU har tid til go se det.
Gravatar

#2 Geekalot 6 år siden

Har ikke engang sat noget stik i mit tv, og tror nok vi har noget pakke halløjsa her hvor jeg bor :) dælme lang til siden jeg har set andet en Netflix eller HBO på mit tv.
Gravatar

#3 gangstalicious 6 år siden

Det billede vender ganske sikkert, når man ikke længere kan tvinges til at have et tv-abonnement, hvilket stadig er tilfælde i en del boligforeninger.

Jeg har ikke set flow-tv i over 15 år, men har betalt for en fuld tv-pakke via Yousee i de 10 år, jeg har boet i min nuværende lejlighed, fordi det er en del af huslejen og ikke kan fravælges. Og så lancerer Yousee jo internetforbindelse uden tv indenfor en overskuelig fremtid, hvilket er herligt.
Gravatar

#4 Stetso-G 6 år siden

Jeg kan huske for 8 år siden, at jeg sad på medievidenskab sammen med andre medstuderende, og diskuterede fremtiden for henholdsvis flow-tv og tv og video on-demand. Jeg mente, flow-tv's dage var talte, da de andre løsninger, var meget mere skræddersyede til den enkeltes behov. Men andre mente at flow-tv ville have sin berettigelse lang tid endnu, fordi fællesskabsfølelsen, af at vide man så det samme som mange andre, ville vinde. Idéen om at man satte sig ned i sofaen for at se Krøniken eller Ørnen samtidig med knap en million andre danskere, ville simpelthen være nok til, at den convenience der lå i at selv bestemme TV-indholdet, ville være undertrykt.
Men det var også før Netflix, HBO Nordic, Viaplay osv. osv.
Jeg tror, at den samme fællesskabsglæde findes i dag, ved at man glæder sig til den nye sæson af House of Cards, eller at man ser en youtubevideo, som en gazziliard andre også har set.
Gravatar

#5 Doctor Doom 6 år siden

Geekalot (2) skrev:
Har ikke engang sat noget stik i mit tv, og tror nok vi har noget pakke halløjsa her hvor jeg bor :) dælme lang til siden jeg har set andet en Netflix eller HBO på mit tv.


Jeg ser aldrig TV. Kun Netflix og til nød HBO. Jeg går heller aldrig i bio mere - kun til de aller største blockbusters, som man ikke kan ignorere.

TV har vi kun pga. konen og børnene.

Skriv ny kommentar: