Nordisk Films næste store satsning dykker ned i magtkampen mellem store stjerner med større egoer.

Svigt, sammenbrud og skandaløse beretninger om sit privatliv. Tove Ditlevsen var et kompliceret menneske, som længtes efter at berette om sit liv og sine fascinationer med døden. Sjældent blev der lagt fingre imellem, når hun skrev digte eller svar til diverse brevkassespørgsmål. Det betyder også, at ægteskabet med den ligeså stædige Victor Andreasen var turbulent og spydigt. Andreasen var daværende chefredaktør for Ekstra Bladet, og hans velstillede liv stemmede sjældent overens med Ditlevsens tilværelse.
De markante skikkelser portrætteres i “Toves Værelse” af stjerneskuespillerne Paprika Steen og Lars Brygmann: Danske skuespillere af højeste kaliber, som både har portrætteret lalleglade momenter og tungsind. Steen og Brygmann varetager en stor opgave, og der er mindst lige så store forventninger.
Handlingen er baseret på Jakob Weiss’ kammerspil af samme navn. Her ankommer den daværende forfatteraspirant Klaus Rifbjerg (Joachim Fjeldstrup) til middag med Andreasen og Ditlevsen. Hvad der skulle være en middag med litteratur som emne, udvikler sig til en enerverende magtkamp mellem værterne, hvor utroskab, penge og stikpiller udveksles uden anden hensigt end at knække modparten.

På trods af en aktiv rolle i flere danske film er “Toves Værelse” kun den anden film efter pandemiens udbrud, hvor Nordisk Film er produktionsselskabet bag. Filmen forinden var “Underverden II” med Dar Salim i hovedrollen. Det er derfor spændende at se, om selskabet bag “Kapringen”, “R”, “Matador” og “Terkel i Knibe” kan levere en ny dansk storfilm.
Tirsdag den 22. juni får “Toves Værelse” premiere.


Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: