Nordisk Film Biografer fremlægger plan for at nedrive den ikoniske Palads-biograf i København.

I 2017 blev det afvist at frede den over 100 år gamle Palads-biograf i hjertet af København. Nu fremlægger Nordisk Film Biografer sammen med Bjarke Ingels Group konkrete planer for et nyt Palads.

Hvis planerne vedtages og finansieringen kan skaffes, så betyder det, at den nuværende Palads-bygning – der i 1989 fik sit ikoniske pastelfarvede ydre af kunstneren Poul Gernes – skal rives ned og erstattes af en kontorbygning med biograf i kælderen på 8.000 kvm., skriver Ejendomswatch.

Bygningen skal efter planen være på højde med SAS-hotellet. Og det til en pris på over en milliard kroner.

Læs også ‘#RedPalads: Biograf-fans vil redde Palads fra døden‘.

Det har længe været et ønske for Nordisk Film Biografer at erstatte Palads med en moderne biografbygning, men det ønske har mødt modstand fra #RedPalads-bevægelsen, der har krævet en fredning. Det har de københavnske politikere afvist.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#11 Star Trek fever 1 år siden

BIG er bare gode til det med firkanter. Mon de får en passer næste gang de investerer i tegnestuen?
Get woke, go broke.

All lives matter.

Facts dont care about feelings

#CancelDisneyPlus, #JusticeforGina

"Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers, but by their neighbours - even by children. I condemns all that Nazis did and stood for, but because history is edited, most people today don't realize, that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbours hate them simply because they were Jews. How is that any different from hating someone for their political views - left or right?"
Gravatar

#12 filmz-Den Lyserøde Panda 1 år siden

Dem af jer der basher BIG burde læse lidt op på deres projekter. De er blandt de mest innovative og kreative arkitekthuse der eksisterer i dag. Deres bygninger er ikke bare bygninger, men koncepter der kombinerer praktik og æstetik. Men smag og behag er forskellig. 8-tallet, VM-bjerget, Amagerforbrændingen, Skibsmuseet i Helsingør, havnebadene i København, Pandahuset i Zoo, Lego House for ikke at glemme West 57th Resident i New York viser noget om at de skaber ikoniske ting. Måske er denne bygning ikke ikonisk på udseende, men jeg er ikke i tvivl om at der gemmer sig mere bag det firkantede ydre.
Gravatar

#13 Ronnie Barnhardt 1 år siden

#12 For mit vedkommende er det rent og skær æstetisk-bashing. Anerkender fuldt ud, hvad BIG ellers har opnået. Du har self ret i, at det er smag og behag :)
Gravatar

#14 Mads47 1 år siden

Jeg synes enlig den nye bygning er pæn nok, dog synes jeg det er synd at rive Palads ned på grund af dens historie. Jeg så gerne den blev renoveret og malet i sine originale farver.

Gravatar

#15 mrF0x 1 år siden

Ja, typisk og kedeligt på samme tid, men der er noget om at biografen i sig selv ikke er særlig spændende at gå i.

Jeg foretrækker til stadighed Imperial, som min foretrukne biograf, hvis der skal ses storfilm
Gravatar

#16 KasperBS 1 år siden

Hvor er det trist at rive sådan en gammel bygning ned, så hellere renovere det og evt. lave en ekstra biograf et andet sted i byen.
Gravatar

#17 Justin 1 år siden

KasperBS (16) skrev:
Hvor er det trist at rive sådan en gammel bygning ned, så hellere renovere det og evt. lave en ekstra biograf et andet sted i byen.


Hvad vil du bruge Palads til ?
Nordisk film har allerede udtalt at de snart ikke mere kan bruge den som biograf.

Skriv ny kommentar: