Instruktøren Federico Alvarez, der stammer fra Uruguay, har skabt internet-hype med sin kortfilm “Panic Attack!”, der omhandler en invasion af altødelæggende kæmperobotter.

Kortfilmen, der angiveligt er lavet på et budget på kun 300 dollars (ca. 1.500 kr.), kan ses i sin fulde længde her.

En af dem, som har fået øjnene op for Alvarez – der tidligere har arbejdet som instruktør på reklamefilm og lavet special effects – er “Spider-Man”-instruktøren Sam Raimi.

Raimi er blevet så imponeret over “Panic Attack!”, at han har hyret Alvarez til at stå bag sci-fi-filmen “There Will Be Robots”, der vil få et budget på mellem 30 og 40 mio. dollars.

Raimi følger dermed i Peter Jacksons fodspor – “Ringenes herre”-instruktøren tog ligeledes en chance, da han hyrede en anden ukendt reklameinstruktør, Neill Blompkamp, til at stå bag “District 9”, der endte med at omsætte for næsten 200 mio. dollars på verdensplan.Vis kommentarer (30)
Gravatar

#1 Lord Beef Jerky 14 år siden

300 dollars?! Det ser sgu bedre ud end meget af det der kommer fra Hollywood. Anyway, han kan i hvert fald skabe nogle stemningfulde billeder hist og pist, så det skal nok blive interessant hvad han får ud af 30-40 mio. dollars.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#2 Eat this 14 år siden

Se så at få lavet det til en film... ligesom District 9 som startede som kortfilm.

D9 er bedste film 2009.
Gravatar

#3 Kiksmann 14 år siden

Nu er der jo ingen grund til at lave ID 2 + 3 med en længde på over 4 min.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#4 Patriarch 14 år siden

Jeg kan godt forstå at det skulle kunne give ham et lækkert VFX job... men instruktør? Det er muligt han er ganske god, men jeg synes ikke det var noget der helt oplagt skal føre til, at man får 30-40 mio. i hånden.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#5 Highland Park 14 år siden

Jeg kan godt lide, at der næsten er gået sport i at lave kortfilm proppet med visuelle effekter på så lille et budget som muligt.
Men denne sagde mig ikke rigtig noget. Jeg bryder mig ikke om valget af musik, og som Kiksmann er inde på, er det i bund og grund blot en kedelig Emmerich-kopi (som om hans film ikke var kedelige nok - der er ikke brug for flere disciple).
Så var der trods alt meget mere at komme efter i "Alive in Joburg".

#4: Helt enig.

Forresten er det godt nok sort, at der kommer en bil flyvende omkring 2:27. Ren Emmerich. Skidt med hvad der forårsager det, bare det ser godt ud, og alting bliver smadret. :D
(Men ja, det må næsten være, fordi robotten af ren og skær frustration over sin kedelige rolle uden replikker sparker til bilen.)
... as surely as there's a mouse behind your ear.
Gravatar

#6 filmkorn.dk 14 år siden

Ser imponerende ud. Meget mere organisk end f.eks. Transformers, men selve de små klip med rigtige mennesker, er sku da ikke videre overbevisende. De spiller ioverhovedet ikke troværdigt.

Mangler noget originalitet der kan retfærdigøre, hvorfor Raimi skulle gå videre med ham som instruktør.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#7 Blacksanta 14 år siden

#6, spiller de ikke troværdigt? Hvor "meget troværdighed" får man lige får 1.500kr? Eller, sikkert mindre end det, hvis hele budgettet har været 1.500kr :)

For 1.500kr, så synes jeg det ser ganske fantastisk ud - dog uden at vide hvor høje produktionomkostninger normalt er. Om historien er god eller ej, det kan jeg ikke rigtigt vurdere. :)
Gravatar

#8 lars_el 14 år siden

Effektmæssigt er det jo flot lavet! Men svært at vurdere instruktøren, da der er meget lidt skuespil, eller nogen historie, for den sags skyld. Jeg kan godt lide at der en vis portion troværdighed i film - og at filmen starter med en lille dreng der leger alene ved havnen i en storby, virker meget konstrueret og utroværdigt :) Og ligeledes er der en større vej (i en storby), hvor der så kun kører to biler! Det bedste (og måske mest originale) er dog til sidst hvor robotterne danner et skjold eller en kæmpe bombe, før de sprænger hele byen i luften...
Gravatar

#9 Riqon 14 år siden

Håber at Raimi i det mindste har lært ham lidt at kende, før han gav ham pengeposen. Der er mange andre instruktører, jeg nok hellere havde givet 40 mio. dollars til at lave en film.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#10 bullettooth 14 år siden

Jeg finder det svært troværdigt at denne kort film er lavet for kun 1500 dineros........ hvis det er tilfældet har der ihvertfald været en masse ulønnet arbejde involveret. Alene den tid det har taget at lave cgi, og statist arbejde....nope jeg køber den ikke, men manden har da fået lavet reklame for sig selv, og det har tilsyneladende givet pote.

Skriv ny kommentar: