Den svenske skuespillerinde Pernilla August debuterer som instruktør med filmen “Svinalangorna”, der baseres på en svensk bestseller af forfatteren Susanna Alakoski.

Romanen foregår 1970 og omhandler en opvækst i et hjem fyldt med overgreb og alkoholisme. Optagelserne til filmen, der har Noomi Rapace (“Pigen som legede med ilden”) i hovedrollen, går – meget passende – i gang til august.

Bogen, der er semi-biografisk, har i Sverige alene solgt mere end 400.000 eksemplarer og har – også meget passende – vundet den litterære pris August Award.

Pernilla August har som skuespiller især haft succes i moderrollen. Hun har på film og tv således optrådt som mor til så forskellige personer som Darth Vader, Jesus og Ingmar Bergman.

Hun var gift med instruktøren Bille August fra 1991-97 og har medvirket i en række danske film, deriblandt Ole Bornedals “Jeg er Dina” og Per Flys “Drabet”.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 lasher 14 år siden

Hvis Jef er Dina er jeg så Jef ? Kunne det ikke være mærkeligt hvis Alakosi og Rapace betød August (på forskellige fremmedsprog)! Måske for den premiere i August !?
Aarrgh Hovedpine !


Shoot him again! His soul is still dancing!
Gravatar

#2 filmz-Megan Fox 14 år siden

Hun er sku fræk nok hende Pernilla....kan huske hende fra Star wars.....vrum vrumm

Skriv ny kommentar: