Selvom “SuperClásico” fik pæne anmeldelser herhjemme, blev det i den danske filmbranche mødt med en del løftede øjenbryn, da den danske Oscar-komité valgte lige netop dén film som dansk repræsentant til Oscar’en for bedste ikke-engelsksprogede film.

Zentropa-bossen Peter Aalbæk Jensen og producenten Regner Grasten melder sig nu til koret af kritikere, og de mener, at systemet bør laves om, da en komedie som “SuperClásico” ikke har en jordisk chance for at vinde. Det skriver kpn.dk.

Se også: ”SuperClásico” bliver Danmarks Oscar-håb.

Aalbæk Jensen udtaler, at Oscar-uddelingen handler om VM i film, og at folk med fagpolitiske baggrunde ikke skal sidde og lege demokrati med noget så vigtigt.

Aalbæk Jensens egen “En familie” fra Zentropa blev i år forbigået af den danske Oscar-komité, men Ålen siger, at han ligeledes brokkede sig for nogle år tilbage, da komitéen valgte Zentropas “De fem benspænd” i stedet for Susanne Biers “Brødre”. Han mente dengang, at “De fem bespænd” i Oscar-sammenhæng ville være chanceløs – hvilket han fik ret i.

Regner Grasten tilføjer, at en komedie vist aldrig har vundet i lige præcis den kategori, og at det alene af den grund er et underligt valg.

I stedet for at det danske Oscar-håb vælges af en lille gruppe repræsentanter fra den danske filmbranche – der på den ene eller anden måde muligvis har egne interesser i de film, de vælger – mener Aalbæk Jensen, at Det Danske Filminstitut skal lade en komité vælge tre film, hvorefter man tager til USA for at få filmene vist og vurderet af uafhængige eksperter.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (17)
Gravatar

#1 SiniSael 12 år siden

han har jo faktisk ret, dog er udvalget af danske film i år mig bekendt, ret tyndt i Oscar materiale...

Men ser heller ikke danske film, da oftest virker skuespillerne utroværdige i deres forskellige roller eller så er det komedie med "karakter" skuespillere...
Gravatar

#2 Castanea 12 år siden

Oscar-uddelingen er ikke VM i film, men VM i populisme.
Gravatar

#3 Tommy Kristensen 12 år siden

#3: Den pris synes jeg så MTV Movie Awards, Blockbuster Awards mfl. løber med. Der er trods alt noget mere gods i en "Oscar-film" - men det er ikke Sundance eller Cannes. Men det kan dælme også blive for artsy-fartsy :)
Gravatar

#4 X&O 12 år siden

Tommy Kristensen (3) skrev:
#3: Den pris synes jeg så MTV Movie Awards, Blockbuster Awards mfl. løber med. Der er trods alt noget mere gods i en "Oscar-film" - men det er ikke Sundance eller Cannes. Men det kan dælme også blive for artsy-fartsy :)


Cannes og Sundance er festivaler. Der er forskel.

Ja et eller andet sted har han måske nok ret. Men vi plejer da at være meget godt med. Jeg kan kun komme i tanker om en dansk film som efter min mening burde have været nomineret og det er Festen. Ålen burde ikke blande sig, men i stedet sørge for at lave film på Oscar-niveau.
Gravatar

#5 Therien 12 år siden

Aalbæk Jensen udtaler, at Oscar-uddelingen handler om VM i film, og at folk med fagpolitiske baggrunde ikke skal sidde og lege demokrati med noget så vigtigt


Det er bare så vigtigt det der, godt sagt Aalbæk.
Gravatar

#6 Shadow_Dude 12 år siden

X&O (4) skrev:
Ålen burde ikke blande sig, men i stedet sørge for at lave film på Oscar-niveau.


Jeg synes bestemt heller ikke at Ålen skal bestemme hvilke film der skal vælges men det er da vigtigt at ændre systemet hvis det ikke fungerer og det kan jo starte med at der startes en debat..
"Gotta love modern weapons tech. Easier for an one-armed man to fire a missile launcher than pull on his pants"
Gravatar

#7 The narrator 12 år siden

Det er desværre mit indtryk, at den danske filmverden går mere op i hinanden end i publikum. Det ville ihvertfald forklare de senere års skandaløse uddeling af støttekroner til talentløse instruktører.

Aalbæk Jensen har ret i, der skal strammes op. Ellers risikerer vi det ender som i Sverige, der mistede en ellers sikker Oscar statuette, ved ikke at nominere 'Lad Den Rette Komme Ind'.
Gravatar

#8 X&O 12 år siden

Shadow_Dude (6) skrev:
Jeg synes bestemt heller ikke at Ålen skal bestemme hvilke film der skal vælges men det er da vigtigt at ændre systemet hvis det ikke fungerer og det kan jo starte med at der startes en debat..


Det er jeg enig i. Det er en vigtig debat at have. Men hvilke film kunne vi have vundet med de forgangne år? Festen er som sagt mit eneste bud, og jeg ved ikke engang om det faktisk var vores bud. Jeg synes faktisk de film der er blevet valgt til at repræsentere Danmark har været det rigtige valg. At der så nogle år (som i år) er film vi aldrig kommer til at blive nomineret for, er en anden sag.
Gravatar

#9 Bruno 12 år siden

Nyheden skrev:
Aalbæk Jensen udtaler, at Oscar-uddelingen handler om VM i film

Hvorfor vælger de så ikke verdens bedste film? :)
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#10 frahm-2 12 år siden

Regner Grasten skrev:
Jeg tror aldrig, at en komedie har vundet i lige præcis den kategori. Alene af den grund er det et underligt valg

Det er nu sket. Jeg nævner bare No Man's Land (2001) og Livet er Smukt (1998), men det er rigtigt at det er meget sjældent. Personligt tror jeg ar En Familie havde haft bedre chancer.

Jeg giver Aalbæk ret i at systemet ikke er optimalt, men jeg tror nu også at der vil komme svipsere med andre systemer (Dog ikke så grove som med De Fem Benspænd). Det er dog en vigtig debat at tage, for Oscaruddelingen er om noget et fantastisk sted at promovere dansk film.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com

Skriv ny kommentar: