Den kontroversielle og kritikerroste film om whistlebloweren Edward Nowden, “Citizenfour”, har spillet for fulde huse under årets CPH:DOX. Og nu har dokumentarfestivalen fået rettighederne til at distribuere filmen i hele landet.

Se også: Edward Snowden udløser rekordmange ekstravisninger på CPH:DOX

“Citizenfour” har ubetinget været den største publikumssucces på årets CPH:DOX. Med komplet udsolgte sale og ikke færre end otte ekstravisninger, har filmen sat solid rekord for både billetsalg pr. film og antal ekstravisninger på festivalen.

CPH:DOXs festivaldirektør Tine Fischer er enormt begejstret for filmen, som hun anser for en af de vigtigste dokumentarfilm i nyere tid. Den fantastiske modtagelse, den har fået på CPH:DOX, er en af grundene til, at festivalen nu kan distribuere den i hele landet.

”Vi er både overraskede og enormt glade for den modtagelse ‘Citizenfour’ har fået. Vi har aldrig nogensinde oplevet en lignende interesse for en film i festivalens historie. Det er udenfor diskussion én af de væsentligste historier, der endnu er fortalt om Edward Snowden og omfanget af NSAs masseovervågning. Den store publikums-interesse vidner om en befolkningsmæssig interesse i at forstå de demokratiske implikationer af overvågning. Interessen kommer ikke kun fra København men hele landet og derfor har vi nu besluttet at distribuere den nationalt,” siger Tine Fischer.

Festivalen har ekstraordinært indgået en aftale med producenten af “Citizenfour” om at vise filmen i biografer over hele Danmark.

Her kan du se “Citizenfour”

København: Grand Teatret (fra 20. november)

Århus: Øst for Paradis (fra 20. november)

Aalborg: Biffen (fra 20. november)

Odense: Café Biografen (fra 27. november)

Kolding: Nicolai Biograf (udvalgte datoer i december)

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Kviesgaard 9 år siden

Yay, den kommer til Kolding. Så er der rent faktisk en jordisk chance for at se den.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah

Skriv ny kommentar: