I går stod den på bytte-bytte-købmand i den danske filmfestivalverden. Den største danske filmfestival, CPH:DOX, offentliggjorde, at den flytter fra november til marts måned, hvilket nu har udløst en større lavine af rokader i det danske festivallandskab.

Se også: Anmeldelsen af “Ejersbo”

Baggrunden for, at DOX skal flytte, er, at den ligger kun få uger inden verdens største dokumentarfestival, IDFA i Amsterdam. Skal DOX således kunne true IDFA’s status på sigt, så har den været nødsaget til at flytte til forårssæsonen, hvor den får mere frit spil i forhold til storesøster i Holland.

Den flytning gør nu, at den danske søskendefestival til DOX – CPH PIX – nu også må flytte, da den afholdes i april. Og man ønsker næppe at konkurrere internt i Danmark om festivalgæsterne, hvorfor CPH PIX nu flyttes til efteråret.

I efteråret ligger imidlertid også den danske ungdomsfestival Buster, der afholdes i september, hvilket sandsynligvis bliver det nye tidspunkt for PIX, da den ikke vil placere sig i biografernes højsæson fra slutningen af oktober og frem til marts. Derfor fusionerer Buster nu med PIX, der angiveligt føres videre under PIX-navnet.

CPH PIX afholdes næste gang i efteråret 2016, imens CPH:DOX afholdes næste gang i marts 2017.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Business Monkey 8 år siden

Til Morten:
Hvor har du det fra, at det fortsætter med at hedde PIX?
Alle andre ser nemlig ud til at være i tvivl omkring navnets fremtid.
Er det Jacob, der har sagt det?

Det er sgu' spændende hva'? ;P
Gravatar

#2 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

#1 Indrømmet, jeg har tolket lidt på ordlyden fra pressemeddelelsen, hvor der står: "Den samlede festival vil udbygge det talentfokus, CPH PIX har i dag, til også at omfatte film til børn og unge. Samtidig skærpes fokus på børns medieforbrug og filmforståelse."

Det er altså PIX' fokus, der skal udbygges med Busters. Ikke omvendt. Det forstår jeg sådan, at Buster lægges ind under PIX. Det sammenholdt med det faktum, at Buster er en markant mindre festival end PIX målt på ambitioner og filmudbud, og CPH XXX-brandet er så kendt, så føler jeg mig sikker på, at navnet på festivalen kommer i efteråret 2016 (vi ved endnu ikke i hvilken måned) til at hedde CPH PIX.

Opdatering: Ser dog ud til, at de ikke selv har gjort sig så mange tanker endnu: http://cphpix.dk/news/893 - dog bider jeg mærke i, at linket hedder 'CPH PIX 2016', og det er PIX' marketingansvarlige, der står for undersøgelsen - ikke Busters.
Gravatar

#3 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

Dobbeltpost 1
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

Dobbeltpost 2
Gravatar

#5 Business Monkey 8 år siden

Ja, det er nok ledet af PIX - de kom jo også ud først med pressemeddelelsen, men vi får at se.

Har allerede nogle dumme forslag til evt. nye navne:

CPH BIX
Buster X
CPH FIX

Og så den mest fjollede i mere i ånden med Buster: Bertel

:D
Gravatar

#6 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

#5 Jeg stemmer for BIX! :D
Gravatar

#7 Business Monkey 8 år siden

Morten Vejlgaard Just (6) skrev:
#5 Jeg stemmer for BIX! :D


CPH PIX BIX!
Gravatar

#8 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

#7 NIX BIX...
Gravatar

#9 Morten Vejlgaard Just 8 år siden

Dobbeltpost.

Skriv ny kommentar: