Natten til mandag forløb den 29. Screen Actors Guild-prisuddeling, hvor skuespillere tildeles statuetter for fremragende præstationer i det seneste års film og tv.

Dette års SAG-uddeling endte med at sætte flere milepæle: Statuetterne blev næsten enevældigt hevet hjem af én film. Daniels’ “Everything Everywhere All at Once” modtog fire statuetter, hvilket sætter en rekord for flest SAG-priser tildelt én film ved en uddeling.

“Everything Everywhere All at Once” modtog priserne for:

  • Bedste præstation for en kvindelig hovedrolle: Michelle Yeoh som Evelyn Quan Wang
  • Bedste præstation for en kvindelig birolle: Jamie Lee Curtis som Deirdre Beaubeirdre
  • Bedste præstation for en mandlig birolle: Ke Huy Quan som Waymond Wang
  • Bedste præstation for et ensemble

Særligt to af de overstående priser tiltrak sig mere opmærksomhed: Ved modtagelsen af SAG-statuetten blev Ke Huy Quan er den første asiatiske mand til at vinde en SAG-pris, og Michelle Yeoh blev den første asiatiske kvinde til at vinde en hovedrollepris.

De andre store priser: Bedste præstation for en mandlig hovedrolle og Bedste præstation af et stunt-ensemble blev modtaget af hhv. Brendan Fraser for sin rolle i “The Whale” og “Top Gun: Maverick”.

Udover filmens egne præstationer har det efterfølgende fokus været på distributionsselskabet bag prisvinderne. A24, som står bag både “Everything Everywhere All at Once” og “The Whale”, sætter sin egen milepæl ved at være det første distributionsselskab, som har vundet alle hovedpriserne ved én SAG-uddeling.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: