I 2016 blev Oscar boykottet fra flere sider på grund af #OscarsSoWhite. I år er der igen trusler om boykot. Denne gang på grund af Donald Trump.

Se også: #OscarsSoWhite: Sylvester Stallone har overvejet at boykotte Oscar

Det er Trumps nye lov om indrejseforbud fra syv forskellige lande – heriblandt Iran – der nu får skuespilleren Taraneh Alidoosti fra Iran til at boykotte årets Oscar:

”Trumps indrejseforbud for iranere er racistisk. Uanset om det inkluderer kulturelle begivenheder eller ej, så deltager jeg ikke ved #AcademyAwards i 2017 i protest,” skriver Alidoosti på Twitter.

Skuespilleren medvirker ellers i den nominerede “The Salesman”, der dyster om prisen for årets bedste ikke-engelsksprogede film i øvrigt i kategori med danske “Under sandet”.

Fra iransk side er det da også blevet bekræftet, at Trumps nye lov gør det umuligt for “The Salesman”-instruktør Asghar Farhadi at deltage og muligvis få tildelt en Oscar ved årets uddeling.

I en officiel udtalelse fra Oscar-akademiet bliver der taget afstand fra, at kunstnere kan blive nægtet indrejse til USA.

Oscar uddeles d. 26. februar.

Følg Filmz på Facebook.

Vis kommentarer (33)
Gravatar

#1 123456789 1 år siden

Hvad pokker har oscar showet med Trumps gode beslutning at gøre?
Gravatar

#2 Nagash 1 år siden

Hvordan kan det være deres skyld. De vil fandeme da også bare rode politik ind i alt.
Gravatar

#3 Mads47 1 år siden

Synes enlig ikke de burde boykotte showet, men snare tage afsted i tale sætte problemet i en tale. Trump er sindsyg og ikke egnet til at være President. Clinton blev impeached for Perjury and obstruction of justice i 1998 af House of Representatives. Dog blev han ikke fundet skyldig og behøvet ikke at forlade posten som President. Det skal nok blive en realitet med Trump.
Gravatar

#4 rauhe 1 år siden

...der nu får skuespilleren Taraneh Alidoosti fra Iran til at boykotte årets Oscar

Så vidt jeg ved hænger de homoseksuelle i Iran med beggrundelse i Islam. Mon ikke Taraneh Alidoosti skulle kikke lidt indad før hun kaster sten...
Gravatar

#5 Geekalot 1 år siden

Så hun kan ikke komme ind i landet. SÅ HUN BOYKOTTE oscars :D Var da dagens griner hehe
Gravatar

#6 123456789 1 år siden

Gravatar

#7 Matjo7588 1 år siden

Skræmmende at folk med en lang uddannelse som man jo har i Danmark, kan sige ting som Trumps gode beslutning, eller lign.
Kan godt være du racist, men selv på det punkt er det en dårlig ide at skabe had da det kun føre til mere ekstremisme.
terror udspringer fra had, rasicme er had, så Trumps had til uskyldige mennesker skaber blot mere død og flere ekstremister.
Gravatar

#8 Geekalot 1 år siden

Men han vil ikke have død og ødelæggelse i USA. Det ligesom det job han har fået til at beskytte. Fint han gør det her. EU burde følge trop.
Gravatar

#9 Flemming Larsen 1 år siden

Der er en ting som mange glemmer. I mange muslimske lande, er der ikke indrejse for Israelere. Hvad er forskellen??
Gravatar

#10 Matjo7588 1 år siden

Det sørgeligt folk som jer gør jeg skal skamme mig over at være dansker.
I mener selv i rigtige danskere på trods af i står for alt det Danmark altid har kæmpet imod.

Fra et være et moralsk godt land et land man kunne være stolt af at se op til. er vi nu et racistisk land, et lukket og hadfuldt land på samme måde som de lande i er modstander af.
Skræmmende i ikke kan se at jeres holdninger gør jer til dem i er modstander af, i stedet for at prøve at være et bedre menneske.

Skriv ny kommentar: