Den har fået en historisk hård dom fra “Star Wars”-fans. “The Last Jedi” har således suverænt dårligste vurdering af alle “Episode”-film fra publikum hos Rotten Tomatoes. Alligevel fortryder instruktør Rian Johnson intet.

Se også: ”The Last Jedi”-instruktør: Jeg forstår skuffede “Star Wars”-fans

Der har ellers været mange kritik-punkter fra fans – dog ikke fra anmelderne, hvor flertallet elsker “Episode VIII” – men kritikken gør ikke indtryk på Johnson:

”Jeg har ikke læst eller set noget, der har fået mig til at tænke, at jeg ødelagde den, eller at jeg ville ændre noget, hvis jeg kunne. Jeg tror oprigtigt stadig på alle de beslutninger, jeg har truffet,” siger Rian Johnson til Slashfilm.

Lucasfilm står da også 100 procent bag instruktøren, der har fået til opgave at skabe en helt ny “Star Wars”-trilogi sat uden for det allerede kendte univers.

Følg Filmz på Facebook.Vis kommentarer (33)
Gravatar

#21 Johnny42 3 år siden

Det jeg hører tit fra folk, der elsker TLJ er at den er meget forskellig fra tidligere Star Wars film og Rian Johnson forsøger noget nyt. Jeg er faktisk interesseret i at forstå hvorfor nogen mener dette, for jeg kan i hvert fald ikke se det revolutionerende og nye i TLJ. I bund og grund er det en genfortælling af episode 5 og 6. Noget af det der aldrig har fungeret for mig er den der Skype link mellem Rey og Kylo Ren. Så man skal acceptere a de får en forbindelse og i løbet af få timer gennemlever Rey hele følelsesregisteret som Luke brugte et halvt år til at gennemleve, hvorefter hun vil forsøge at vende Kylo Ren tilbage til lyset. Det foregår altså få dage efter at hun så samme Kylo Ren med koldt blod myrde Han Solo. Den tilgang kunne jeg måske have købt, hvis det havde foregået over to film med måneder imellem filmene, men ikke når det er klemt sammen i samme film.

Derudover det med at der er et nyt empire mod en ny oprørsbevægelse har vi også set før. Leia Poppins in Space er dog ny, men her har jeg så også lagt mærke til Rian Johnsons kommentarer. Han mener ikke at det er nogen stor bedrift at en force user kan bruge kraften til at svæve i rummet, hvor der ikke er nogen modstand, og det kan han have ret i. Derimod forholder han sig ikke til den væsentligt større bedrift det er overhovedet at overleve i rummet. Jeg har nu i to film af Rian Johnson, først Looper og nu TLJ set flere ting inden for science fiction der altså ikke hænger sammen, selv inden for de universer af time-travel og space-fantasy som de foregår i, og hvor der ikke kommer nogen fornuftig forklaring i selve filmene.

Uanset om man elsker eller hader TLJ, så er de fleste alligevel enige om at Canto Bight scenerne enten skulle ændres, eller endnu bedre fuldstændig fjernes fra filmen.
Gravatar

#22 Mejse 3 år siden

#21 tja tænker dem der siger den er anderledes (stor forskel på at forsøge noget nyt og være revolutionerende) snakker om de ting du netop føler er forkert, at i stedet for at fokuserer filmen på træningen (som de andre gjorde) så prøver han at springe hurtigt over det, om det så var en god ide eller ej, vil blive diskuteret i alt evighed, men anderledes var det da :)

tja man kan jo finde huller i alt science fiction, lige netop fordi det ofte er baseret på ikke eksisterende teknologi, og teorier, men lige med Leia poppins er det nu ikke så svært, hun lavede vel bare et ubevidst force trick for at overleve, altså det er da ikke det vildeste, eller mest uforklarlige vi har set i en star wars film :)

men kan sagtens forstå kritikken af det, siger bare det vist går lidt tilbage til, "når en ting er galt er alt galt" man kan sagtens sige det ikke hænger sammen, men hvis man ville kunne man jo også sagtens inden for universets grænser forklare det :)
Gravatar

#23 Mads47 3 år siden

Silver666 (10) skrev:
Du kan bare tage en lille tur på youtube der er lavet video efter video som trækker frem alle de fejl og dårlige valg der er i The Last Jedi og der bliver fint forklaret til hver punkt.


Bare fordi det er i en video, betyder det ikke at det er en sandhed. Der er også masser af videoer der gør præcis det modsatte...det eneste det beviser at folk ser film med forskellige øjne.


MystiskeMox (15) skrev:
Mit udsagn er underbygget af Rottentomatoes, dit er underbygget af; ja dig selv :)


Du forveksler meta rating med noget brugbart? hvis folk på forhånd føler sig skuffet, såret eller er godt grundigt børnefornærmet, så vil de gå meget langt for at give filmen en dårligere score. Det er det samme bras vi ser med user score på steam, hvis der er et aspekt de hader så er der meget stor synsalinghed for at den får 0/10.

Se nu bare den gruppe på facebook der gjorde det til deres mision for gøre TLJ til den dårligste rated Star Wars film til dato, det er meget nemt at bruge flere emails og rate filmen med forskellige bruger. Alt det betyder at du ikke kan bruge user ratings til en flyvende fis ang. kontroversielle film eller spil. Der er en stærk tildens til at de folk der er utilfreds råber højst og dem der er glade nyder oftest bare hvad de har. Dette er en bitter erfaring jeg har gjord mig om og om igen siden 2006 via Hitmanforum. Det er det samme hvergang, folk bliver aldrig tilfreds heller ikke når de får ligepræcis det de efterspurgte.


Mejse (16) skrev:
det er forresten ikke underbygget af mig selv, men af flere star wars fans, som selv kalder deres community umuligt at stille tilfreds, og meget toxic :)


Ja og jeg er bestemt en af dem...de bør ikke en gang prøve at gøre os tilfreds, det er umuligt. Folk opføre sig som børn når det kommer til Star Wars, jeg kunne lide filmen og det er alt der betyder noget for mig. Dog bliver denne sure tone dog træls og trettende i længden.

Johnny42 (21) skrev:
Uanset om man elsker eller hader TLJ, så er de fleste alligevel enige om at Canto Bight scenerne enten skulle ændres, eller endnu bedre fuldstændig fjernes fra filmen.


Ja den er ikke meget værd, jeg synes ikke den skal fjernes. Men synes bestemt den skulle ændres.
Gravatar

#24 MystiskeMox 3 år siden

#23 Rottentomatoes er noget af de data vi har, ikke at det skulle være statistisk korrekt dækkende. Og så er tallene endvidere understøttet af helt usædvanlig meget kritik på nettet. Rottentomatoes peger på at cirka 50% af filmfans ikke er tilfredse og det er muligt at tallet afviger lidt, men kritikken er for ep. 8 meget mere udtalt end for fx ep. 7. Den store mængde fans brokker sig netop ikke over alle film, men brokker sig hvis der er noget galt med filmen, meget menneskeligt og forståeligt i øvrigt.

Rottentomatoes har tilbagevist at et evt. angreb skulle have påvirket deres score. Og hvis der evt. skulle være en meget stor gruppe der har påvirket tallene så peger det i retningen af en stor delmængde af fans ikke synes om den og langt større end normalt. Så noget er der galt lige meget hvordan det vendes og drejes.

Selv om Mejse i den grad har prøvet at snakke udenom så mangler han stadig at komme med evidens for hans egen påstand.
Mejse skrev:
#8 to be fair, er der nok noget galt med 50% af fanskaren ;)


Gravatar

#25 Mejse 3 år siden

#24 som jeg sagde var det bare min mening, og andres, føler jeg at jeg har gjort meget klart, den er baseret på sådan som jeg har oplevet internettet, og folk jeg kender omkring star wars film, intet andet, handler på ingen måde om beviser eller noget andet det er en mening, at du smider rundt med bevisbyrde og bla bla bla og ikke selv kan bevise noget må du kigge lidt ind af med, føler ikke det har noget med mig at gøre :)

har forresten aldrig snakket uden om, har fra start af gjort det klart det var min opfattelse, og ikke noget der skulle bevises, DET ER BARE EN MENING :) problemet er du snakker om beviser og så ikke kan leverer og hiver tomater frem, der på ingen måde er brugbare (0,2 procent)

hvis der er en ting der statistisk kan bevises, er det at når man har så stor en gruppe, vil der være uenighed, og dermed vil der altid være en forholdsvist stor gruppe der vil være utilfreds over noget.

og at mange folk er utilfreds betyder ikke nødvendigvis noget er galt :) betyder de ikke har fået hvad de ville have, men det er ikke nødvendigvis så galt

hele bevis tingen er noget du har kørende :) du har forresten heller ikke på nogen måde bevist noget som helst, det er bare din opfattelse af tingene og din mening :)

forresten er det interessant, da du jo syntes filmen er skidt, og bruger tomaterne og dine egne ideer til at bevise det er rigtigt at 50% føler det samme, det sjove er jo at jeg ikke har sagt det var den halvdel, af folkene der ikke kunne lide den der var noget galt med, har faktisk ikke engang henvist til at det faktum at der er noget galt med dem, og om de kan lide filmen eller ej har noget med hinanden at gøre, så igen er ikke helt sikker på hvad dine tomatbeviser og mening om internettet har med noget at gøre :)

og forresten ud over de 3 første film (som der sikkert også var folk der brokkede sig over) så har der været brok over alle filmene, om det så er i større eller mindre grad kan du jo ikke bruge tomatsiden til at vurdere, da de igen er set af 100 millioner mennesker, det er jo ligesom hvis jeg sagde, jeg har beviser for at min påstand er rigtig, mig og en anden herinde har sagt star wars community har en tendens til at blive lidt skære, en har sagt det er noget fis, 2-1 we win :P sådan fungere verden jo ikke på trods af at det er lige så meget data vi har som rotten tomatoes, og procent mæssigt er 3 en større del af filmz bruger base end dem der har stemt på tomatsiden, er af dem der har set filmen :)
Gravatar

#26 Mejse 3 år siden

#24 men pointen er det bare er en mening og opfattelse som jeg har :) din er anderledes og det er fint, men gem akt det der bevis pjat til det er relevant :)

Baaaaack on topic :)
Gravatar

#27 nathue 3 år siden

Guys...

Kan vi ikke bare være gode venner allesammen og blive enige om, at det bare er en dårlig historie i en flot indpakning? En guldbelagt lort? Længere er den vel ikke. Og selvfølgelig går Rian J ud og siger hvad, han siger. Alt andet ville jo være selvmål. Det ville klæde ham, men han skal selvfølgelig tænke på sit renommé og forholdet til Kathleen K og den nye trilogi.
Gravatar

#28 Mads47 3 år siden

MystiskeMox (24) skrev:
Rottentomatoes er noget af de data vi har, ikke at det skulle være statistisk korrekt dækkende.


Dog er det stadig utroligt nemt at manipulere meta ratings via forskellige bruger. Jeg har selv gjord det da jeg var meget yngre, det eneste det krævet var en VPN og en masse forskellige emails.


MystiskeMox (24) skrev:
Rottentomatoes har tilbagevist at et evt. angreb skulle have påvirket deres score.


Men det skal de jo sige, de kan ikke standse 100-200 sure mennesker for at bruge en VPN og mange forskellige emails til at drukne deres system.

MystiskeMox (24) skrev:
skulle være en meget stor gruppe der har påvirket tallene så peger det i retningen af en stor delmængde af fans ikke synes om den og langt større end normalt. Så noget er der galt lige meget hvordan det vendes og drejes.


Bare fordi der er "mange" der brokker sig betyder det ikke at der er noget galt. Jeg har utal af eksempler på hvordan folk igennem mine snart 12 år på Hitmanforum kan brokke sig over alt. Det nyeste spil er alt hvad fans har efterspurgt siden 2006..vi fik det ikke i 2012 med Absolutions...folk var sure. Nu fik vi det i 2016..folk var alligevel sure...det alt fra at Agent 47 hænder var for feminine, øjenbryn, der var ikke nok blod. Det var nok til at folk kalde spillet det værste spil nogensinde. Det der var mest kontroversielt ved spillet var dog at det var Episodic...det var nok til at det første år af spillets leve tid på steam havde det en mixed rating, ca 50% positive og negative. Hvad var grunden til det? spillet var episodic, user reviews handlet ikke om hvad det gjorde godt rigtigt eller mindre godt...men at spillet var opdelt episodic. Idag ser spillets rating anderledes ud..fordi folk har fået lov til at vende sig til spillet og nu snakker vi om en 73% overall positive rating.

Jeg har brugt nok tid på forskellige forumer til at vide at folk der er utilfredse snakker oftest for alle fans, de er få og de råber højst. Hvor dem der kan lide hvad de har oftest nyder det de har og ikke bruger alt deres vågen energi på svine det til. Det mønster har jeg været vidne til siden 2006.

Det sagt er der fejl ved TLJ, Rey og hendes overall træning. Men det kan stadig redes og forklares og håber Episode 9 giver et bedre billede af hvad der forgik. Jeg tror personligt at Rey har oplevet force træning som lille, men svigtet af hendes forældre og det hårde liv på Jakku har fortrængt mange af hendes tideliger minder...hun husker kun billeder af sin barndom.

Som hun siger til Luke, noget er vågnet inde i hende, noget der altid har været der. Det kunne jo godt tolkes sådan at hun ubevist har lagt låg på alt det der har haft noget at gøre med hendes forældre og "glemt" det hun har lært. Hvor Anakins Lightsaber så vækker det hele i hende igen og hendes force powers er som en ukontrolleret storm.

nathue (27) skrev:
Kan vi ikke bare være gode venner allesammen og blive enige om, at det bare er en dårlig historie i en flot indpakning?


Nej, men vi kan blive enig om at der er forskellige holdninger til filmen og alle holdninger er okay.
Gravatar

#29 Mejse 3 år siden

#27 vi er skam allesammen venner :)

Gravatar

#30 Silver666 3 år siden

Mads47 (23) skrev:
Bare fordi det er i en video, betyder det ikke at det er en sandhed. Der er også masser af videoer der gør præcis det modsatte...det eneste det beviser at folk ser film med forskellige øjne.

Nej men det er fint forklaret hvorfor det er noget makværk han har lavet.
Og flere af os fans har faktisk forslag der ville kunne havde gjort filmen bedre så hold op med jeres pis om at lige meget hvad havde vi været utilfreds
jeg syntes f.eks Force Awakens var udmærket.
Her er bare nogle få forslag jeg føler kunne havde gjort filmen bedre
Leia skulle havde været død i eksplotionen slut færdig ingen mary poppins scene.
casino scenen skule være droppet det var noget disney bavl af værste skuffe med flyvende på fabel dyr.
Der skulle havde været noget træning sekvens af hvor Snokes træner Kylo i the dark side.
Til sidst skulle der være en form for showdown hvor Luke viste alle hans skills i kamp og ikke bare nogle scener hvor instruktøren liste knepper os i røven ved at fortælle os det hele var fake.
Fint nok hvis Luke dør men han skal dø i blaze of glory og sku da ikke ved at forsvinde på en sten.


MystiskeMox (15) skrev:
Mit udsagn er underbygget af Rottentomatoes, dit er underbygget af; ja dig selv :)


Du forveksler meta rating med noget brugbart? hvis folk på forhånd føler sig skuffet, såret eller er godt grundigt børnefornærmet, så vil de gå meget langt for at give filmen en dårligere score. Det er det samme bras vi ser med user score på steam, hvis der er et aspekt de hader så er der meget stor synsalinghed for at den får 0/10.

Se nu bare den gruppe på facebook der gjorde det til deres mision for gøre TLJ til den dårligste rated Star Wars film til dato, det er meget nemt at bruge flere emails og rate filmen med forskellige bruger. Alt det betyder at du ikke kan bruge user ratings til en flyvende fis ang. kontroversielle film eller spil. Der er en stærk tildens til at de folk der er utilfreds råber højst og dem der er glade nyder oftest bare hvad de har. Dette er en bitter erfaring jeg har gjord mig om og om igen siden 2006 via Hitmanforum. Det er det samme hvergang, folk bliver aldrig tilfreds heller ikke når de får ligepræcis det de efterspurgte.


Mejse (16) skrev:
det er forresten ikke underbygget af mig selv, men af flere star wars fans, som selv kalder deres community umuligt at stille tilfreds, og meget toxic :)


Ja og jeg er bestemt en af dem...de bør ikke en gang prøve at gøre os tilfreds, det er umuligt. Folk opføre sig som børn når det kommer til Star Wars, jeg kunne lide filmen og det er alt der betyder noget for mig. Dog bliver denne sure tone dog træls og trettende i længden.

Johnny42 (21) skrev:
Uanset om man elsker eller hader TLJ, så er de fleste alligevel enige om at Canto Bight scenerne enten skulle ændres, eller endnu bedre fuldstændig fjernes fra filmen.


Ja den er ikke meget værd, jeg synes ikke den skal fjernes. Men synes bestemt den skulle ændres.

Skriv ny kommentar: