“The Last Jedi”-instruktør Rian Johnson må igen forsvare sig i kølvandet på premieren af “The Rise of Skywalker”.

Flere Star Wars-fans var utilfredse med Rian Johnsons behandling af Luke Skywalker i “The Last Jedi”.

Det var for galt, at Luke pludselig tvivlede og ikke længere var en entydig helt. Den kritik er nu igen blevet rejst i forbindelse med premieren på “The Rise of Skywalker”.

Men Rian Johnson fastholder, at kritikken er forfejlet. Ingen – heller ikke Luke Skywalker – forbliver den samme person igennem et helt liv:

”Det er mangel på respekt for Luke-karakteren ikke at behandle ham som en mytisk helt, der overkommer tilbagevendende sår og fejl, men derimod som en spilkarakter, der har opnået en binær og permanent power-up,” skriver Johnson.

Læs også ‘Efter ny Star Wars-kritik: Rian Johnson nægter at lytte til fans‘.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Johnny42 3 år siden

Problemer er ikke at Luke fejler, problemet er hvordan Rian Johnson forsøger at forklare det på. En person der vil gøre alt for sin familie, endda give sit eget liv, hvis han kan redde dem, han vil så gøre absolut intet for st redde sin egen nevø?

JJ Abrams gav nogle gode forklaringer på, hvorfor Rey og Leia traf de valg de gjorde i The Rise of Skywalker. Rian Johnson kunne have brugt nogen af de samme forklaringer til hvorfor Luke valgte at isolere sig hvor han gjorde og så ville det have givet fuldstændig mening, men en Luke der overvejer at dræbe sin egen nevø?

Men det beviser bare endnu engang at Rian Johnson ikke forstår Star Wars universet og aldrig skulle have instrueret en af filmene.

Så må vi se om hans trilogi, der måske ikke er en trilogi længere, bliver til noget.
Gravatar

#2 dundas 3 år siden

Synes den sidste del af TLJ virkede fint med Luke. Der var han den jedi som vi håbede ville komme igen i den sidste trilogi. Men skildringen af ham som en mand der ikke var villig til at gå hele vejen da han forsøgte at dræbe Kylo virkede ikke og den scene ødelagde en del af filmen. Kylo er i det hele taget en dårlig skurk, men han er jo desværre ikke den eneste karakter i filmene der er skæve, virker hule og ikke bidrager til universet.
Gravatar

#3 filmz-Den Lyserøde Panda 3 år siden

Mit største problem med den nye serie (og jeg synes egentlig både Force Awakens og Last Jedi var okay gode begge to) det er at der ikke var nogen masterplan fra starten. Alt ændrer sig fra film til film og det er det værste man kan gøre. Hvorfor lave tre film når der historiefortællemæssigt ikke er behov for det fra starten. Det er idéen om at Star Wars er trilogier og at det er sådan det skal være. Men så skal man fandeme også have en plan med det. Det er ligesom de der tegninger hvor hver person tegner hver deres del og så ser man det samlede resultat til sidst. Og det ligner altid lort.
Gravatar

#4 The Man With a Lot Of Names 3 år siden

Han er godt nok dårlig til at tage imod kritik. Han har jo bevist at han er en god instruktør med Looper og Knives Out, men følte ikke rigtig at han var det rigtige valg til SW.
Jeg er ikke fan af den nye trilogi eller Luke i TLJ, men jeg har jo stadig de originale film og prequel filmene, så min barndom er ikke helt ødelagt ;)
Gravatar

#5 Gridlock 3 år siden

Luke er blot en af problemerne med TLJ.
Yoda der lige pludselig er i stand til og bruge lyn til og ødelæggelse af træet... hvis force ghosts var i stand til det, hvorfor dukkede obi want eller yoda ikke op og nakkede Vader eller kejseren?
Eller efter og stoppede massacren på Lukes padawans?
Eller hele hyperdrive ramming?
Hyperspace har været der flere årtusinder og det er først nu det sker? Den hopper jeg ikke på.
Gravatar

#6 SublimeKen 3 år siden

#3

Nu havde George Lucas jo heller ingen decideret masterplan med den originale trilogi. Case in point:

Star Wars: Darth Vader dræbte Lukes far.
Empire: Darth Vader er Lukes far

Empire: Leia kysser Luke
ROTJ: Leia er Lukes søster

Han fandt også mere eller mindre på tingene løbende. Men tilgengæld var der kun en primær visionær på den originale trilogi. Problemet med den nye, er at der var to, hvis visioner nærmest gik imod hinanden og i nogle tilfælde imod selve mytologien.
Gravatar

#7 Gridlock 3 år siden

#6 ja det var der muligvis ikke der, dog klarede han det betydelig bedre end Kathleen Kennedy gjorde samt ruin Johnson og jar jar abrams gjorde.

Samtidig vidste Lucas ikke på det tidspunkt der ville blive en trilogi med det budget og skuespiller.
Læs Splinter of the minds eye for og se den originale plan for star wars nummer 2.

Det er dog anderledes her.
Det var fra starten planlagt at der skulle være en trilogi og hvornår den skulle udkomme.

Der var ingen undskyldning for ikke og ha en overordnet plan.
Samtidig var det ikke lige efter premieren på TLJ at Carrie Fisher døde.
Da hun døde var der stadigvæk et år tilbage inden præmieren dermed rigeligt med tid til og omskrive TLJ og tillade Luke til og være den der trænede Ray.
Men nej ruin Johnson nægtede og omskrive hans manuskript og forsatte som hidtil uden at Kennedy trådte ind og sagde "jamen det skal du."
Dermed efterlod hun den situation som Abrams fandt sig selv i med ROS.

Skriv ny kommentar: